REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constănţenii VISEAZĂ cu ochii DESCHIȘI: Vor METROU până la MANGALIA

Constănţenii VISEAZĂ cu ochii DESCHIȘI: Vor METROU până la MANGALIA

Replica API 12 ianuarie 2021 | 00:00 13159

De când cu alegerile locale ce au avut loc în septembrie, constănţenii au descoperit ce visuri măreţe au. Aceştia cer de la noua administraţie locală construirea de parcări etajate, spitale moderne şi, pe lângă toate acestea, mai vor şi linii de metrou până la Mangalia. Astfel, ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani, ar trebui să se realizeze în următorii patru.

Cetăţenii cer proiecte ambiţioase

Locuitorii oraşului de la malul Mării Negre s-au săturat să fie cu ani lumină în urma marilor oraşe din ţară, dar şi din Europa, motiv pentru care au ridicat pretenţii. Aceştia cer de la administraţia locală să facă în perioada următoare tot ce nu au făcut alţii înaintea lor, zeci de ani de zile. „Constanţa are nevoie și de proiecte ambițioase: parcări etajate, ca în Cluj-Napoca, în cartierele aglomerate, un spital modern de pediatrie, un spital modern pentru boli infecțioase, actualul are probabil 100 de ani”, au transmis constănţenii administraţiei locale.

Metrou în jurul Constanţei

Cănstănţenii au venit şi cu idei ceva mai ciudate şi mai greu de realizat pentru Primăria Constanţa. Ei cer linii de metrou împrejurul oraşului. “Vrem un metrou ușor Constanța - Ovidiu – Năvodari şi altul pe traseul Constanta – Mangalia”, mai transmit locuitorii Constanţei. În plus, în viziunea acestora, este necesară construirea unui pasaj rutier de la șoseaua Mangaliei până în Poarta 6, iar autostrăzile A2 și A4 ar trebui să facă legătura cu zona industrială a municipiului.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu mentalitatea asta primitiva de: "nu se poate la noi" sau " sa ne luam gandul" o sa mai batem pasul pe loc 10 ani! Daca proiectele aduc un aport bun orasului pentru ce tot comentati aiurea in loc sa le sustineti. Cred ca v-ati obisnuit prea mult cu PSD-ul si cu mediocritatea sociala si civica... Fiti mai optimisti; cum au putut alti, la fel putem si noi!
2
0
21:23 Panakotu muye cu cacao. Muye Fagabou muye psd. Draq de zdrente si secaturi
1
1
Am vazut planurile la RomTelecom si se explica despre ceva ca si constructie intre un metrou si un tramvai care urma sa aibe traseul pe tot litoralul, de la Navodari pina la Vama Veche mai precis ceea ce vroia Mazare sa faca cu soseaua de coasta, ca doar tot din arhivele vechi preluase ideea, ca doar nu ia fatat lui mintea peste noapte sosea de coasta. Numai ca acum cam greu de facut ca sa luat deja parandaraul pe tot litoralul, iar dupa cum merge treaba in politica, nu se prea vede rezolvare curind. Vezi capitolul autostrazi.
3
2
Metrou ? Ce aveti frate ? Oradea si Cluj au tramvaie , ca la Viena ...iar in Constanta inca se asculta manele la maxim , flegme si coji de seminte . Auzi metrou in marele oras Cocalaria....pffffff !!!!!
2
1
Inteleptilor, o linie de tren rapid se poate face, si poate deservi Navodari, Constanta, Mangalia. Trebuie sa ai vise marete ca sa poti face ceva. Constanta ar trebui sa dea tonul in Romania, nu Clujul!
13
4
Da o muie nu vreti voi?
3
3
Multi boi comenteaza aiurea la adresa constantenilor alupigus ba cretinilor care nu aveti loc de constanteni
2
3
metrou usor insemna un tren de suprafata.Linia exista in oras ,o vedeti pe Aurel Vlaicu la bariere .Trece pe langa Tomis Plus ,Boreal ,Ovidiu Lumina, Navodari.Circula doar cateva garnituri de marfa .
8
1
corect, la cati bani se colecteaza, proiectul e realizabil
7
0
In perioada aia sau facut studii de specialitate pe tema asta , datorita solului si panzei freatice foarte ridicata s-a ajuns la concluzia ca metroul subteran va implica niste costuri colosale , nu s-a renuntat la idee si la inceputul anilor 90 urmau sa inceapa lucrarile pentru metroul de suprafata , suspendat , exista si proiectul care poate ar fi util si in zilele noastre...vorbesc de relatia Constanta-Mangalia care urma sa treaca prin majoritatea statiunilor din sud. Din pacate o data cu plecarea comunistilor a plecat si speranta noastra... de mai bine !
7
0
Metrou pana la Cogelac nu faceti?
5
3
Aveti tren. Poate vreti si avion maine poimaine.
3
5
E o vorba: vrabia malai viseaza si calicul praznic!
5
2
Era dimineata ,cand v ati trezit .
3
4
rau e sa fii sarac si naiv... constanta este o putoare cu oameni care se omoara intre ei pe locul de parcare. Constantenii au orgolii uriase demne de oameni foarte mici. Se aprinde mai repede ca un oltean si e foarte prost pe situatie. Nu stie sa parcheze, nu stie sa conduca nu stie sa vrbeasca, nu da buna ziua, fura de la munca. Combinatia asta de multiculturalitate inclina balanta catre tiganie. Sunteti prosti saraci puturosi lasi si scandalagii. Politia vegheaza comportamentul constanteanului pentru ca si el este ghertoi la randul ei si fura si inseala si etc. saracie....saracie
22
13
...tramvaiul la noi in 100 de ani ....nu merge nimic aici..
12
3
Sa vina americani de la Bechtel sa va faca.
7
2
Dar sa-l faca neaparat pe sub lac techirghiol, oprire la Copos in holul hotelului, sa treaca si prin zona libera sa iesi sa cumperi o tigara o cafea ...in rest capetele de traseu pot fi si sub lacul tabacarie
5
0
Vrem metrou intre Constanta si Luna.
6
1
Pana la metrou sunt lucruri mult mai importante de rezolvat in oras si judet. In primul rand trebuie sa se schimbe mentalitatea si atitudinea oamenilor. A TUTUROR oamenilor.
11
2
Faceti metrou pina la Varna,ca sa aveti un oras cu gradini,piscine,ca in Cta sint numai betoane machidonesti de prost gust,ca si machidonii inculti!
28
2
pana unde?pai uitati-va-n Bucuresti cat de greu au putut termina aia linia aia de metrou din DrumulTaberei pe o distanta nu foarte mare si la ce costuri,si voi visati pana la Mangalia,unde va credeti?in Japonia?orasul asta a regresat dupa 1989,cel mai mult a inflorit in comunism,s-au facut multe cartiere,spitale,policlinici,scoli,licee,bulevarde,parcuri,muzee,daca nu erau comunistii nici muzee nu aveati aici,caci pana-n anii 70 nu erau muzee,in ultimul timp Nicusor Constantinescu voia sa inchida si teatrul liric,pe motiv ca nu are bani,daca e posibil asa ceva,si voi visati metrou..............
18
1
Daca tot se apuca de facut metrou macar sa-l faca pana la 'Stambul !!!!!!
11
2
Daca v-a ramane PNL la guvernare se v-a face metrou
7
7
saracii aveau un proiect de metrou usor, asa ii spuneau, practic o linie linie aeriana,da, un sistem suspendat.Din pacate s-a prabusit democratia in capul nostru, ne-am dus in freza.
8
6
daca traia il facea! Fatalailor nici metrou n-ati facut dupa revolutie!
9
11
Indolenta, 3 termeni care au caracterizat toaste administratiile de pana acum. Metroul pana la Mangalia usor de realizat, linia deja exista, este vorba de cea de tren care sepoate prelungi cu cea pana la Navodari, dar treb uie sa fie si dorinta. Ambele linii ar trebui incluse intr-un program de dezvoltare metropolitana pe bani euripeni. Linia spre Navodari desi avea doua fire, unul a fosrt desfiintat, si pe alocuri demontat.
17
1
Cand nu ai personal calificat pentru a citi un plan de situatie, sa visezi la metrou, inseamna betie sau naivitate. Eu va propun ceva mai simplu, o centura auto, in Eforie Nord. Sa plece de la podul RO RO, pana la podul - laculBelona. Primii 500ml, in stanga liniei CF, traversare si apoi 2300ml, prin dreapta liniei. S-a facut o prima discutie cu specialisti in domeniu. Solutia este viabila, ieftina si ar rezolva 90% din ambuteiajele aparute in sezonul estival. Dar aude cineva?
26
0
Ahahahahahaha, mamaligile de constanteni nu vor avea niciodata nimic
8
4
Cine sunt acesti -constanteni- Diano? Zi-ne si noua ce constantean cu mai mult de 2 neuroni ar cere metrou CT-Mng? Nu ai nici cea mai mica idee ce costuri implica asa proiect. Scrieti ca sa va aflati in treaba.
11
5
metrou suspendat si multa mUe
3
6
daca traia ceausescu era demult metrou
15
6
Metrou de suprafata Constanta-toate statiunile pana la Mangalia
21
1
si unde ar face gurile de metrou?la papu, caradumitru, caragheorghe, stila in dormitor? n ai loc de parcari in oras si voi visati metrou
13
3
ati vazut ce planuri are Emil Boc? metrou in Cluj, cate si mai cate, Constanta cel mai de kkat oras, abia isi carpeste cladirea istorica a Cazinoului, aici metrou nu o sa fie niciodata
25
3
Cand o zbura porcul.Intre Agigea si intrarea Constanta nu exista nici macar trotuar.Trebuie sa de deplasezi prin scurgerea de pe marginea drumului, si noi vorbim de metrou.Constanta este cel mai furat oras din Romania.Acum a ajuns trist ,gri si plin de clanurile macloud .Un oras in care multiculturalitatea este de fapt nociva.
41
0
Metrou Constanta - Mangalia cu propulsie de vanturi. Trage Chiti si inghite Radu.
13
7
Exista bani europeni pentru aproape orice vrea cineva sa faca. Orasele, primariile nu-i atrag pt ca apoi sunt verificati si ei nu pot sa nu fure din ei. Se poate construi orice. Bani sunt garla. Dar coruptii si infractorii care ajung in diferite posturi nu ii vor. Lasa ca putem sta in cocina asta de constanta si asa. Suntem astfel mai usor de manipulat.
46
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218