REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constantinescu (ANPC): Dorim un Interpol european pe Protecţia Consumatorului

Constantinescu (ANPC): Dorim un Interpol european pe Protecţia Consumatorului

Replica API 12 septembrie 2019 | 00:41 643

Horia Constantinescu

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) îşi doreşte organizarea unei formaţiuni europene de tip Interpol, pentru a putea interveni cu rapiditatea unei structuri poliţieneşti într-o piaţă de produse şi servicii din ce în ce mai aglomerată, a declarat miercuri noul preşedinte al ANPC, Horia-Miron Constantinescu.

"Această Autoritate, în premieră la nivel european, îşi doreşte organizarea unei formaţiuni de tip Interpol, să putem comunica între noi rapid, să ne transmitem informaţii, iar pe baza acestora să avem exact reacţia rapidă a colegilor din structurile poliţieneşti, pentru că iată, este o piaţă din ce în ce mai aglomerată de produse şi servicii, ori reacţia noastră ca Autoritate trebuie să fie în unele situaţii o reacţie rapidă", a afirmat preşedintele ANPC.

Acesta a precizat că instituţia va transmite oficial această propunere reprezentanţilor agenţiilor de Protecţia Consumatorilor din statele UE în cadrul unui eveniment care va avea loc săptămâna viitoare, la Palatul Parlamentului.

Directorul ANPC a apreciat că până în prezent această Autoritate a statului român s-a comportat ca un şcolar cuminte în relaţia cu Uniunea Europeană.

"Valenţele europene ale acestei Autorităţi au fost până la acest moment unele de asumare a regulamentelor europene, a modalităţii în care cei îndrituiţi să o facă de la nivel european ne-au transmis informaţii, noi le-am înregistrat şi ne-am comportat ca un copil, ca un şcolar foarte cuminte. Pe data de 17 septembrie, la Casa Poporului este prima întâlnire organizată de această autoritate, am invitat colegi omologi de la alte instituţii europene, nu numai pentru a ne cunoaşte, ci pentru a le transmite că această Autoritate trebuie să conteze în abordarea acţiunilor de control la nivel european, această autoritate trebuie să poată avea iniţiativă", a precizat Horia-Miron Constantinescu.

El a susţinut că ANPC a început deja implementarea unei formaţiuni de reacţie rapidă în interiorul organizaţiei.

"Este motivul pentru care am început să implementăm, cu ajutorul Direcţiei de Control, această formaţiune de reacţie rapidă, acolo unde informaţiile primite o cer, a fost cazul cu alunele, urmează alte cazuri, aşa cum am ajuns în pieţe, aşa cum am ajuns şi am desfăşurat acţiunea peşte din import sau peşte tranzacţionat intracomunitar, unde peste 22 de tone au fost retrase, iată că ne dăm seama de pertinenţa acestei alegeri, această autoritate are nevoie de o structură la un nivel central, de o reacţie rapidă, de transmitere rapidă între noi a informaţiilor, pentru a putea fi combătute", a explicat preşedintele ANPC. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ANPC - ule, ai o eficienta sub 50 %. Esti cam pe aceeasi linie cu Politia. Toxiinfectiile pe litoral sunt la ordinea zilei. Recent de la o inghetata a trebuit sa pazesc toaleta 24 de ore.
0
0
O jartea penala pusa de psd ca sa le pazeasca interesele!
1
0
Javra asta de constantinescu sa iasa public pe un canal tv de mare audienta si sa explice public de ce a fost la un pas sa loveasca acea fmeie pe plaja . Sa lase dracului gargara sperand ca poate noi vom uita acea fapta a lui . Bai balosule , mergi in morti tai la alta masa ca noi stim ce javra ordinara esti .
6
1
Da ma' si tu vei fi Alesul Neo din Matrix!
2
1
Javra asta e un gunoi alterat!
4
3
De acord dar ce facem cu toate celelalte care se autorizeaza in ani ? De ce nu soliciti si in aceste cazuri interventie de tip ...Politieneasca ?
8
0
Bai ticalosilor voi tineti partea firmelor securiste gen pink post si aveti neobrazarea si tupeul sa pretindeti ca aparati consumatorul. Doamne ajuta sa fie razboi civil ca pe voi va exeutam in chinuri imediat dupa procurori politisti si securisti!
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367