REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Timp de două săptămâni, constănțenii și turiștii vor face baie la lighean

Timp de două săptămâni, constănțenii și turiștii vor face baie la lighean

Replica API 17 august 2022 | 21:14 5072

Apa caldă s-a oprit, în Constanța, încă de marți, 16 august, pentru o perioadă de două săptămâni, iar constănțenii sunt revoltați pentru faptul că în anul 2022 trebuie să-și încălzească apă la aragaz pentru a putea face baie, sau să meargă pe la rudele care au centrală pe gaze pentru a se putea spăla.

Constănțenii racordați la sistemul municipal de termoficare nu vor putea beneficia de apă caldă în perioada 16.08.2022 – 31.08.2022 din cauza unor lucrări importante de investiții pentru modernizarea rețelei de transport a agentului termic primar, au anunțat reprezentanții Primăriei Constanța, încă din data de 11.08.2022. Vestea a făcut multă vâlvă, stârnind indignarea constănțenilor: ”Nu este normal să se întâmple așa ceva... suntem în 2022... au mai fost revizii la rețea, dar parcă niciodată nu au durat 2 săptămâni. Înțeleg că sunt și lucrări, dar trebuie găsită o soluție, măcar pe viitor. Este mult prea mult 2 săptămâni... stăm acum să ne încălzim apă la aragaz să ne putem spăla, sau să mergem pe la rude care au gaze.” a declarat un cetățean nemulțumit de perioada lungă de sistare a apei calde în Municipiul Constanța.

Contactat de Replica de Constanța, Liviu Popa, Director General la Termoficare Constanța, a declarat că această situație este cauzată de reparațiile la magistrale, mai ales în zona Dacia, spunând că toate cele 3 entități au ajuns la un acord comun de a efectua lucrări în acea zonă odată. Directorul general a mai spus că pe viitor nu vor mai fi lucrări atât de ample, întinse pe o perioadă de timp îndelungată, dar că vor mai exista lucrări, întrucât în multe zone din oraș trebuie efectuate lucrări de modernizare a magistralelor.

Amintim faptul că, începând cu data de 16.08.2022 și până pe 31.08.2022, apa caldă va fi oprită pe toată raza Municipiului Constanța, mai cu seamă, cetățenii racordați la sistemul municipal de termoficare nu vor beneficia de apă caldă timp de două săptămâni datorită lucrărilor importante de investiții pentru modernizarea rețelei de transport a agentului termic primar având totodată în lucru proiecte atât pentru realizarea unei noi surse de producere a energiei electrice și termice cât și de modernizare a rețelei de distribuție a agentului termic secundar.

Reprezentații Primăriei au spus că, având în vedere că în această perioadă, în scopul pregătirii sistemului de termoficare pentru sezonul rece, se impune executarea unor lucrări de întreținere și reparații a instalațiilor de producere a energiei termice din CET Palas și a celor de transport și distribuție aflate în administrarea TERMOFICARE CONSTANȚA SRL fiind totodată necesare opriri tehnologice solicitate de constructor pentru derularea programului de investiții de modernizare a rețelei de transport a agentului termic primar.

Precizăm că de ani de zile nu s-au mai făcut lucrări de modernizare a instalației termice, ultimele lucrării fiind consemnate în anul 2015.

V.R.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Constanta la cat de praf este sisremul termic solutia mult mai rapida si putin costisitoare era cu centrale de cartier in punctele termice.
0
0
Lui Ceasca nu mai maraiati, acum maraiti dar tot degeaba, reviziile trebuie facute, comentati cat vreti ca de altceva nu sunteti buni
0
1
Iar sapa RAJA si iar duce molozul pe str. Baba Novac sa-l tranteasca langa cimitir. Nerusinatii naibii !
0
0
Ajunge, lasa-ne
0
0
a inceput litoralul altfel! pentru nostalgici...
0
0
De ce nu iesiti ba in strada daca nu va convine? Ce tot latrati aiurea pe aici ? Duceti-va la ei in curte si trageti-l pe burtosul ala de maneca. Aici nu vede nici pulea si de interesat nici atat. Puneti presiune pe autoritati. Duceti-va la Chitac si scoteti-l din birou ca nu l-a mai vazut lumea de cand a fost ales. Pai da..fiti dracului de actiune ca altfel nu o sa se intample nimic
1
0
Punetiva bah meltenilor centrala si la m**e cu radetu
1
0
dar guitac si popalaul liviu se spala la lighean? vedea-i-as cu mainile pe piept
0
0
Cine are centrala de cartier, are apa calda acum! Ca sa stiti si voi, cei din presa!
0
1
societatea de termoficare merge in pierdere dar este tinuta in viata cu banii colectati la bugetul orasului ptr a plati si apa calda de la henri coanda
1
0
O p******a de conducere la Primarie si la Termoficare. Isi bat joc de noi! Doar imediat dupa revolutie mai opreau apa calda pe magistrala 1 si 2, cate 12-15 zile. Sunt convins ca daca ar lucra in 3 schimburi ar putea sa termine mult mai repede dar nu le pasa, nu dau 2 bani pe noi, prostimea care i-am votat! O sa vedem noi la alegeri, cu sapaturile din oras si cu opririle astea de apa calda, etc.............
0
0
chitac, ia-l pe teoDOSie si intreaga adunatura de PESEDISTI SOVIETICI din primaria constanta si duceti-va dracului la moscova, la STAPANII vostri, ca ne-ati DISTRUS, RETARDATILOR !!!
0
0
Dureaza 20 de ani pana se inlocuieste intreaga retea de conducte din PESEDISTA constanta, apoi or sa spuna ca au trecut 20 de ani si tevile au cedat !!!
0
0
"PREGATIREA SISTEMULUI PENTRU IARNA " !!! De 50 de ani, se spun aceleasi MINCIUNI !!! Cum pregatiti sistemul, IDIOTILOR, cu cele 500 de AVARII, iarna de iarna ? ? ? Chiar ne credeti RETARDATI pe toti ? ? ? Pe vremea CRIMINALULUI ceausescu se oprea apa calda, 3 saptamani, in septembrie, insa la fel ca si acum, erau sute de avarii in fiecare iarna si constantenii suportau DISPERATI cele 5-10 grade Celsius din apartamente !!!
0
0
in pozitia...IN PICIOARE...sau in pozitia..stand pe VINE..???
0
0
Sunteti voi p****i daca aveti impresia ca s-a oprit apa in toata Constanta.
2
0
intrebati-i pe bucuresteni cum fac, ca am vazut o gramada de idioti pe aici care o injurau pe firea si il pupau in dos pe nicusor!
0
0
Mangalia Nu are apa calda,ca si alte orase.Nu mai tot cersiti pomana!Exista boilere,fraierilor!
1
2
Vai de capul vostru cu retelele voastre cu tot! Astea sunt ''bucuriile'' sitemelor centralizate!
0
0
de doi lei. Niste neica nimeni. Mai nasol e ca nu se gaseste cineva sa dea cu ei de pamant.
0
0
Smart city auzi la ei
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218