REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constănţenii nu se vor mai călca în picioare: Făgădău înlocuieşte pachetele pentru pensionari cu tichete

Constănţenii nu se vor mai călca în picioare: Făgădău înlocuieşte pachetele pentru pensionari cu tichete

Replica API 18 decembrie 2015 | 13:50 376

Primăria Oraşului Constanţa vrea să îşi arate recunoştinţa şi aprecierea faţă de cei care au trecut de prima tinereţe, prin diverse proiecte care sunt menite să le aline bătrâneţea. Astfel, viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, a anunţat vineri, 17 decembrie, că persoanele care au împlinit vârsta de 80 de ani şi nu numai vor beneficia de gratuităţi la transportul în comun. De asemenea, a menţionat că se va înfiinţa încă un club al pensionarilor şi că de anul viitor va inlocui pachetele cu alimente cu tichete valorice pentru a-şi cumpăra fiecare cele necesare, în funcţie de nevoile personale. În acest fel, constănţenii îşi pot lua adio de la cozile imense la care se adunau chiar cu două seri înainte pentru a primi ajutoarele de la Primărie.

Făgădău a declarat că va propune Consiliului Local o serie de proiecte noi care vor face viaţa mai uşoară celor trecuţi de prima tinereţe: „Am înţeles că transportul nu este un lux ci este o necesitate pentru dumneavoastră. Pentru că mergeţi ba la farmacii, ba la familii. Ba că dumneavoastră aveţi un rol important în continuare în familie, pentru cei care aveţi nepoţi şi nu vă permiteţi o bonă. Şi în continuare, dumneavoastră vă ocupaţi de educaţia copiilor. Pentru anul viitor vom înlocui şi proiectul de acordare a pachetellor cu un altul prin care vă vom oferi tichete valorice care se vor acorda tot de 8 ori pe an, pe care le veţi primi acasă, astfel încât să nu mai existe cozile, să nu mai exite situaţii în care s-a scumpit uleiul şi nu mai dăm ulei, a întârziat pachetul cu pui, nu mai dăm pui, şi aşa mai departe. Anul acest a fost un an atipic, atât pentru municipiul Constanţa, cât şi pentru ţară. Dacă pe plan local, am asistat la demisia primarului, la nivel naţional toată lumea se uita la ce se întâmpla în politică. În realitate, vreau să vă spun că lucrurile sunt altfel. Şi problemele dumneavoastră se aud din ce în ce mai puţin, ele având cauze obiective. De exemplu, seceta de anul acesta, a făcut ca producţia de zahăr şi floarea-soarelui să fie una incomparabil mai mică decât anul trecut. În consecinţă, au crecut preţurile şi mai departe toate alimentele se vor scumpi. Astea sunt problemele reale. Noi trebuie să vorbim despre problemele oamenilor. Vreau ca toţi cetăţenii să ştie că: până în martie vom avea căldură la un nivel suportabil, pachetele vor fi înlocuite cu tichete, în funcţie de dieta fiecăruia. Am avut observaţii de la persoane care primeau zahăr deşi erau diabetici, sau persoane care nu mănâncă pui. Vom înfiinţa încă un club al pensionarilor şi le vom schimba denumirea tuturor acestor proiecte, îmbrăcându-le într-un titlu de respect faţă de domniile voastre. Cred că este de datoria mea să propun oraşului înfiinţarea a 2 noi cămine pentru bătrâni. În momentul de faţă, căminul actual de bătrâni funcţionează, l-am modernizat, dar este în continuare limitat ca şi număr de locuri. Şi sună cinic să spui că aşteptăm să-l ia bunul Dumnezeu ca să putem introduce pe altcineva în cămin. Nu este normal. Aşa te duce viaţa câteodată, că rămâi singur la un moment dat. Trebuie să ştii că oraşul pentru care ai muncit îţi asigură un loc decent în care să îţi petreci bătrâneţea ”. Făgădău a mai vorbit şi despre subvenţiile pentru căldură despre care a zis că le va propune şi pentru anul viitor.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367