REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Constantinescu anunţă că dă ENEL în judecată: "Voi amenda italienii peste tot unde îi găsesc"

Constantinescu anunţă că dă ENEL în judecată: "Voi amenda italienii peste tot unde îi găsesc"

Replica API 24 ianuarie 2012 | 00:00 130

După ce zeci de localităţi au rămas fără curent electric din cauza viscolului,

După ce zeci de localităţi au rămas fără curent electric din cauza viscolului,

Vremea rea şi viscolul care s-au abătut sâmbătă peste judeţul Constanţa a lăsat zeci de localităţi fără energie electrică şi apă. Deşi companie Enel a intervenit pentru remediarea situaţiei, se pare că reprezenataţii companiei nu au fost destul de prompţi pentru a repune în funcţiune curentul electric în zonele afectate. Astfel, 12 localităţi din judeţul Constanţa nu au, îna cest moment, curent electric, iar alte 44 au curent redus, stâlpi căzuţi şi... nevoie de apă. Drept urmare, Consiliul Judeţean Cosnatnţa a anunţat că va acţiona în instanţă compania privată şi va cere daune interese, cunatumul lor urmând a fi stabilit de avocaţi şi experţi.

Preşedintele Consiliul Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat război conducerii Enel. Acesta a sisţinut, în cadrul unei conferinţe de presă, că va acţiona în instanţă compania privată Enel pentru faptul că zeci de localităţi constănţene au fost lăsate fără curent şi nu au reuşit să remedieze problema nici până la această oră. Este vorba de 12 localităţi fără curent electric - amintim Lazu, Aliman, Amzacea, Cobadin, Corbu, Lumina - şi alte 46 care au curent parţial şi stâlpi căzuţi. "Cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm, în urma viscolului de sâmbătă spre duminică, o reprezintă Enel, care nu a reuşit, nici la această oră, să repună în fucţiune furnizarea curentului electric. Sunt localităţi care nu au deloc curent electric, iar alte 46 localităţi au probleme, in continuare, cu curent parţial, cu stâlpi căzuţi", a spus Nicuşor Constantinescu. "Vom da în judecată, împreună cu RAJA, această companie privată care-şi permite să-şi bată joc de cetăţenii judeţului Constanţa, şi de instituţiile private sau prublice. Este o bătaie de joc şi mă voi ocupa personal de proces. Voi amenda italienii peste tot unde îi găsesc. Nu am avut cum să vorbesc la Enel pentru că italienii sunt plecaţi la schi, cu profitul în buzunar. În afară de umilinţa pe care o fac în permanenţă, prin avize, racorduri, taxe, şantaje cu nefurnizarea curentului electric dacă nu se acceptă condiţiile care le impun prin contracte, iată că şi pe timp de criză, nu sunt în stare să intervină în timp real, conform legii şi obligaţiilor asumate. Pe vreme rea, trebuiau să intervină cu echipamnete să remedieze situaţia în mediu urban, în termen de 12 ore, iar în mediul rural, în 24 de ore. Această companie italiană nu a avut suficiente utilaje, echipe de intervenţie ca să poate interveni rapid în tot judeţul. Au adus echipe din alte judeţe, pentru că Enel Dobrogea nu este în stare să aibă contracte şi să intervină în timp real în tot judeţiul", a continuat Constantinescu, preşedintele CJC Constanţa. Mai mult, acesta a mai precizat că s-au făcut 3 interpelări la Ministerul Economiei pentru a verifica contractul de privatizare al companiei private. Multe dintre aceste localităţi se confruntă şi cu lipsa alimentării cu apă, deoarece staţiile de pompare au căzut, din lipsa curentului electric. Dacă pe segmentul Enel, lucrurile stau foarte prost, în ceea ce priveşte activitatea de deszăpezire a drumurilor naţionale, lucrurile stau cu totul altfel, susţine Consiliul Judeţean. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Darie, a spus că pentru deszăpezire a fost alocată suma de 100 miliarde de lei vechi, mai mult cu 50 % faţă de anul trecut.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272