REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constănţenii solicită piloni pe trotuare. Care este răspunsul Primăriei?

Constănţenii solicită piloni pe trotuare. Care este răspunsul Primăriei?

Replica API 19 martie 2016 | 01:31 385

Reclamaţii

Reclamaţii

Constănţenii reclamă de mult timp faptul că nu mai au loc să se deplaseze pe trotuar din cauza faptului că sunt prea multe maşini parcate acolo pe unde ar trebui să circule pietonii. Pe unele străzi nu există nici măcar un metru liber pentru aceştia, oamenii fiind nevoiţi în unele cazuri să circule chiar pe carosabil. Potrivit reprezentanţilor Primăriei, anul trecut au fost montaţi 325 de piloni care să-i împiedice pe şoferi să parcheze pe trotuar. Însă acest lucru a fost valabil doar pentru 4-5 străzi. În acest timp, constănţenii ce nu deţin o maşină se arată indignaţi de faptul că sunt nevoiţi să facă în continuare slalom printre autoturismele parcate pe trotuar.

Este cunoscut faptul că multe trotuare din oraş sunt arhipline de maşini pe care şoferii le parchează acolo fie pentru că nu găsesc alt loc, fie din comoditate. Cert este că acest lucru îngreunează trecerea pietonilor şi uneori şi circulaţia de pe carosabil. În zona pieţei Brotăcei spre exemplu, pe strada Adamclisi, obişnuiau să se parcheze foarte multe maşini de care riscau să se lovească alte autoturisme, chiar şi cele pentru transportul în comun, mai ales dacă vorbim despre autobuze. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, anul trecut au fost amplasaţi piloni pe străzile Adamclisi, 1 Mai Vechi, Nicolae Iorga (lângă centrul de transfuzii), în faţa blocului T2 din Tomis Nord şi în zona Parcului Tăbăcărie, pe lângă cetate. Se pare că s-au amplasat 325 de astfel de piloni, fiecare costând 237 de lei plus TVA. Dar atât. Iar 325 de piloni într-un oraș aglomerat de mașini ale căror proprietari nu mai știu sau nu mai au unde să parcheze, nu sunt nici pe departe suficienți. Constănțenii reclamă în continuare prezența autoturismelor parcate pe trotuar, fiind indignați de faptul că trebuie să facă slalom printre aceștia, și de dificultatea de a ieși cu mașina de pe anumite străzi, din cauza faptului că mașinile parcate pe trotuar reduc vizibilitatea: ”Vă rugăm să luați măsuri prin montarea unor stâlpișori pe marginea trotuarului, pentru a nu mai parca autoturisme pe trotuar, sau prezența unui echipaj de poliție la Grădinița Amicii de pe strada Căpitan Dobrilă Eugeniu. La orele când se aduc/pleacă copiii, trotuarul este ocupat cu mașini, iar strada este de cele mai multe ori blocată pe ambele sensuri de mers, cu toate că există parcare vizavi de grădiniță. Din cauza celor specificate mai sus, au loc accidente frecvente deoarece nu există vizibilitate la ieșirea de pe străzile adiacente”, a sesizat Răzvan O. pe pagina de facebook a Primăriei. Problema este că administrația locală nu se arată prea interesată de problemele cetățenilor, motiv pentru care, atunci când au fost contactați de ziarul nostru, ne-au trimis dintr-o parte în alta, fără a ne da un răspuns concret. În timp ce purtătorul de cuvânt susținea că nu are detalii deocamdată, cei de la Confort Urban ne-au sugerat să ne interesăm la Servicii Publice, de unde am fost trimiși înapoi la Confort Urban... şi tot aşa!

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614