REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Constănțenii, despre raziile nocturne: Aceleași mănuși pe toate documentele?

Constănțenii, despre raziile nocturne: Aceleași mănuși pe toate documentele?

Replica API 25 martie 2020 | 00:00 3512

Conform Ordonanței Militare nr 2/2020, în intervalul orar 22,00-6,00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă doar în anumite condiții.

Astfel, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere, iar pentru pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Această hotărâre a intrat în vigoare din data de 23 martie, astfel că polițiștii din cadrul IPJ Constanța au fost la datorie pe străzile din Constanța pentru a-i depista pe cei care nu respectă prevederile articolului 5, din Ordonanța Militară. În cadrul acestei acțiuni au fost fost aplicate un număr de 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 40.700 de lei.

Verificarea documentelor fără contact fizic

Aceste măsuri au fost bine primite de constățeni, aceștia considerând util acest control pentru prevenirea răspândirii coronavirusului dar și pentru depistarea celor care nu respectă starea de izolare. Totuși, unul dintre cei controlați a semnalat un lucru care ar putea reprezenta un adevărat pericol: ”Personalul autorităților este dotat cu măști și cu mănuși de protecție, dar oprind în mod repetat autoturisme și utilizând aceleași mănuși pentru verificarea documentelor – în cazul unui contact direct cu o persoană infectată pot transmite involuntar virusul pe documentele verificate ulterior, celorlalte persoane oprite. Am văzut cum au fost atinse inclusiv portofele în care probabil erau actele de identitate prezentate de cetățeni și documente A4 ce justificau motivul deplasării împăturite de personalul autorităților și înmânate deținătorilor (manipulare excesivă). Consider utilă verificarea documentelor fără contact fizic și doar în cazurile în care există suspiciuni reale de nerespectare a legislației să se intervină”. Contactați pentru un punct de vedere, oamenii legii au declarat: ”Vă mulțumim pentru aspectele semnalate. Vom ține cont, pe cât posibil, de acestea în organizarea și defășurarea activităților viitoare”.

Precizăm faptul că verificările documentelor justificative, prevăzute la art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2/2020, de către polițiști se efectuează, pe cât posibil, din mâna cetățenilor, cu respectarea normelor de igienă corespunzătoare”.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e scapat deja , totul e tartiv acum si l implementam mai mult prin toate mijloacele neprofesionale si luate in disperare!
2
1
Nu scapa nimeni de virusul asta.La unii mai agresiv la altii mai usor,dar toti o sa-l avem.Dealtfel ar trebuii sa fim toti intr-o bula sterila.tot uiti sa dezinfectezi ceva oricat ti-ai dori sa fie ca la carte dezinfectia
4
0
Pentru ca riscul transmiteri acestei boli este foarte mare . Poate ca si autoritatile se vor gandi mai bine inainte de a mai atinge actele sau acele hartii .
1
1
Se poarta manusi intro veselie dar cati stiu sa le dea jos fara sa le atinga suprafata exterioara?cati stiu ca trebuie sa dezinfecteze volan, chei, portofel, clante, telefon etc cand ajung in casa.Foarte putini. Ne dam interesanti si rotunzi ca purtam manusi in schimb nu ne spalam pe maini.
7
2
Este o observatie pertinenta. Politia sa tina cont de ea si sa sterilizeze manusile cu substante adecvate.
8
3
De unde sa stie Garcea de virusi si transmitere?Astia daca nu le zic superiorii ce trebuie sa faca alearga virusii cu alba neagra si pun si sirenele.
4
8
Va mai dura ceva pana sa afle si Stoian cum se transmite virusul asta... Dar noi avem rabdare. Baga mare, Virgile ! Forta fie cu tine !
4
2
Si la punctele de frontiera, cum am remarcat la Tv., se procedeaza la fel. Probabil ca multi sunt infectati astfel...
7
1
Pooolitia romana vai si amar
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272