REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Lun., 27 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6315
15.7° Constanța Luni, 27 Martie 2023 Anul XX Nr. 6315

Constănțeni țepuiți de doi bărbați care se dădeau surdo-muți

Constănțeni țepuiți de doi bărbați care se dădeau surdo-muți

Andreea VREJOIU 2 februarie 2023 | 14:34 2766

La data de 1 februarie 2023, în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 au depistat, în parcarea unui centru comercial, doi bărbați, de 46 de ani, respectiv de 38 de ani, în timp ce solicitau diverse sume de bani de la trecători, prin inducerea acestora în eroare, simulând faptul că sunt persoane surdo-mute.

Constanteni tepuiti de doi barbati care se dadeau surdo-mutifoto cu rol ilustrativ

În același timp, persoanele în cauză prezentau și un formular cu inscripția unnei asociații pentru persoane cu handicap.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

,,Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității vă recomandă:
-Aveți grijă  cui oferiți bani și să nu vă lăsați înșelați de indivizi care pretind că sunt surdo-muți și că strâng bani pentru o falsă asociație/fundație umanitară.
- De asemenea, nu daţi curs solicitărilor de a vira sau a trimite diverse sume de bani, cu orice titlu, într-un anumit cont sau prin mandat poștal.
-Ignorați mesajele în care sunteți anunțați că aţi fost desemnați câştigători la concursuri la care nu aţi participat.
-Nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, mai ales dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.
-În cazul în care sunteţi contactați telefonic de astfel de persoane, solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi apelați, în acelaşi timp, numărul de urgență 112, pentru a cere ajutorul poliţiei.
-Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creați convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.
În cazul în care aţi fost victima unei astfel de infracţiuni, vă rugăm să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de Poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, în cel mai scurt timp posibil, pentru a spori şansele ca infractorul să fie identificat şi prejudiciul recuperat.”, au transmis reprezentanții IPJ.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au pierdut banii la pacalele si s-au dat muto-surzi, ca sa faca rost de altii ! La cati p****i si naivi sunt in romania, nu e greu sa traiesti ca un director !!!
2
0
La cata prostime , exista in constanta un dezastru complet , nu e e mirare ca acesti imbecili gasesc musterii ..un oras tip ghetou etc.
6
1
prostiile; vedeti ca este o noua avarie; vedeti o estimare - cat dureaza; sper sa nu fie din nou de 2 - 3 zile si apoi sa ne dea caldura foarte scazuta in urmatoarele zile dupa terminarea avariei ca numai asa o tin din 25 ianuarie !
5
0
Eu le-am zis ca sunt mai sarac ca ei.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
21333614235
5/49
172423372234
joker
5253282912