REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Constantin Dancu, şeful IPJ Constanța, spune că amenzile pentru încălcarea ordonanţelor militare rămân în vigoare

Constantin Dancu, şeful IPJ Constanța, spune că amenzile pentru încălcarea ordonanţelor militare rămân în vigoare

Replica API 9 mai 2020 | 00:20 3244

Curtea Constituțională a stabilit, recent, că prevederile art. 28 din OUG 1/1999, prin care au fost stabilite amenzile pentru nerespectarea restricţiilor în perioada stării de urgenţă, sunt lipsite de claritate, precizie şi previzibilitate. Faptele a căror săvârşire constituie contravenţie nu sunt definite clar, ci sunt lăsate la aprecierea subiectivă a poliţiştilor, la fel ca și nivelul amenzii aplicate. Şeful IPJ Constanţa, Constantin Dancu, a declarat, pentru Replica, faptul că nu va renunţa la amenzi până când legiuitorul nu modifică legea.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către oamenii legii din Constanța, peste 10.000 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproape 15 milioane de RON. Totuși, în ultimele două zile, se poate remarca o scădere semnificativă a numărului de sancțiuni. Dacă joi, 7 mai, au fost raportate 74 de sancțiuni pentru nerespectarea OM nr. 3, vineri, 8 mai, numărul amenzilor s-a redus la 27.

Dancu: "Atâta vreme cât legiuitorul nu modifică legea, ea rămâne în vigoare"

Asta nu înseamnă însă că polițiștii vor trece cu vederea abaterile cetățenilor, explică șeful IPJ Constanța. "Atâta vreme cât legiuitorul nu modifică legea, ea rămâne în vigoare. Niciodată nu ne vom pemite luxul să le spunem agenților pe cine să sancționeze sau să nu sancționeze. Agentul ia această decizie, în baza legii. Deocamdată este o lege în vigoare și nu putem lua decizia de a impune vechile amenzi sau de a nu mai aplica sancțiuni.", a declarat, pentru "Replica", Constantin Dancu, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Pentru verificarea măsurilor impuse prin Ordonanțele Militare în vigoare, peste 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța, Garda de Coastă, M.Ap.N.) au fost angrenate în județul Constanța, în ultimele 24 de ore.

"Facem apel către toți locuitorii județului Constanța să respecte TOATE prevederile Ordonanțelor Militare emise. Evitați ieșirile nejustificate din casă, rezumați-vă să păstrați distanța față de celelalte persoane și să respectați toate recomandările de igienă reiterate de către specialiști!", au precizat reprezentanții Instituției Prefectului Constanța.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272