REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Constănțenii au intrare gratuită în Noaptea Muzeelor la Observatorul Astronomic

Constănțenii au intrare gratuită în Noaptea Muzeelor la Observatorul Astronomic

Replica API 20 mai 2016 | 23:45 316

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța vă oferă constănțenilor în “Noaptea Muzeelor” intrare gratuită și un spectacol impresionant. Planetariu şi Observatorul Astromic din cadru Complexului Muzeal de Ștințe ale Naturii Constanța, în colaborare cu “Astronom Experience” participă alături de celelalte muzee la evenimentul european, desfăşurat la nivel Internaţional, pe 21 MAI la cea de-a XIII ediţie a Nopţii Europene a Muzeelor 2016 între intervalul orar 20:00 – 24:00.

În acest an, vizitatorii vor avea ocazia să vizioneze proiectii 3D cu tematica specifice în sala de conferinţe „Marcel Stanciu”, reprezentaţii la sectia Planetariu, vizitarea Observatorul astronomic şi indentificarea unor constelaţii, corpuri cereşti precum: planeta Saturn, satelitul natural Luna, Galaxia M13, etc. Acestea fiind realizate cu lunete amplasate pe platforma de observaţii din incintă şi manevrate cu ajutorul voluntarilor pasionaţi de astronomie şi îndrumaţi de profesorii de specialitate.

La sectia Acvariu, prima secţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, amplasat la malul mării pe faleza Cazinoului, în imediata vecinătate a acestuia, este şi primul acvariu public din România ce a fost inaugurat la 1 mai 1958. Spaţiul expoziţional este destinat prezentării expoziţiei permanente de faună şi floră acvatică cu specii de peşti şi nevertebrate din Marea Neagră şi migratori din Marea Mediterană, bazinului de recif unde este prezent peştele clovn, peştele chirurg, domnişoarele azurii şi albe, precum şi ariciul de mare, specii de peşti şi nevertebrate de apă dulce, care populează balţile şi lacurile litorale dar şi apele Deltei Dunării (crap, caras, roşioară, babuşcă, plătică, sunt prezentate şi rapitoare ca somn, şalău, biban şi ştiucă) si Peşti exotici - Foarte bine reprezentată este şi ihtiofauna exotică, aparţinând diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale şi subtropicale ale continentelor Asia, Africa, America şi chiar Australia. Programul desfășurarii evenimentului „Noaptea muzeelor la Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța”este între orele 20:00-24:00.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272