REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
15.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

CONSTĂNȚENII, REVOLTAȚI din cauza străzilor cu SENS UNIC!

CONSTĂNȚENII, REVOLTAȚI din cauza străzilor cu SENS UNIC!

Replica API 9 mai 2021 | 20:47 3893

După implementarea sensului unic pe 28 de străzi din zona Delfinariu, constănțenii nu au ezitat să-și exprime reproșurile, considerând că se creează un haos generalizat! Totodată, menționăm că, începând cu data de 12 mai, arealul delimitat de străzile Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia va fi reconfigurat, prin introducerea a 16 noi sensuri unice. Măsura este complementară introducerii regimului de sens unic pe străzile cuprinse între bulevardul Mamaia și strada I.G. Duca.

Şoferii constănţeni sunt derutaţi din cauza noilor sensuri unice apărute în oraşul de la malul mării. Începând de miercuri, 5 mai, pe alte 28 de străzi din zona Delfinariu a fost schimbat regimul de circulaţie, fapt ce a cauzat haos printre șoferii „iscusiți”. Constănțenii sunt nervoși că va trebui să „ocolească tot orașul”, ca să ajungă în anumite locații din această zonă. „Alt lucru făcut repede și… praf! Ce înseamnă asta, fraților? Ne-au făcut un mare favor? Așa cred ei? Numai astăzi (n.r. 6 mai) am vazut vreo 10 dezorientați care mai mai să se „pupe”. Când locuiești în zonă de o viață și știi toate gropile din asfalt adevărul este că nu prea mai caști ochii pe sus, la semne, și uite așa au ajuns să fie șoferii dezorientați. E jale mare cu sensurile astea!”, ne-a declarat un constănțean.

Care sunt noile străzi cu sensuri unice

Circulația rutieră la nivelul străzilor delimitate de perimetrul bulevardul Mamaia - strada Ion Rațiu - bulevardul Tomis - bulevardul Alexandru Lăpușneanu - strada Soveja se desfășoară astfel: pe strada Tabla Buții este permisă circulația dinspre strada Chiliei spre bulevardul Mamaia; pe strada Grozești se circulă dinspre bulevardul Mamaia spre strada Chiliei; pe strada Onești se circulă dinspre strada Chiliei spre bulevardul Mamaia; pe strada Dragoslavele este permisă circulația dinspre bulevardul Mamaia spre strada Chiliei; pe strada Viceamiral Ioan Murgescu se circulă dinspre strada Chiliei spre bulevardul Mamaia; pe strada Ciprian Porumbescu este permisă circulația dinspre bulevardul Mamaia spre strada Chiliei; pe strada Războieni se circulă dinspre strada Chiliei spre bulevardul Mamaia; pe strada Aviator Ioan Muntenescu este permisă circulația dinspre strada Garabet Ibrăileanu spre strada Chiliei; pe strada Podului se circulă dinspre strada Aviator Romeo Popescu spre strada Aviator Ioan Muntenescu; pe strada Transilvaniei este permisă circulația dinspre strada Aviator Ioan Muntenescu spre strada Aviator Romeo Popescu; pe strada Aviator Vasile Craiu se circulă dinspre strada Chiliei spre strada Garabet Ibrăileanu; pe strada Aviator Romeo Popescu este permisă circulația dinspre strada Garabet Ibrăileanu spre strada Chiliei; pe strada Făgetului se circulă dinspre bulevardul Mamaia spre strada Primăverii; pe strada Banu Mihalcea este permisă circulația dinspre dinspre strada Pictor Ion Andreescu spre bulevardul Mamaia; pe strada Pictor Ion Andreescu se circulă dinspre strada Ion Rațiu spre strada Panait Cerna; pe strada Panait Cerna este permisă circulația dinspre strada Pictor Ion Andreescu spre strada Chiliei; pe strada Războieni se circulă dinspre strada Chiliei spre strada Pictor Ion Andreescu; pe strada Maramureș este permisă circulația dinspre strada Panait Cerna spre strada Ion Rațiu; pe strada Mărăști se circulă dinspre strada Pictor Ion Andreescu spre strada Maramureș; pe strada Oituz este permisă circulația dinspre strada Maramureș spre strada Pictor Ion Andreescu; pe strada Mărășești se circulă dinspre strada Pictor Ion Andreescu spre strada Maramureș; pe strada Farului este permisă circulația dinspre strada Docherilor spre strada Primăverii; pe strada Docherilor se circulă dinspre strada Primăverii spre strada Pictor Nicolae Grigorescu; pe strada Pictor Nicolae Grigorescu este permisă circulația dinspre strada Docherilor spre strada Primăverii; pe strada Toamnei se circulă dinspre strada Pictor Nicolae Grigorescu spre strada Primăverii; pe strada Limanului este permisă circulația dinspre strada Primăverii spre strada Toamnei; pe strada Ștefan Luchian se circulă dinspre aleea Cameliei spre strada Pictor Nicolae Grigorescu; pe aleea de acces dintre blocurile ST5 sc. A, ST5 sc. B, ST8 sc. A și ST7 sc. B se circulă dinspre strada Primăverii spre strada Pictor Ion Andreescu.

Pe aceste artere vor fi create noi locuri de parcare

Aplicarea acestor măsuri va asigura fluidizarea traficului rutier. De asemenea, vor fi create noi spații de parcare. Mai exact, vor fi amenajate parcari longitudinale delimitate de marcaje longitudinale discontinue, pe ambele părți ale carosabilului, acolo unde configurația carosabilului permite acest lucru.

Alte 16 noi sensuri unice

Începând cu data de 12 mai, arealul delimitat de străzile Poporului, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Mamaia va fi reconfigurat, prin introducerea a 16 noi sensuri unice. Măsura este complementară introducerii regimului de sens unic pe străzile cuprinse între bulevardul Mamaia și strada I.G. Duca.

Circulația autovehiculelor se va desfășura astfel:

- strada Călărași devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada I.G. Duca;

- strada Castanilor devine arteră cu sens unic, dinspre strada I.G. Duca sprea strada Ion Lahovari;

- strada Luminișului devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada I.G. Duca;

- strada Panait Moșoiu devine arteră cu sens unic, dinspre strada I.G. Duca spre strada Ion Lahovari;

- strada Constantin Dobrogeanu Gherea devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada I.G. Duca;

- strada Maior Gheorghe Murea devine arteră cu sens unic, dinspre strada I.G. Duca spre strada Ion Lahovari;

- strada Topraisar devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada Ștefan Mihăileanu;

- pe aleea din spatele blocurilor de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu se va circula dinspre L42 spre L46;

- strada I.G. Duca devine arteră cu sens unic, dinspre zona blocului L46 spre strada Maior Gheorghe Murea;

- strada I.G. Duca devine arteră cu sens unic, dinspre blocul L46 spre strada Călugăreni;

- aleea Romulus devine arteră cu sens unic, dinspre strada Panait Moșoiu spre strada Călărași;

- aleea Remus devine arteră cu sens unic, dinspre strada Călărași spre strada Panait Moșoiu;

- strada Artileriei devine arteră cu sens unic, dinspre strada Mihai Viteazu spre strada Ion Lahovari;

- strada Ioan N. Roman devine arteră cu sens unic dinspre strada Ion Lahovari spre strada Mihai Viteazu;

- strada Ioan D. Chirescu devine arteră cu sens unic, dinspre strada Mihai Viteazu spre strada Ion Lahovari;

- strada General Eremia Grigorescu devine arteră cu sens unic, dinspre strada Ion Lahovari spre strada Mihai Viteazu.

"Instituirea regimului de sens unic pe aceste artere rutiere a fost necesară atât pentru decongestionarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar și redarea acestora pietonilor. Conducătorii vor putea staționa și parca pe carosabil. Vor fi amenajate zone de parcare, fără ca circulația rutieră să fie obstrucționată", transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E jale ocolosc tot cartierul sa ajung acasa
7
1
Chitac am stat azi 1.5 ore blocat pe Baba Novac, asta este marea ta fluidizare? Daca tu si gasca ta asa credeti sunteti niste imbecili, de aici si poluarea boilor pnl isti.
25
0
Va este dor de mine?
7
13
Fmm de hodorog senil
19
3
ce mweee va da pnl'u....
21
3
Ba miscati talentu prin oras si vezi ce haos ai creat . Nu au reusit in 20 ani ce ai reusit tu si cu ala dinainte. Asa ceva vezi doar in filme .....
29
1
Habar n-aveti de soferie. Apucati-va de aruncat in mare... ceva de genul ratat fiind paduri cutreieram.
5
24
urmeaza sa circulam o duminica cei cu numar par si tot asa. e orasul lor nu mai e al nostru
35
3
Masura excelenta !!!! Uitati-va in jur in ce cocina traiti dragi constanteni !
18
32
Asta este nimic, cu parcarile va fi jale! Pe principiul primul venit, primul servit, orice manelist de pe o raza de 300m, va lua parcare in fata casei voastre. Ca este iute de picior, ca are relatii... Si timp de 5 ani, sa te tii portiere trantite, seminte si tigari aruncate si manele, la greu! Ca sa nu mai vorbim, ca unde mergi, amenda, daca ai stationat 31 minute. Sa zicem, 3 lei per ora, ori 24 ore, fix 72 lei pe zi. Castga cineva parcarea pe o zi? Auzi bai Chitac, H. Constantinescu, Ovanesian si restul consilierilor, care au creer de insecta? Vrem alegeri anticipate!
39
4
Eu nu sunt revoltat, DECI nu TOTI constantenii.
21
34
Mai poate asa veti invata si voi o data pentru totdeauna ca trotuarele sunt pentru pietoni.Nu vezi asa ceva nici in Banglades.Sau poate multi dintre soferi nu cunosc semnul de interzis.
29
10
Primar al Mun. Constanta cu domiciliul stabil in santierul Eforie !! Cat de idiot sa fi si sa votezi pe un individ care nu are nimic comun cu cei care locuim in acest Municipiu Constanta?!!
37
10
Mai, nea primarule! Ocolesc un sfert de oras ca sa ajung la serviciu din zona stadion! Vezi ca Buzaul a accesat 80 mil de euro si a facut ce nu o sa faci tu niciodata! Atata pioti, atata faci, doars ensuri unice chiar nu a
49
6
multa multa mwe p n l
38
11
Scopul este ca Primaria sa va ia banii pe locul de parcare. Parca inainte de a fi desenat pe asfalt era altceva decat tot un loc de parcare. Da dar daca este desenat este sub incidenta marelui Regulament al parcarilor.
51
3
Votul iresponsabil a dus la situatia asta.
52
14
Nu se poate asa cevaaaa.....nu observa ti ce haos s a creat in oras cu toate tampeniile astea de str cu sens unic.chiar va bate ti joc de noi in ultimul hal..
64
10
Constanta Altfel.... Hahaha, intr-adevar!
69
8

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468