REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Constănţenii critică degradarea parcului de la Far! De luni, Primăria intră în acţiune

Constănţenii critică degradarea parcului de la Far! De luni, Primăria intră în acţiune

Replica API 22 iulie 2016 | 00:22 295

Reabilitare

Reabilitare

Parcul de la Far a devenit unul dintre cele mai cunoscute locaţii din Constanţa. Pentru cei care nu ştiau, farul în sine are o înălţime de 58 metri şi a fost construit în anul 1961. Ceea ce are rolul de a capta atenţia este existenţa a două lumini albe care sunt, însă, separate la 7 secunde, raza acestora fiind de 24 mile marine. Farul are rolul de a să ghida navele care circulă pe Marea Neagră. Revenind însă la parcul de la Far, lipsa de implicare a atras după sine nemulţumirea localnicilor. Dar iată că există şi veştile bune: începând de luni, 25 iulie, începe o reabilitare a zonei.

Locuitorii urbei de la malul mării sunt nemulţumiţi de condiţiile din parcul situat în zona Far. Singurul spaţiu de joacă existent aici poartă amprenta timpului. Coada la care copiii sunt nevoiţi să aştepte ar putea fi, fără îndoială, redusă dacă cel de-al 2-lea leagăn, stricat de ceva timp, ar fi refăcut. „Am o părere foarte proastă despre parcul de la Far. Nisipul este foarte murdar, leagănele sunt rupte, copiii se pot lovi, chiar în urmă cu puţin timp, eu însămi m-am lovit de o bară din metal din componenţa leagănului. Cât despre aspectul băncilor, acesta este deplorabil. Bineînţeles, nici oamenii nu păstrează bunurile publice, dar ar trebui reparate”, a spus, pentru „Replica”, Daniela V. De asemenea, nemulţumiri vin şi din partea altei constănţence, Gina F.: „Băncile parcului ar trebui reparate, însă nu spunem de bănci ,cât despre mizeria din parc. Mai mult decât atât, nu suntem absolut deloc mulţumiţi de locul de joacă pentru copii. Anul acesta nu s-a făcut nimic, nisipul nu s-a reînnoit, nu se greblează, nu se face nimic. Pare un teren părăsit”. Numeroase nemulţumiri sunt cauzate şi de lipsa de interes a proprietarilor de animale, care le permit acestora să-şi facă nevoile în spaţiile verzi pe care, mai apoi, aleargă copiii. În acest sens, Sandu S. consideră că există un mare handicap în tot ceea ce înseamnă curăţenie. „Ar trebui să existe un spaţiu închis, special amenajat pentru animale, asemenea celui din parcul de la Gară”, a precizat el. Dar, iată că apar şi veştile bune. „În momentul de faţă se lucreză pe mai multe zone, conform unui grafic, la reabilitarea şi înlocuirea băncilor, acolo unde este cazul, din mai multe zone ale oraşului. Băncile din parcul de la Far se vor reabilita începând cu data de luni, 25.07.2016", a precizat Ionela Halciug, reprezentantul Biroului de Presă din cadrul Primăriei Constanţa. În ceea ce priveşte spaţiul alocat copiilor, reprezentantul Primăriei afirmă că: „Mai multe locuri de joacă din municipiul Constanţa intră într-un amplu program de reabilitare. S-au depus documentele pentru lansarea unei licitaţii”.

Diana DONISANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272