REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
17.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Constănțenii fac SCHIMB de MEDICAMENTE pentru a SUPRAVIEȚUI

Constănțenii fac SCHIMB de MEDICAMENTE pentru a SUPRAVIEȚUI

Replica API 28 decembrie 2020 | 13:38 2790

În ultima vreme constănțenii s-au confruntat cu o lipsă majoră de medicamente esențiale în farmaciile de prin oraș. Cetățenii cu probleme grave de sănătate au ajuns în stare de orice pentru a putea face rost de tratamentul care-i ține în viață. O metodă tot mai întâlnită este cea a donațiilor realizate prin intermediul internetului. Printre medicamentele care fac obiectul donațiilor se numără și Nitromint, Euthirox, Miofilin ori Imovane.

Bolnavii non-covid cu greu s-au făcut auziți

Anul 2020 a fost unul marcat de multe probleme. Epidemia de coronavirus a eclipsat toate celelalte boli cu care se confruntă constănțenii, toată atenția concentrându-se pe apariția vaccinului anti-Covid. Vocile bolnavilor non-covid cu greu s-au făcut auzite, așa că și criza medicamentelor esențiale s-a acutizat. Iată că nici acum, în perioada Sărbătorilor de iarnă, contănțenii nu au încetat din a căuta medicamente prin vecini, iar cei care dețin tratamente, pe care ori nu le mai folosesc ori le au din întâmplare, le donează celor mai puțin norocoși.

Viața le-a depins de o simplă pastilă

Nu puține au fost cazurile, în această perioadă, când viața constănțenilor a depins de o simplă pastilă și se pare că singura salvare a venit în urma anunțurilor de donații, postate pe internet. La fel a fost și cazul bolnavilor de glandă tiroidă care au trecut printr-o perioadă de cumpănă, Euthirox-ul nemaigăsindu-se luni bune pe piață.

Dar acesta nu este singurul medicament care a făcut obiectul cererilor ori donațiilor, pe lângă Euthirox se mai regăsesc și altele precum: vaccinul Rhesonativ, comprimatele Auronal, dar și Xanax.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212