REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Constănțenii vor PARCARE sau PARC în locul BAZARULUI ȘTEFĂNIȚĂ VODĂ!

Constănțenii vor PARCARE sau PARC în locul BAZARULUI ȘTEFĂNIȚĂ VODĂ!

Replica API 6 decembrie 2021 | 11:06 2438

Consultarea scrisă privind conturarea profilului unei viitoare investiții ce va fi edificată în locul Bazarului Ștefăniță Vodă se va încheia la începutul anului 2022, însă, constănțenii nu au pierdut timpul și și-au exprimat dorințele. De precizat este faptul că până la această data și-au exprimat opinia peste 1789 de constănțeni. Conform chestionarului, cele mai multe persoane au afirmat că în locul bazarului ar trebui să fie amenajat un parc, o parcare sau să fie construită o creșă. Între timp, RAEDPP se apucă de demolarea clădirilor. Mai apoi, Primăria Constanța va decide ce se va construi pe acel teren.

La mai bine de o lună de la lansarea chestionarului privind conturarea profilului unei viitoare investiții pe strada Soveja – intersecție cu strada Ștefăniță Vodă, locație în care în prezent se află Bazarul Ștefăniță Vodă, peste 1.789 de respondenți și-au exprimat opinia în legătură cu ce doresc să apară în locul vechilor galerii. Rezultatele parțiale arată că cele mai multe persoane, respectiv peste 1789 de respondenți, își doresc ca în locul bazarului insalubru să fie edificat un parc, însă, nici celelalte opțiuni nu sunt deloc de trecut cu vederea.

În locul bazarului, constănțenii vor un parc…

La întrebarea „Ce investiție considerați că este oportun a fi realizată pe terenul aferent Bazarului Ștefăniță Vodă?”, cele mai multe dintre persoanele care au completat chestionarul au afirmat că în locul bazarului ar trebui să fie amenajat un parc – 800 de persoane. Alți respondenți sunt de părere că este necesară amenajarea unei parcări – 278 de persoane, respectiv construirea unei creșe – 222 de persoane. 180 de persoane consideră că este necesară înființarea unei piețe agroalimentare, iar 136 de respondenți au optat pentru înființarea unui centru comercial.

… din bani publici!

În ceea ce privește modalitatea prin care ar trebui sa se realizeze investiția, peste jumătate din cei care au completat chestionarul au optat pentru o investiție publică, în timp ce doar 80 de persoane au optat pentru o investiție privată.

Chestionarul poate fi completat până la finalul anului

Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța invită constănțenii să își manifeste în continuare opțiunea, astfel încât să fie realizată cea mai bună investiție pentru comunitate. Chestionarul poate fi completat online, accesând website-ul www.raedpp-constanta.ro, secțiunea „Consultare publică”. Totodată, exemplare tipărite ale chestionarului pot fi solicitate spre completare de către orice cetățean interesat, la sediul Regiei – Registratură.

RAEDPP demolează bazarul, Primăria decide

Bazarul Ștefăniță Vodă va fi demolat! De curând, Primăria Constanța a emis Autorizația de Desființare a bazarului ce este acum insalubru. Conform directorului RAEDPP, Teo Hira, instituția pe care o conduce se va ocupa doar de demolarea imobilelor, de organizarea de șantier și de studiile anterioare acestui proces. Mai apoi, terenul va fi predate către Primăria Constanța, iar municipalitatea va decide ce se va construi în locul vechilor galerii.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru Alessia, nu se pot construi parcari subterane, poate darmam tunelurile Dacice, a celor de la AUR!
0
0
pomi nu vreti taranoilor,ca in varna,sa vedeti cummarata un oras?va place grajdul lui mazare betonat si cimentat,bizonilor needucati?
2
2
m-ai bine intrebati mafia imobiliara
3
1
Eu vreau Lidl
0
3
S-ar putea face si parc dar si o parcare sub parc cum am vazut la Innsbruck. Se impaca si capra si varza. De fapt asa ar trebui facut in tot orasul, cat mai multe parcari subterane.
4
1
Ar fi bun daca s-ar face un parc pe acel spatiu. Poate isi vor muta cei din Henri Coanda terenul de tenis si nu vor mai juca printre masini.
4
0
un parc nu aduce bani la jmecheri ca sa aibe de unde fura, evident ca or sa decida sa faca o parcare
5
2
eu vreau un frumos bloc de lucs
3
2
Eu vreau mall
6
2
CATALINE SA O PLIMB PE MA TA IN LESA
4
4
ati vazut ce mizerie e in ghetou? adevarul e ca au nevoie de parc locuitorii de HC si "doamnele" care plimba cainii toata ziua.vai mama noastra
12
3
Un parc va fi distrus de fauna ghetoului HC. Bunul statului, nimeni responsabil, bani bagati in continuu. Dati terenul un privat mare, care sa aiba grija de intretinere si paza. Sau parcare pazita.
13
2
Mai vrem niste locuinte sociale
9
7
kakfland sau lidl vor decide ce se va construi acolo si nu primaria, suntem niste mascote noi
21
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108