REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Constănţenii arestaţi în Călăraşi pentru înşelăciune sunt escroci profesionişti

Constănţenii arestaţi în Călăraşi pentru înşelăciune sunt escroci profesionişti

Replica API 2 martie 2013 | 00:00 341

Erau cercetaţi şi de procurorii din Constanţa

Erau cercetaţi şi de procurorii din Constanţa

Cei doi constănţeni arestaţi zilele trecute la propunerea poliţiştilor şi procurorilor din Călăraşi, pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, sunt escroci profesionişti, cercetaţi şi chiar trimişi în judecată pentru prejudicii de milioane de euro. Este vorba despre Florică Gheorghe, de 39 de ani, originar din comuna brăileană Dudeşti, dar cu domiciliul în municipiul Constanţa şi Liliana Lipan, fostă Buiucă, de 42 de ani, din Valu lui Traian, arestaţi pe 27 februarie de Judecătoria Călăraşi după ce au prejudiciat mai multe firme şi persoane din Călăraşi, Cuza Vodă şi Dor Mărunt cu 88.675 lei, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare cumpărare de produse electronice şi îngrăşăminte chimice. Constănţenii au făcut recurs, care s-a judecat vineri, 1 martie, la Tribunalul Călăraşi. Liliana Lipan, dar mai ales Gheorghe Florică, sunt arhicunoscuţi oamenilor legii din mai toate judeţele din sud-estul României.

Dacă femeia este anchetată, până acum, "doar" pentru escrocherii comise în Constanţa şi Călăraşi, pe numele lui Gheorghe există dosare în Buzău, Brăila, Galaţi, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa. Cel mai important este cel instrument de DNA Galaţi, în care Gheorghe Florică a fost deja trimis în judecată pentru o evaziune de peste 2,5 milioane de euro, săvârşită prin afacerile ilegale cu cereale derulate în mai multe judeţe, prin intermediul mai multor firme fantomă şi a câtorva complici semi-analfabeţi. Constănţeanul este judecat, alături de Nicuşor Balaban şi Gheorghe Ungureanu, de Tribunalul Brăila, pentru fapte comise în intervalul 2007- 2011, când, prin intermediul unor firme fantomă, au desfăşurat comeţr cu cereale fără a înregistra veniturile realizate în contabilitatea societăţilor şi sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi TVA datorate statului în valoare de 6.119.766,53 lei. Finanţele Publice astfel prejudiciate, din judeţele Brăila, Ialomiţa şi Constanţa, s-au constituit ca parte civilă, solicitând despăgubiri de 9.374.990 lei (prejudiciile iniţiale, plus penalităţi de întârziere), echivalentul a peste 2,5 milioane de euro. Gheorghe Florică nu a făcut decât să schimbe arestul din IPJ Buzău, unde fusese încarcerat pe 16.11.2012, într-un alt dosar de înşelăciune, cu arestul din cadrul IPJ Călăraşi, escrocul aflându-se la un pas de a poposi şi în arestul IPJ Constanţa, după cum au solicitat procurorii constănţeni într-un alt dosar, evident, pentru înşelăciune, instrumentat de Parchetul Tribunalului Constanţa. Pe 23 noiembrie 2012, Curtea de Apel Constanţa respingea recursul procurorilor, consfinţind astfel de decizia Tribunalului de respingere a arestării preventive a escrocilor Florică Gheorghe şi Liliana Lipan, cărora li s-a interzis doar să nu părăsească ţara timp de 30 de zile. Florică Gheorghe deţine mai multe firme, cum ar fi Zarenda Company SRL, Alvaleos Grup SRL şi Yohana Prod Invest SRL, toate din Brăila, alături de Andrei Daniel Zaine, Telesens SRL, Ghebal Team SRL şi Rapimizo SRL, de asemenea din Brăila, împreună cu complicii săi din dosarul evaziunii de 2,5 milioane de euro, Nicuşor Balaban şi Gheorghe Ungureanu, Agro Sanay SRL, din Brăila, în nume propriu şi Golden Chik Farm SRL din Lumina, judeţul Constanţa, alături de Călin Paul Balcan. La rândul său, Liliana Lipan, fostă Buiucă, este trimisă în judecată, în mai multe instanţe din Constanţa, de diverşi creditori, plecând de la persoane fizice, până la bănci.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108