REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Constănțenii nu vor mai avea restricționat accesul în parcarea adiacentă parcului arheologic. Vezi în ce interval!

Constănțenii nu vor mai avea restricționat accesul în parcarea adiacentă parcului arheologic. Vezi în ce interval!

Replica API 31 octombrie 2019 | 00:55 713

REGULAMENT!

REGULAMENT!

Parcările adiacente Palatului Adminsitrativ, situat pe bulevardul Tomis nr. 51, vor avea un regulament! Acestea nu vor fi ocupate doar de către angajații instituțiilor care-și desfășoară activitatea aici, ci și de către constănțeni. În prezent, după terminarea programului celor trei instituții, nici un șofer nu are accesul gratuit în această zonă pentru a-și parca autoturismul.

Palatul Administrativ în care funcționează Primăria Constanța, Prefectura Județului Constanța și Consiliulul Județean Constanța se află în administrarea celei din urmă instituții. Conform HG 755/2.10.2013, pe terenul aferent imobilului se află 6 parcări, după cum urmează: parcarea NV, situată pe platoul Palatului Administrativ, delimitată de bulevardul Ferdinand pe latura de N, parc pe latura de V și E și parcarea aferentă primăriei pe latura S; parcarea aferentă Primăriei Constanța pe latura NV; parcarea aferentă Prefecturii, pe latura SE; parcarea Consiliului Județean, pe latura S; parcarea aferentă Primăriei Constanța pe latura NV; parcarea aferentă Consiliului Județean, pe latura V; parcarea aferentă trotuarului străzii Traian, situat în fața sediului CJ. Până astăzi, nu a existat un regulament de funcționare al parcărilor. Și spunem ”până astăzi” pentru că, este foarte probabil ca, de acum încolo, acest regulament să existe, doar dacă proiectul ini’iat de Claudiu Palaz va trece de votul consilierilor județeni în ședința de joi, 31 octombrie. Regulamentul stabileşte regulile generale ce trebuie respectate de către toţi vizitatorii imobilului Palat Administrativ şi, în special, de către conducătorii auto ce folosesc parcările adiacente imobilului în scopul utilizării cât mai eficiente a locurilor de parcare existente şi a fluidizării traficului.

Modul de funcţionare al parcărilor

Parcarea NV, situată pe platoul Palatului Administrativ, delimitată de: Bd. Ferdinand pe latura de N; Parc pe latura de V si E; Parcarea aferentă. Primăriei Municipiului Constanţa pe latura de S — regim de funcţionare: parcare publică gratuită

Parcarea aferentă Primăriei Municipiului Constanţa, situată pe platoul Palatului Administrativ pe latura de NV — regim de funcţionare: la dispoziţia Primăriei Municipiului Constanţa

Parcarea aferentă Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, situată pe platoul Palatului Administrativ pe latura de SE — regim de funcţionare: la dispoziţia Instituţiei Prefectului — Judeţul Constanţa.

Parcarea aferentă Consiliului Judeţean Constanţa, situată pe platoul Palatului Administrativ pe latura de S — regim de funcţionare:de luni până vineri între orele: 6.00 — 18.00 la dispoziţia Consiliului Judeţean Constanţa, iar de luni până vineri între orele 18.00 — 6.00, sâmbăta şi duminica - regim de funcţionare: parcare publică gratuită.

Parcarea aferentă Consiliului Judeţean Constanţa, situată pe platoul Palatului Administrativ pe latura de V— regim de funcţionare:de luni până vineri între orele: 6.00 — 18.00 — la dispoziţia Consiliului Judeţean Constanţa, iar de luni până vineri între orele 18.00 — 6.00, sâmbăta şi duminica - regim de funcţionare:parcare publică gratuită.

Parcarea aferentă trotuarului străzii Traian, situat în faţa sediului Consiliului Judeţean Constanţa — regim de funcţionare:parcare publică gratuită.

Obligaţiile conducătorilor de vehicule care accesează parcările

Conducătorul vehiculului trebuie să respecte pe deplin prezentul regulament de funcţionare al parcărilor adiacente Palatului Administrativ. Fiecare conducător auto va parca autovehiculul astfel încât să ocupe un singur loc de parcare şi să nu stânjenească ocuparea locurilor de parcare invecinate. Vehiculele vor fi parcate numai în locurile indicate şi marcate în acest scop. Locurile de parcare rezervate persoanelor cu dizabilităţi vor putea fi utilizate doar de către autovehiculele ce au afişat „cadrul-legitimaţie" eliberat de către autorităţile competente.

De precizat faptul că, până nu demult, prcarea s-a aflat și în atenția unor consilieri munciipali PNL, care au inițiat un proiect privind preluarea, de către municipalitate, de la Consiliul Județean, a parcări din zona Palatului administrativ cu scopul de a o introduce în circuitul celor publice. Parcarea este folosită în prezent exclusiv de angajații primăriei și ai celorlate instituții, CJ și Prefectură. Concluzia liberalilor constănțeni a fost că această parcare trebuie introdusă în registrul parcărilor și bariera aflată la intrare ar trebui desființată.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu pot sa cred ca inghesuim pretiosii functionari
2
1
Du-te dracu de ghebos , psihopatule!
4
1
Pana acum au fost parcari mai mult pentru membrii de partid-PSD. Sa vedem dupa sedinta.
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212