REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Constănţenii SFIDEAZĂ măsurile impuse de autorităţi: val de AMENZI date de poliţişti

Constănţenii SFIDEAZĂ măsurile impuse de autorităţi: val de AMENZI date de poliţişti

Replica API 24 martie 2020 | 14:46 17150

În intervalul orar 22.00-06.00, în cadrul activității de verificare a măsurilor impuse de Ordonanța Militară nr. 2/2020, polițiștii constănțeni au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 5, valoarea acestora fiind de 40.700 de lei.

Articolul 4 din Ordinanţa 2 prevede că:

În intervalul orar 6,00-22,00 se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Articolul 5

(1) În intervalul orar 22,00-6,00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

(4) Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/ gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

(5) Fac excepție de la aceste prevederi personalul din cadrul Administrației Prezidențiale, Parlamentului României, Guvernului României, Ministerului Public, instituțiilor sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, corpului diplomatic și personalul care asigură serviciile de utilitate publică.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu te cunosc dar mi ar face placere
0
0
Da la Mangalia se circula bn
0
0
A deci avem succes daca actionam in instanta! Multumim de confirmare! Fraiere!
7
11
Politicieni prosti trebuia inclus primul pe lista personalul medical care va salveaza medici si asistente
10
1
Marlanul de Constanta intelege ceva? Sa inaspreasca legea, parnaie direct.
15
6
Repede puneti botul la magariile care le lanseaza unii gen virusi. A luat o razna mapamondul.
10
14
O contesti pe ma-ta in instanta. Toti sunteti zmei dupa tastatura.
19
3
carantinatu sa ne mananci kkatu tu si familia ta
11
4
scoate armata pe strazi!!sa va vad acum imputitilor...hahahahaah
17
9
mori, fmm de cioroi borat!
22
3
deci i-au amaendat ca nua veau o hartie la ei? HAHAHAHA! Cobntestati in instanta si beliti-i pe gabori ! MUIE COVID! MUIE FRAIEERII CARE STAU IN CASA CA PROSTII!
4
57
Citind comentariile a nu stiu cata oara mi-e rusine ca sunt roman. Pur si simplu prea multe scursuri de oameni avem printre noi. E procentul foarte mare de jeguri raportat la populatie ..plus tiganii ... plus toti analfabetii astia cu net ..pesti curve... ce sa mai ..tara pulii
56
9
george orwel a gresit titlul romanului si ia zis 1984,cand corect trebuia sa-i zica 2020 altfel tot ce scrie acolo se suprapune realitatii de azi,in numele unui virus inventat tot de ei jidanimea mondiala a pus stapanire pe viata pamantenilor si cat de curand urmeaza sa le ia si paralele,aurul l-au luat de mult cu largul concurs alui jidanescu si familiei bnr basca idiotul tradator iohanis ne-a cadorisit cu toate ciorile care s-au intors din lombardia
17
22
Numai gura e de tine, comentezi la orice articol. Stai fata la locul tau, si nu mai panica lumea.
11
5
Nu mai baga fitile futute'n git de imbecil!
13
3
Haideti sa dam foc hotelului Flora! Haideti sa murim de foame! Haideti sa va platiti ratele la banca! Haideti sa supravietuiti urmatoarelor luni, ca o sa muriti de foame, gandacilor de bucatarie! Hai mai bine sinucideti va in masa si scutitine de toata mizeria pe care o improscati! Hai mue!
9
14
Daca sun prosti si nu dau spaga asa le trebuie eu am iesit de la Flora de 3 ori sa iau mancare sa fut sa iau prafuri dar am cotizat la paza sa cheme taxi si lu ala i am dat dublu asa se face treaba in Romania nici dupa 30 de ani nu ati invata rusine orice lege e data sa aduca bani la sistem
8
35
Ce amenzi, 100 de lei, vrajeala, puscarie , numai asa se impune disciplina la romani. Dar cu siguranta ca nu vom vedea nicun ticalos la bulau. Nu sant indivizi politici, din contra astia dau votul.
24
8
esti cumva tarfa lui sobaru ? te-am dat de gol, pardon. Stii diferenta intre recomandare si obligatie ? Normal ca nu, ca iti recomanda sau nu, tu o inghiti din obligatie, ca asa fac militiencele.
15
22
La puscarie direct din strada. Pentru toti inconstientii care sfideaza oamenii si legea
27
11
Cu un val de masti nu puteau sa ne intampine ...autoritatile ? Era normal intr-o ROMANIE NORMALA SI EDUCATA !
23
8
sa se dea amenzi maxime si dosare fara discutie si sa se sesizeze institutiile statului cu astia adusi pe litoral sai duca departe de aici
37
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212