REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Lun., 4 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6658
7.4° Constanța Luni, 4 Martie 2024 Anul XX Nr. 6658
 

Constănțenii stau la coadă pentru a trimite cârnați și caltaboș rudelor din Diaspora! Video

Constănțenii stau la coadă pentru a trimite cârnați și caltaboș rudelor din Diaspora! Video

A.L. 8 decembrie 2022 | 00:00 2010

Și anul acesta dorul de casă îi poartă pe românii din diaspora cu gândul la bucatele tradiționale de pe masa de Crăciun, drept urmare zeci de familii din Constanța, dar și din țară, fac coadă la firmele de transporturi și curierat internațional pentru a le trimite celor dragi, aflați departe în perioada sărbătorilor, un fragment din spiritul sărbătorilor. O astfel de situație a avut loc și miercuri, 7 decembrie, în orașul nostru, unde constănțenii așteptau să își încarce cutiile cu bunuri în autocarul ce are ca destinație Spania. 

Ca în fiecare an, zeci de bunuri sunt livrate de firmele de curierat internațional. Fie că e vorba de românii din diaspora, aflați în imposibilitatea de a veni acasă de sărbători, ce trimit colete cu cadouri celor rămași în țară, sau de mame ce împachetează cu grijă cârnați, tobă, șunculiță afumată și alte bunătăți pentru masa de Crăciun, luna decembrie este o perioadă prosperă pentru industria transporturilor. 

Încarcați cu cutii ticsite cu bucate, constănțenii stau la rând pentru a-și încărca pachetele în autocarele ce urmează să le livreze rudelor plecate la muncă în străinătate. Neținând cont de frig și vremea mohorâtă, ei stau la coadă pentru a le trimite celor dragi preparatele mult așteptate, care poartă măcar o mică parte din iubirea și dorul lor. 

Secretarul de stat din cadrul departamentului pentru românii de pretutindeni a declarat recent că datele oficiale arată că 5.700.000 de români sunt plecaţi din ţară, mulți specialiști susținând însă că numărul real este de fapt unul mult mai mare. Împinși de lipsa locurilor de muncă sau salariile prea mici pentru a susține un trai confortabil, din ce în ce mai mulți aleg să părăsească țara noastră, acest fenomen fiind din păcate observat de cele mai multe ori în rândul tinerilor.  


Potrivit sondajelor realizate de o platformele de recrutare, în topul celor mai căutate țări în rândul românilor care vor o slujbă peste hotare se numără acum Germania, Olanda, Marea Britanie, Belgia şi Franța, atrași de țările din Europa de vest, după ce piața muncii din zona de sud a devenit inactivă. 

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum e posibil sa aiba multi pensii de 30000 lei cand majoritatea au pensii de 2000, de 15 ori mai milt lunar. Oameni care au muncit 45 de ani. PNL va bateti joc de voranti
9
0
eu am vazut ca aia de afara se lauda ca acolo umbla cainii cu covrigi in coada! Sa munceasca in tara le e rusine, ca se vede cat de bine o duc acolo daca le trimit astia mancara cu sacii din tara! asa e cand stergi mosi la kuhr si speli vase pe acolo
11
12
Chiar nu aveti ce scrie.Vai de capul vostru.Si daca trimit oamenii pachete , ce.Vai ce stire.Sunteti p******i.
12
5
astia-s aia de vor in Schengen, defiland cu carnatii si caltabosu pe autostrazile din Europa. neam de traista.
11
7
Le dau o mewie frumoasa
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
4815544473
5/49
1646443303-03-20246 8 4 7 2 1 1
joker
1812120439