REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Constănţenii inconştienţi se răcoresc în Lacul Tăbăcăriei

Constănţenii inconştienţi se răcoresc în Lacul Tăbăcăriei

Replica API 19 iulie 2011 | 00:00 158

Deşi este interzis,

Deşi este interzis,

Scăldatul în lacuri şi bălţi este interzis. Şi a asta pentru că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) nu le monitorizează. Deşi reprezentanţii DSP îi sfătuiesc pe constănţeni să nu se scalde în lacuri şi bălţi pentru că se pot îmbolnăvi, "rebelii" nu ţin cont şi îşi fac plăcerea. Pe riscul lor, desigur.

"Este interzis scăldatul în lacuri, bălţi sau apele foarte adânci. DSP nu recoltează probe de apă din aceste locuri, deci nu putem cunoaşte mediul respectiv. Se pot lua din aceste ape dermatite de contact şi diverse alte boli care pot pune în pericol viaţa oamenilor", spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate. Chiar şi aşa, în acest week-end, din cauza temperaturilor ridicate, unii au ales să se răcorească în apa Lacului Tăbăcăriei, fără să ia în seamă atenţionările DSP şi nici riscurile la care se expun. Despre Lacul Tăbăcăriei mulţi ştiu că este poluat, în anul 1993 de exemplu fiind depistate nu mai puţin de 8 surse de poluare în apele sale, situaţia ambientală fiind deosebit de gravă. În afară de deversarea pluvială, la poluare au contribuit şi unele restaurante din Satul de Vacanţă, care nu au putut fi racordate la reţeaua de canalizare orăşenească. Localurile în cauză s-au racordat fie la reţeaua pluvială de siguranţă, fie au executat lucrări clandestine, care deversează în Lacul Tăbăcărie ape uzate, neepurate. Pe lângă aceste surse de poluare, în lacul unde s-au "bălăcit" unii dintre constănţeni ori turişti, pot fi văzute PET-uri ori tot soiul de resturi menajere.

Anca MAXIM

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108