REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Constănțenii s-au îngrămădit la biserică pentru slujba de Florii. Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului!

Constănțenii s-au îngrămădit la biserică pentru slujba de Florii. Reacţia Arhiepiscopiei Tomisului!

Replica API 12 aprilie 2020 | 13:01 7755

Credincioșii constănțeni s-au îngrămădit, duminică, 12 aprilie, la biserică pentru a putea asista la slujba dedicată sărbătorii Floriilor. Este vorba despre Biserica „Izvorul Tămăduirii”, aflată pe bulevardul Tomis, nr.324.

Credincioșii au fost înstiințați de oamenii legii, aflați în apropierea lăcașului de cult, să respecte prevederile ordonanțelor militare și să părăsească astfel zona, deoarece nu era respectată totodată, nici distanțarea socială.

Arhiepiscopia Tomisului: Credincioșii își poartă responsabilitatea pentru acțiunile lor

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu a declarat faptul că responsabilitatea este individuală, iar ceea ce fac credincioșii în afara lăcașului de cult nu ține de parohie. „Referitor la prezența unui grup de credincioși la biserica Izvorul Tămăduirii din Constanța, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări:

1. Credincioșii au venit din proprie inițiativă, prin urmare poartă și responsabilitatea pentru acțiunile lor pe spațiul public, în afara lăcașului de cult.

2. Conform ordonanțelor militare, bisericile pot fi deschise în afara programului slujbelor religioase, pentru închinarea individuală a credincioșilor.

3. Observând situația, preoții de la parohie au îndemnat pe credincioși să nu constituie grup pe spațiul public, ceea ce ar putea intra în conflict cu prevederile ordonanțelor militare, dar nu au fost ascultați.

În concluzie, modul în care credincioșii se comportă în afara lăcașului de cult nu este responsabilitatea parohiei”, a spus Eugen Tănăsescu.

Reamintim faptul că nerespectarea ordonanțelor militare se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 10.000 de lei. De asemenea, bisericile vor transmite slujbele prin intermediul mass-mediei și online.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BOR nu haleste amenzi? Sa nu uitam ce s-a intamplat in Coreea de sud din cauza unor imbecili ca astia...Cu siguranta se cred mai presus de lege, sau vor sa ne ia mai repede banii pe inmormantare?
13
0
nu poate fi numita biserica.
6
3
biserica este prea puternica ca sa se ia cineva de ei........... voi ati facut-o puternica, in toate statisticile apare ca romanii au cea mai mare incredere in biserica si armata, le-ati acordat incredere si ei folosesc asta cu samavolnicie stiind ca sunt puternici
6
0
Tanasescu un jeg uman
10
1
0744307030 - vand droguri, marijuana si hasis
6
1
Javra de tanasexcu incita intr-una la nesupunere civica pe facebuci, iar acum vine sa zica ca de fapt e responsabilitatea credinciosilor c-au venit la biserica. Nu ma nenorocitule, tu i-ai atatat si i-ai chemat, tu esti responsabil popo.
15
1
eu zic sa lasati blasfemia si sa va deschideti mintile sa vedeti ca Dumnezeu va arata ce ati votat!!!
2
22
Politia i-a controlat sa vada motivul iesirii din casa?Ca parca se spunea ca trebuie sa fie pentru ceva neaparat necesar!Iar popii isi freaca mainile de bucurie cand vad aglomeratiile astea!In urmatoarele zile va fi prapad pe strazi,vor iesi o gramada,cu sau fara motiv,unii doar asa de gura-casca.In fata blocului am vreo trei batrane,intre orele 11-13 ies si stau la taclale,nu merg nici pana la colt,mai gasesc si altele de prin cartier,se incing la niste discutii,ce distanta sociala ,masti etc.
18
2
Pai nu asta este una din ''binefacerile'' religiei, adica indobitocirea in masa?!
20
1
Si unde sunt gramezile de constanteni?Lasati-va de beutura!
6
3
Popa hot e corect ori pleonasm?
13
1
Mai bine mata te caca nu te nastea !
7
10
E vrajala. Politia si armata unde sunt? Dau amenzi la oamenii care inca mai muncesc. ..sa crape odata toti hodorogii asta cretinozauri ca nu ii mai suport. Au imbatranit degeaba.
14
7
Doctorii se lupta in spitale cu pacientii covid si altii se plimba pe strada nestingheriti ..nu e normal cand unii stau in casa si altii cauta tot felu de pretexte de a iesi din casa.. in ritmul asta pandemia se extinde pe multe alte saptamani de acum incolo...toti avem de suferit la final . Daca se respectau ordonantele poate in 6 sapt de izolare porneam si noi economia si lumea revenea la normal dar asa nu !!
25
3
Dar ,voi ,jegurilor ordinare,ati insuflat chemarea credinciosilor la biserica.
22
0
A facut mata un avorton cu ochi
5
6
Nu stiu cine sunt mai prosti.Aia care mai ies pe afara si cred ca este doar o gripa..sau cei ce stau in casa..ca asa li s-a spus.
7
7
Tanasescule poate nu i-au indemnat preoti pe credinciosi sa vina,dar nici nu le-a spus sa stea acasa pentru ca este pandemie si nu avem voie sa ne punem viata in pericol ci sa o protejam caci este cel mai mare dar primit de om de la Dumnezeu,asa cum a spus papa Francisc.
12
4
Era de asteptat. Lipsa educatiei duce la situatii de genu. Ar trebui dosar penal ptr idiotii aia de popi care fac asa ceva. Intotdeauna religia a fost de partea gresita a istoriei. Prostia ucide
19
2
Fratilor atei rataciti...calmati va...Dumnezeu va are deja la microscop. E vorba de timp.pana dati de El.Cred ca sunteti aia suparati in sevraj ca s au inchis pariurile pt.Halep.si alti inculti. Ramaneti in case. Nu dati mana nu vorbiti ...nu mergeti la biserica...o sa mergeti la psihologi pentru hipnoze oculte sa va reveniti. Amin.
8
17
Biserica manipuleaza populatia .
27
4
Atunci sa deschida si Mall urile, restaurantele si cafenele. Merg pe proprie raspundere. Bah, de ce plm sa fie biserica mai smekera? Are chirie de platit? Are impozite de plata? Baga-lea-s .... Normal, daca erau inchise unde plm sa mearga pacatosi? Aloooo , politia si ordonanta de urgenta, dormiti?
31
2
Conform legii popii care fac slujbe cu publicul ar trebui sa fie anchetati penal si bagati in carantina.... dar cand vreodata a raspuns in tara asta vreun popa hot.
32
3
au ramas popii fara bani! ce dr...u cauta unul intr.o scara de bloc de unde a iesit dupa o ora?! SICTIR!
26
2
Suge-ooooo
10
8
o sa ai sansa sa te pupe corona cat de curand , dracu tau va face tot posibilul pentru un cretin ca tine!
5
11
Unui beneficiar de ajutor social ca tine nici nu ar putea sa i se para altfel...adevarul este ca tu mirosi de la distanta a intelectual...asta si putin miros de subrat
19
7
Ti se pare ca tuai fi mai presus?
13
10
Eu am observat un lucru deosebit. Majoritatea celor care invoca inchiderea Bisericilor, nu prea poseda capacitati intelectuale, sunt aproape agramati. Oare din cauza asta au creierele asa mici!?
14
32
Du-te ma tu dracu cu biserica ta cu tot jegosule ordinar. Voi astia pupatori de moaste si popi in cur sunteti vinovati daca vor creste nr i fectarilor. Sa-ti iau credinta ta si altaru la care te inchini in pl gunoiule...bisericile ar trebui inchise cu idiotii ca tine inautru si arse, cu popa batut in cuie pe usa ai inteles?
27
9
La ce a incitat demento? Sa se dea ordonanta sa poata merge lumea la biserica asa cum alogenul a dat ordonanta peste noapte sa plece lumea in sclavie in Germanica. Dar nu. Unuinea demonocratica nu ne lasa. Asa ca hai sa casunam pe biserici. Nenorocitilor
10
26
Poate oamenii s-au dus la cules sparanghel. Si atunci totul este legal. La asta nu v-ati gandit ?
17
3
Vai de pula voastra cu prietenii vostri imaginari, o sa va salveze dumnezmeu de coronavirus. Prostimea invinge tot.
22
3
Nu dati vina pe basinosiii astia de mosi, popii din biserica au incitat la asemenea lucruri , popa de acolo trebuie amendat , inchide ti baraca aia infecta
46
7
Pe cei din mall-uri, din piete nu ii vedeti?? doar pe astia 10-15 oameni ii vedeti? Nu fiti rautaciosi, tot Biseerica e de vina mereu
15
33
niste jeguri de mosii care nu ii intereseaza de lume ! sa le dea o amenda de 2000 de lei ca numai ies pana la iarna ! sincer sunt niste jeguri!
38
12
"Babalacii" v-au dat clasa, oilor!
22
17
Auzi tu, biserica intr-o baraca si pe trotuar, pardon, langa trotuar pe spatiul verde si langa soseaua unui mare bulevard al Constantei !!!
40
4
Asta e biserica, cocioaba
36
5
Unde e politia sa dea amenzi nimalelor proaste. Iar popa de ce nu are dosar? Sunt pline strazile de mosi si babe la orice ora.
47
12
Cite amenzi a dat politia la cei din poza care isi suflau in ceafa? Sau amenzile sunt pentru fraierii care n au scris ora? Aici sunt numai babalici care trebuie sa stea acasa, n au voie decit la cumparaturi intre 11 si 13 ca la medic azi este inchis. Cite amenzi ?????
47
8
Dumnezeu te ajuta si daca te rogi acasa , nu trebuie sa vii la biserica sa fie ingramadeala cum a fost astazi la biserica din tomis 3 si probabil si la alte biserici din oras sau din tara. De la astfel de adunari se pot aprinde focare de infectie. De vina sunt si oamenii legii ca nu au dat amenzi. Cu duhul blandetii nu mai merge.
43
5
Sa inchida bisericile si apoi sa le darame ca sa faca spitale, scoli si azile de batrani in locul acestor biserici
42
11
sa se curete credinciosii...
20
7
FACETI SEMNUL CRUCII PE TOT CE MANCATI SI BETI!FACETI SEMNUL CRUCII CORECT ATINGAND PUNCTELE CHEIE PESTE TRUP DIMINEATA SI SEARA CEL PUTIN! OUT OF SHADOWS pe youtube si o sa intelegeti!
8
24
Mai invata gramatica, taticu!
13
25
Unde sunt amenzile.
34
8
Datile amenzi usturatoare undei politia ...
37
14

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212