REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Constănțenii fac averi cu banii studenților

Constănțenii fac averi cu banii studenților

Replica API 26 august 2022 | 00:00 2988

Începerea anului școlar, aduce după sine și încheierea prematură a sezonului estival de anul acesta, astfel, constănțenii au început să scoată la ”licitație” apartamentele, fie pentru elevii de liceu, fie pentru studenți, întrucât în aproximativ o lună, începe și anul universitar, studenții începând căutarea unei locuințe încă de pe acum, bătaia fiind mare pe cele situate aproape de campusul universitar, mai exact în cartierul Tomis Nord.

Începerea anului universitar aduce după sine un motiv de a scoate un ban în plus pentru constănțenii care dețin apartamente și le oferă spre închiriere studenților, proprietarii de apartamente păstrând prețurile ridicare înregistrate de la începerea războiului, pe motivul creșterii cererii de închiriere a locuințelor, din cauza multor cetățeni ucraineni care au ales să se refugieze din calea războiului în România, Constanța fiind una dintre locațiile preferate ale acestora.

Momentul izbucnirii războiului în Ucraina a adus o oportunitate proprietarilor de apartamente din Constanța, care, până în acel moment nu stăteau foarte bine cu chiriașii, întrucât în acea perioada desfășurarea cursurilor se realiza online, mulți dintre studenți optând să rămână acasă pe perioada cursurilor, economisind bani importanți ce ar fi fost atribuiți plății chiriei și utilităților. La mai puțin de două săptămâni de la izbucnirea războiului, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat sistarea cursurilor în format online, și continuarea desfășurării acestora în sistem fizic, ceea ce a adus la o cerere mult mai mare față de anii trecuți, fapt ce i-a făcut pe constănțeni să mărească prețul chiriilor din cauza cererii crescute, aceștia având în gând să își scoată banii pe care, din cauza pandemiei, i-au pierdut pentru faptul că nu au mai avut cui să mai închirieze apartamentele.

Situația în momentul de față rămâne asemănătoare, prețurile sunt foarte mari, mai ales în zona Campusului Universitar. Prețurile în zona Tomis Nord încep de la 300 euro, ajungând în unele cazuri și la 500 euro.

Nici prețul garsonierelor nu este foarte mic, spre exemplu, pentru cei care doresc cu orice preț să stea în chirie, în zona Inel 2, o garsonieră se închiriază cu prețuri ce încep de la 200 euro. Prețul unei garsoniere în zona City Park Mall, ajunge și la 270 euro, acesta fiind unul dintre cele mai bune prețuri găsite de noi.

Există și constănțeni binevoitori, unul dintre aceștia își închiriază apartamentul gratis pentru refugiații ucrainenii, dând dovadă de solidaritate, dar pe cealaltă parte, pentru români, oferă chirie în apartament cu 400 euro pe lună.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr ukraineni,statul plateste 50 lei pe noapte ,ptr 1 persoana, si 20 lei lor,ptr mancare , la particulari sa intelegi, fa socoteala daca ai 4 persoane, cat vei lua , banii se platesc .., asta e smenul..la cluj e peste 400 o chirie..
0
0
Gratis la ucrainieni si scump la copiii nostri.Natie de rahat ce suntem.La marlanisme batem recordul.
1
0
De ce ziceti ca au explodat eu inchiriez gratis doar sa ma mai lase la pasarica de 2 sau 3 ori pe saptamana si sa faca un pic curat prin casa eventual cumparaturi ca de platit platesc eu..
0
0
Ofer spre inchiriere apartament cu 2 camere in Tomis Park langa Euromatena, mobilat si utilat ultra lux. In fata blocului se afla statia de autobuz care duce spre campus. Pret 500 Euro
1
0
Inchiriez pe strada Calarasi nr 59 tot la studenti apartamente facute tot din banii de la studenti. Daca nu era facatura din 2013, luam pe gratis si cladirile universitatii. atat de lacom sunt.
0
0
Senzational, mai ceva ca la Dan Diaconescu in Direct. Saracii de voi, aveti un vocabular de maxim 500 de cuvinte, o stire serioasa nu puteti produce.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212