REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
11.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Constănțenii NU mai primesc FASOLE cu CÂRNAȚI anul acesta, de Ziua Națională

Constănțenii NU mai primesc FASOLE cu CÂRNAȚI anul acesta, de Ziua Națională

Replica API 16 noiembrie 2021 | 14:51 2534

Bucuria din anii precedenți a fost risipită rapid anul acesta, după ce autoritățile locale ne-au informat că e foarte probabil să nu se organizeze nimic de Ziua Națională, date fiind condițiile pandemice actuale.

Dacă, în anii trecuți, eram obișnuiți cu un program destul de încărcat și bine organizat, cu depuneri de coroane, parade militare și totul culmina cu un ospăț ce consta în tradiționala fasole cu cârnați în diferite locuri ale Constanței, anul acesta pare că se păstrează tradiția de anul trecut când au fost organizate online, o serie de activități dedicate Zilei Naționale a României. Autoritățile invocă condițiile de pandemie actuale și restricțiile în vigoare pentru încă un an în care Ziua Națională nu va fi tratată cu mare fast.

Masa oferită de municipalitate de 1 decembrie reprezenta, în principal pentru pensionari, un bun prilej de a se revedea unii cu ceilalți. Într-o atmosferă de popotă de cazarmă, acompaniată de un vin fiert, vârstnicii deveneau nostalgici.

„Era plăcut să merg cu nepoțelul meu de 1 decembrie pe Lăpușneanu să vedem parada, apoi fiind aproape de casă, mergeam în parcul din Tomis II și mâncam câte o porție de fasole cu cârnați, dar era bine pentru că multe persoane nevoiașe aveau acces la o masă caldă”, a declarat, pentru Replica, descumpănit, un constănțean trecut de prima tinerețe.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mocangeala, pomenile erau mita la inchisul ochilor fata de furtul continuu din patrimoniul si bugetul orasului, secatuit zeci de ani de mafia transpartinica a urbei.
10
2
Nu mai primesc singura masa decenta din an pomanagii Constantei.Pai au dat tichete de masa oilor proaste care au bagat serul binefacator in ele.Exact ca la animalele care sunt dresate.Ai fost cuminte grivei ia un os.....
7
13
Primesc doar carnatul in semn de mooie
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212