REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănțenii, TERORIZAȚI de muzica de pe plaja din Faleză Nord! VIDEO

Constănțenii, TERORIZAȚI de muzica de pe plaja din Faleză Nord! VIDEO

Replica API 23 iulie 2018 | 00:00 2392

Locuitorii blocurilor aferente plajei din municipiul Constanţa, din zona Faleză Nord, sunt îngroziţi noapte de noapte din cauza muzicii care răsună la volum tare de la un bar amenajat pe plajă. Weekendul pe litoral este o distracţie continuă, în sezonul estival municipiul Constanţa şi staţiunile litoralului românesc fiind aglomerate de turişti, iar distracția este în toi. Cu toate acestea, unii dintre constănțenii care locuiesc în apropierea plajelor, dar și a altor zone cu impact touristic, sunt nevoiți să suporte gălăgia, chiar și pe timpul nopții, mulți dintre ei reclamând faptul că nu pot dormi din cauza asta.

Constănțenii care locuiesc în blocurile de lângă plaja din Faleză Nord reclamă faptul că muzica de la beach barurile amplasate pe plajă este prea tare. O constănțeancă, locuitoare a unui bloc de pe faleză susține că nu poate dormi nopțile din cauza muzicii care răsună de la unul dintre baruri.

“Un beach bar nou construit în cartierul Faleza Nord nu respectă legea, chiar dacă două nopți la rând a fost poliția prezentă care a amendat unitatea pentru zgomotul produs. Vă puteţi da seama în ce hal se ascultă muzica la această locație toată noaptea și de la ce distanță se aude… prin filmuleţul acesta.”, a precizat o cititoare a ziarului Replica de Constanța.

În staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă programul de difuzare a muzicii a fost dezbătut la fiecare întâlnire dintre aleșii locali și operatorii de pe litoral. Propunerea Primăriei a fost mereu ca în unităţile de alimentaţie publică sau cu profil de divertisment (restaurante, beach-baruri, cluburi, discoteci, etc.), să se facă cu respectarea nivelului de zgomot. Conform O.M.D.R.A.P. nr.3384/2013, nivelul de zgomot aprobat este de 75dB pentru saloane fără orchestră, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestră în interior, 70dB la exterior în zone funcționale și 65dB la limita zonei funcționale. Amplificatoarele audio (boxe) amplasate în exteriorul unităţii economice vor fi obligatoriu orientate către interiorul perimetrului unităţii, iar în situația beach-barurilor, amplificatoarele audio (boxe) vor fi orientate către mare. Potrivit regulemantului, în zonele publice din staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă sunt interzise activităţile care tulbură liniştea şi ordinea publică, de cerşetorie, strângere de fonduri şi alte activităţi similare. În spaţiul din faţa structurilor de vânzare cu sediu fix sau în imediata apropiere a acestora, este interzisă comercializarea de produse similare de către alţi comercianţi.

Cei care săvârșesc astfel de fapte, deranjând ceilalți locatari, sunt sancționați de polițiștii locali constănțeni prin Legea nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Amenda pe care o plătesc vecinii gălăgioși este cuprinsă între 500 – 1.500 lei.

Paula SOLOMON

VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În sfârșit cineva scrie despre bătaia de joc de pe.litoralul Marii Negre. Multumim Am petrecut 2 săptămâni în apropierea plajei Yucatan Beach Năvodari Mamaia sat câre aparține familiei Halep. Zilnic , pana la orele 2 noaptea urla muzica. Bătaie de joc. Lipsa de respect fata de turiști, fata de familii care se odihnesc , cu copii mici. Imposibil sa dormi când muzica urla non stop. Nu se respecta absolut nimic la Yucatan mamaia. Dar , mai interesant ar fi de văzut ce mizerie incredibila au lăsat acum pe plaja. Acum în octombrie 2022, în vacanta am trecut pe plaja prin cuie, pavele ridicate, lemne rupte , au blocat accesul pe plaja, acces asigurat de primărie încă din 2017. Un adevărat pericol. Multumim familiei Halep pt respectul pe care nu l au fata de un turist.
0
0
Muzica groaznica la yucatan beach mamaia sat zilnic pana la 2 noaptea. Nu exista legi pt acest bar
0
0
Comunistilorrrrrrrrrrrrr
0
0
Bubuie muzica, sunam la 112...toata vara....
0
0
Pentru dna: daca tot esti asa inteligent sau inteligenta raspunde-mi la o intrebare: ai putea sa stai 1h pe plaja fara umbrele si un beach-bar de la care sa cumperi o apa? Ca fara sezlong se poate sta.. Daca vrei plaja si atat, du-te la Vadu sau Corbu!!
0
0
plaja din c-ta, de la reyna pana la modern, fara beach-baruri si fara sezlonguri. plaja si atat, asta vrem.
2
1
Un Molotov rezolva problema in cateva minute.
2
3
He he he... a si reactionat politia locala, era de munca pe facebook, daca ar reactiona asa si pe teren am fi departe
4
1
Scrieti degeaba....muzica se aude...trenuletele merg...tara lui papura voda
3
2
Nu OPEN. Locala e la munca, adica unde nu e nationala. Sa nu ii deranjam de pe Facebook sau de la proteste. Hai sictir!
1
4
Galagie foarte mare la plajele nou amenajate !!!
5
0
Da ce vreti mo, ie si niste oameni multi la care le place manele si alte muzice,ca sa se distreaza .Adica haia mari se distreaza si noi popourul rromanesc nu? Hastag mo,sa vedeti ca mergem cu hastag si punem pe Cioaba bulibasa la Romania,sa vedeti atunci manele!
0
3
Domnilor lucratorii din politia nationala,jandarmerie ,politia locala,faceti ceva,luati masuri urgente si aplicati legea,daca exista vid legislativ propuneti,nu lasati lucrurile asa,traim in democratie,dar asta nu inseamna ca,acei indivizi care deranjaza au mai multe drepturi decit noi.
6
0
Nu numai constantenii ci toti turistii...e bataie de joc.....ne convin si cluburile si toate mijoacele de distractie, ideea e ca nimeni nu zice fara cluburi sau beach bar dar nu fara lege....adica unde e politia locala cu sonometrul sau cu legea???...poate fix in cluburi...
8
0
Sunati la 112 si se rezolva
5
1
lasati draga tinerii sa se distreze, ce aveti cu ei?
4
11
Salon se nunti terorizeaza vecinii in fiecare weekend
6
0
Eeeee, dar cind ati spaguit la Mazare sa va dea teren in buza marii nu v-ati gindit la zgomot? Faceti la fel cu cei de linga pista aeroportului Aurel Vlaicu din capitala. Si patronii beach-barurilor tot mafioti ca voi sint.
8
8
Am facut cu Radu planul urbanistic al Constantei am retrocedat faleza nord ce nu va convine ? Vreti liniste? E liniste la central.
12
10
Cand vrei apartament sau casa pe malul marii, ori in Mamaia, ar trebui sa iei in considerare si eventualele neplaceri cauzate de catre turistii care vin sa se distreze pe litoral. pe malul marii ar trebui sa ramana doar hotelurile si barurile. Doar o parere... In Mamaia s-au construit aiurea o gramada de blocuri comuniste cu care proprietarii fac concurenta neloiala hotelurilor adevarate. Este plin de cei care inchiriaza la "negru". Pe aia nu-i intreaba nimeni nimic. Cum bre sa construiesti blocuri de apartamente printre hoteluri? Aiurea, cu balcoane care dau in alte balcoane..jale!
20
7
Avest lucru se intimpla de ani de zile si nimeni nu se sesizeaza.Oare de ce ? Iar asa numitii turisti transforma strazile catre plaja in adevarate focare de infectie ,aruncind tot felul de gunoaie si urlind noaptea cit ii tine gura.
16
1
Dute tu in plm, analfabetule !
13
6
Hai ma dava-n plm, va deranjat muzica , este? Dar cand au bubuit aia cu neversiiul pulii nu a deranjat pe nimeni, este? Cine sta acolo? Care are vile si apartamente esxclusive pe acolo, ca cele din poza ? Aud ?
10
34

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218