REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
14.2° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Constănțenii așteaptă să vină PRIMĂRIA să le IZOLEZE APARTAMENTELE

Constănțenii așteaptă să vină PRIMĂRIA să le IZOLEZE APARTAMENTELE

Replica API 25 februarie 2021 | 20:58 3197

Constănțenii nu duc lipsă de imaginație atunci când vine vorba despre pretenții. Mai nou, după ce au cerut sensuri unice pe mai multe artere din oraș, zilele trecute au venit cu o altă exigență, mai exact, izolarea tuturor blocurilor din oraș. Cererile unora au stârnit mai controverse. La acest moment, Primăria municipiului Constanța nu are în vedere un asemenea proiect de amploare, banii fiind redirecționați către lupta împotriva COVID 19.

În orice situație s-ar afla, constănțenii au cerințe cât mai deosebite, imaginația acestora atingând cote maxime pe zi ce trece. Dacă până zilele trecute erau vizate sensurile de mers de pe străzile orașului, iată că, în cursul ultimelor zile trecute, aceștia fac solicitări și rugăminți către primărie să izoleze blocurile pe exterior, pentru că, spun ei, ar ajuta la schimbarea aspectului orașului, dar și la mărirea confortului termic.

Este adevărat faptul că la modul general, izolarea termică oferă o serie de avantaje, printre care și economia la facturile pentru utilități. Izolația exterioară pentru pereți este cea care asigură de cele mai multe nevoi ale unei construcții și este o procedură recomandă pentru eficientizarea consumului.

,,Să le izoleze din banii lor”

Aceste solicitări ale unora nu sunt pe placul tuturor, mulți afirmând că și-au izolat apartamentele din surse proprii, nicidecum nu au așteptat ajutorul altora. ,,Toți cer să le izoleze primăria apartamente, dar noi restul cum de am putut să facem asta din banii noștri, fără să așteptăm mocangeală din stânga și din dreapta?Să le izoleze din banii lor.”, este răspunsul unui locuitor al orașului, supărat după ce a văzut ce cerințe au unii.

Ce spune primăria?

Contactaţi de către reporterii Replica, reprezentanţii Primăriei Constanţa au precizat că la acest moment Primăria Constanța nu are niciun proiect privind anveloparea blocurilor. ,,Anul acesta o parte din buget merge spre lupta împotriva COVID 19. S-au schimbat destul de mult prioritățile”.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si noi am facut dar foarte multe blocuri arata jalnic, deoarece s a izolat care cum a avut buget si pe rand si blocurile arata ca dupa razboi. Ar trebuie facute toate la fel sa arate si bine fatadele. Dar la noi mai greu asa ca facem fiecare cum ne tine buzunarul
1
0
Polistirenu propaga sunetu in casa si este tixic si ea si foc
1
0
sa astepte ca au de asteptat,normal nici nu ar mai trebui permisa izolarea cu scartaitoare,ard blocurile de mai mare dragu pe exterior,sa bage mana la geb si sa izoleze cu izolatie de exterior
1
0
In Bucuresti s-au izolat blocurile din banii primariei, iar locatarii au platit 10% din cost.
1
0
Potrivit legii tale poate, dupa ce ca esti bou iti mai dai si cu parerea. Vezi in Bucuresti ce s-a intamplat si apoi vorbeste
4
0
Potrivit legii, UAT nu poate cheltui banii publici pentru lucrari la privati. Blocurile, casele, etc nu sunt ale UATurilor. Cititi legea bre si apoi cereti. In concluzie, la munca si scoateti banii de la saltea daca vreti anveloparea blocurilor.
4
2
primaria trebuie sa vina cu idei. De ex. face anvelopare obligatorie si arata blocul frumos si unitar iar nota de plata e data locatarilor. N-au bani ? Platesc cu credite fara dobanda.
5
3
pai ar trebui obligati, la noi la bloc, s-a facut anveloparea asta acum 10 ani, si doua apartamente nu au facut pentru ca aveau bani si a iesit ca la tigani, daca se facea complet arata altfel, asa e si la alte blocuri, cei care nu au avut bani n-au facut si e facut colo si colo, parca ar fi peticit
4
0
si ma-ta ce spune? este de acord sa izoleze pe banii ei blocurile putorilor, care in loc sa-si faca treaba mai bine beau sau se plimba prin toata lumea?
14
4
izolati-va blocurile, dar cu acordul primariei si conform legislatiei, altfel ardeti de vii in apartamente.
9
0
primaria ar trebui sa calculeze cit plateste subventia la caldura la un bloc sa compare cu pretul pe care l ar da pt izolare.Normal ,se va alege pretul cel mai mic.La izoloare pot sa participe in parti egale cu locatarii.Asa pot fi izolae doar blocurile unde subventia este foarte mare , nu cele in care locuiesc cei cu relatii
14
2
Decat sa va boschetati cu bere bucegi mai bine ati pune mana sa va izolati apartamentul
19
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407