REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
7.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Constănţenii, panicaţi că începe războiul: au primit ordine de chemare pentru clarificarea situaţiei militare

Constănţenii, panicaţi că începe războiul: au primit ordine de chemare pentru clarificarea situaţiei militare

Replica API 30 mai 2014 | 00:00 9181

Centrul Militar Zonal oferă explicaţii!

Centrul Militar Zonal oferă explicaţii!

Spiritele s-au cam încins la Constanţa după ce mai mulţi bărbaţi, rezervişti, au primit ordine de chemare pentru clarificarea situaţiei militare, prin care li se solicită să se prezinte la Centrul Militar Zonal din Constanţa până la o anumită dată, cu anumite acte, în caz contrar vor primi amendă. Oamenii s-au speriat, crezând că este vorba de o bază de date la care s-ar apela pentru un viitor posibil război. Însă, puteţi sta liniştiţi, spune Centrul Militar Zonal, nu este vorba de aşa ceva!

Încă de la începutul anului curent, mai mulţi constănţeni au relatat faptul că au primit ordine de chemare pentru clarificarea situaţiei militare, moment în care s-au speriat. La acest lucru a contribuit şi zvonul care a circulat anul acesta, conform căruia bărbaţii cu vârste între 20 şi 35 de ani vor fi înrolaţi în caz de război, fără a avea dreptul să riposteze. Chiar dacă autorităţile au declarat că nu este adevărat, se pare că locuitorii urbei de la malul mării nu s-au lăsat pe deplin convinşi, iar întrebările au revenit odată cu primirea acestor ordine.

Însă, pe document scrie foarte clar: "Prezentarea pe timp de pace la centrul militar ca urmare a respectării prevederilor prezentului ordin nu poate avea ca efect încorporarea , concentrarea sau mobilizarea dumneavoastră. În caz de neprezentare la data şi ora menţionate în prezentul ordin, veţi suporta consecinţele prevederilor art. 80 pct 1 lit c, din Legea privind pregătirea populaţiei pentru apărare, numărul 446/30.11.2006, fiind sancţionat cu amendă de la 150 de lei la 450 de lei". Prin urmare, dacă primiţi acest ordin, trebuie să vă prezentaţi la Centrul Militar Zonal din Constanţa, de pe strada Mircea cel Bătrân numărul 106, cu următoarele documente: ordinul de chemare, livretul militar / adeverinţa de recrutare pentru cei care deţin, cartea de identitate, acte medicale care atestă starea sănătăţii dumneavoastră, documente privind locul de muncă, meseria şi categoria de calificare. "Este vorba de reactualizarea bazei de date, o acţiune care are loc la un interval de câţiva ani. Nu este vorba de încorporare sau altceva. Cât despre persoanele care locuiesc în alte ţări, dar au buletin de România, este normal să primească acest ordin. Însă, la Centrul Militar Zonal se poate prezenta oricare altă persoană cu acele acte, respectiv soţia, mama, sora, fratele etc.", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii Centrului Militar Zonal. Chiar dacă toate aceste au fost explicate, constănţenii susţin că nu sunt pe deplin liniştiţi şi tot se gândesc la "dedesubturi".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212