REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
18.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Constănţenii din Tomis Nord pot dormi LINIŞTIŢI! NU se CONSTRUIEŞTE nici un BLOC vizavi de OMV

Constănţenii din Tomis Nord pot dormi LINIŞTIŢI! NU se CONSTRUIEŞTE nici un BLOC vizavi de OMV

Replica API 19 martie 2021 | 00:33 7279

Constănţenii care locuiesc în Tomis Nord, în zona Boema, au intrat în panică după ce au observat zilele acestea mai multe utilaje care efectuau lucrări pe spaţiul verde. Cu gândul că urmează să se construiască vreun “zgârie nori” pe câţiva metri pătraţi, aceştia au şi început revolta. Dar, conform informaţiilor furnizate de către Primăria Constanţa, la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Suceava există o avarie la conductele de furnizare a apei potabile, motiv pentru care se efectuează lucrări, iar locuitorii pot sta liniştiţi întrucât nu va apărea peste noapte vreun imobil.

Scandal, după ce au văzut utilaje pe spaţiul verde

La intersecţia bulevardului Tomis cu strada Suceava, lângă blocul M1, vizavi de OMV, locuitorii au atras atenţia cu privire la faptul că mai multe utilaje au apărut pe spaţiul verde şi efectuează lucrări. La gândul că ar putea apărea peste noapte vreun bloc, constănţenii s-au revoltat.

“Un bloc lipit de alt bloc. E strigător la cer. După ce au făcut spaţii comerciale în zonă şi ne-au luat spaţiul verde, acum s-au mutat în partea cealaltă. Noi, locuitorii din blocul M1, ce facem? Nici distanţa nu este respectată”, a declarat pentru Replica un constănţean. Totuşi, aceştia au omis că în zonă există şi o avarie la conductele de alimenatre cu apă potabilă la care se efectuează lucrări. Într-adevăr, în această zonă se va trânti un bloc cu 6 etaje. Investitorul este Stere Darlaianu, iar terenul a fost cumpărat de la părinții lui Claudiu Palaz.

Primăria susţine că nu se construieşte nimic acolo

Reporterii Replica au sesizat Primăria Constanţa cu privire la situaţia ivită în zona Boema, iar aceştia au oferit asigurări că pe acea bucată de teren nu se construieşte nimic. Blocul de şase etaje ce ar urma să se construiască, se află pe un teren vecin. “Este o avarie în zonă. Nu este pe terenul cu pricina, este lângă”, transmit reprezentanţii Primăriei pentru reporterii Replica.

Constănțenii încearcă blocarea construcției de la intersecţia bulevardului Tomis cu Suceava

Mai mulți constănțeni din zona Boema, care au aflat peste noapte că în zona lor se va trânti un bloc cu 6 etaje, fix la intersecția bulevardului Tomis cu strada Suceava, încearcă să blocheze proiectul. Investitorul este Stere Darlaianu, iar terenul a fost cumpărat de la părinții lui Claudiu Palaz. Asociația de proprietari nr. 47 vrea să se constate că terenul în suprafață de 506 mp situat în Constanța, bulevardul Tomis, intersecția cu strada Suceava, este spațiu verde. Astfel, speră ei, vor reuși blocarea edificării imobilului cu 6 etaje, propus de investitor. Asociația este constituită la nivelul blocului M1, limitrof terenului aflat în proprietatea investitorului. Locuitorii din zonă au constatat, anul trecut, că au fost inițiate lucrări de deviere a rețelelor de conducte de pe o suprafață de teren aflată în imediata apropiere a blocului M1.

Terenul a fost cumpărat de Medgaz de la părinții lui Claudiu Palaz

Terenul se află în proprietatea Medgaz din 2017, după ce a fost cumpărat de la părinții lui Claudiu Palaz. De altfel, anul trecut, fostul consilier local Romeo Rezeanu, a atras atenția cu privire la acest aspect. ”Știți intersecția de la Boema, bd. Tomis colț cu Suceava ... Acolo se va construi un P+ 6 de niște șmecheri din Brăila (SC Medgaz- Darlaiane). Peste o parcare, un spaţiu verde și o alee veche de prin anii ‘60. Terenul a ajuns în posesia familiei Palaz prin scheme doar de ei știute. Exact pentru o lună și jumătate, apoi l-au vândut societăţii Medgaz”, declara Rezeanu.

Citeşte şi:

Constănțenii încearcă BLOCAREA construcției de la INTERSECȚIA bulevardului TOMIS cu SUCEAVA

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Sibiu , in cel mai mare parc , din oras , exista placute mici , care sunt puse langa pom . Placuta indica , din ce soi este pomu si vechimea lui. Era alta tara . Parintii explicau copiilor , cate ceva despre acei pomi . Frate si suntem , aceeasi tara . Iar Constanta se rade in masa , spatiu verde .
3
0
Eu nu pot sa dorm noaptea din cauza zgomotului pe care il fac astia care monteaza antene 5g
1
0
Sa vada cum reactioneaza lumea. De unde pula mea e terenul lui Palaz? Mortii vostri de hoti. Ce teren frate? Ala asa la trotuar a fost spatiul cuiva,? De u de pula mea? Pfff unde esti nea Nicule sa i strangi de coaie.
6
3
Dormiti linustiti nu se construieste nimic
5
1
terenul a fost cordit dar s-a prescris, asta este ,ghinion, asa ca intai se muta tevile, pe urma stalpii de curent si gata terenul este liber de construit. Asta e viata unii raman saraci altii raman si mai saraci
8
0
Cum a ajuns terenul respectiv in posesia fam. Palaz ?
16
0
asa se incep constructiile , cu devierea conductelor de pe terenul pe care se ridica cladirea
16
0
Prostane, tu n-ai auzit de makidoni? Astia trantesc bloc in bloc daca au 3m liberi.
14
2
La cate minciuni debiteaza Chitac, cine e prostul ala sa-l creada. Asta ca si liberalii lui mint de ingheata Marea Neagra. Cum graia Cutu, ala a fost program electoral.
11
2
oricum nu au cum sa faca bloc acolo, deci fake news
1
11
Nu se construieste nimic au zis si apoi au facut cu ochiul.
14
1
de unde dracului a fost terenul lui palaz, a venit masa cu el de acasa , ai dracu golani ,de ce nu ii cauta cineva din autoritatile astea ale statului sa vada cum s a obtinut terenurile astea , este cumparator de buna credinta futui credinta masii.
20
1
Daca cei de la Primarie au spus ca nu se contruieste nimic inseamna ca asa este. Primaria nu minte oamenii.
2
17
eu am impresia ca de fiecare data se intampla opusul a ce declara autoritatile in general
17
0
Pai nu face bloc face cladire de birouri cu 6et m am saturat de hoti astia eu daca eram in zona ma bagam cu locatari si faceam urit sa vina primaru se vinde ct la bucata
13
1
Bravo....asta am vrut sa zic si eu....ca este o avarie,vrajeala...se trag conductele ,se face braansamentul sau cum se spune...si se asteapta momentul potrivit...si hop blocul...in ziua de azi nu mai stii la ce te mai astepti...cum auzi zgomot de utilaj,cum ti se ridica parul in cap...
20
0
cat de paranoic sa fii sa crezi ca vor face bloc acolo unde sunt 5 metri de pamant ??
2
18
Cumparat de la virgina Palas. Ma bucur ca nu a mai prins nicio functie, traseistul asta.
19
0
Asa se incepe: prima data se muta conductele de pe terenul respectiv, dupa care se incepe lucrarea!
36
0
Din pacate cetatenii se lupta sa anuleze astfel de proiecte aberante, zici ca n-au alta treaba, autoritatile isi iau doar salarii si comisioane. Cum s-o fi aprobat bloc acolo nu pot sa inteleg
18
0
Claudelu' vezi baiat sa nu te certi cu sti tu cine si sa faci echipa cu clanu' la "White Gate" !
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468