REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.9° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Constantin Iarcă, acuzat de tentativă de omor, port ilegal de arme şi proxenetism, îşi va executa pedeapsa în România

Constantin Iarcă, acuzat de tentativă de omor, port ilegal de arme şi proxenetism, îşi va executa pedeapsa în România

Replica API 23 octombrie 2013 | 00:00 368

Constantin Iarcă, de 37 de ani, urmărit internaţional pentru tentativă de omor, port ilegal de arme şi proxenetism, şi prins la Constanţa, îşi va executa pedeapsa în România. Va sta după gratii 10 ani şi 7 luni. Decizia aparţine Curţii de Apel Constanţa şi reconfirmată de Înalta Curte de Justiţie.

Curtea de Apel Constanţa a respins, pe 30 septembrie, cererea de executare a mandatului european de arestare emis de Biroul de Investigaţii Preliminare de pe lângă Curtea de Apel din Padova - Italia din 23.04.2007, în baza hotărârii definitive pronunţate în iunie 2006 de Curtea de Apel din Veneţia prin sentinţa pronunţată la data de 24.02.2006. Magistraţii instanţei superioare constănţene au decis executarea pedepsei de 10 ani şi 7 luni într-un loc de detenţie din România. Reamintim că cernăvodăreanul Constantin Iarcă de 37 de ani a fost dat în urmărire prin Interpol de autorităţile judiciare italiene şi prins, în septembrie, de poliţiştii constănţeni şi încarcerat. Procurorii Curţii de Apel l-au trimis prezentat instanţei cu propunere de arestare, în vederea extrădării. Potrivit mandatului european de arestare emis de Tribunalul din Padova, Constantin Iarcă are de executat o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru omucidere, proxenetism şi port ilegal de obiecte letale. Pe când avea 27 de ani, Iarcă s-a stabilit în Padova şi, în noaptea de 22 spre 23 mai 2003, împreună cu alţi doi români, Viorel Livadaru şi Ştefan Sava, a dat buzna în casa unui bărbat din Padova. Înarmaţi cu cuţite şi şurubelniţe, indivizii l-au înjunghiat pe proprietar de zece ori în mai multe zone ale corpului şi în cap, iar apoi au fugit. Rănitul a fost transportat la spital, unde medicii au reuşit să-i salveze viaţa. După ce şi-a revenit, victima a depus plângere la Poliţie, iar agresorii au fost identificaţi câteva luni mai târziu, Livadaru şi Sava fiind prinşi ulterior. Constantin Iarcă a reuşit să fugă din Italia înainte de a fi pus sub acuzare. El a fost cercetat, în lipsă, de poliţiştii din Padova, care au stabilit că românul era şi proxenet. Oamenii legii italieni spun că, în perioada mai-iunie 2003, individul a găzduit la domiciliul său două românce, una dintre ele având sub 18 ani, pe care le-a obligat să se prostitueze în folosul său. Rudele individului sunt, oarecum, mulţumite de hotărârea magistraţilor Curţii Supreme. "Noi am fi vrut să rămână în ţară, să-şi ispăşească aici pedeapsa. Curtea de Apel ne-a dat câştig de cauză, dar procurorii au făcut recurs. Suntem mulţumiţi de sentinţă, pentru că va face închisoare aici, în România. Oricum, el nu este chiar atât de vinovat. Nu este chiar aşa cum au spus procurorii. A luat şi el parte la acel conflict (episodul cu înjunghierea proprietarului). Cât despre deţinerea ilegală de arme, ei au intrat în casă, au luat o şurubelniţă, ce au găsit şi ei... asta nu e deţinere de arme", a spus G. Lefter, ruda lui Constantin Iancă.

M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212