REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Constantinescu, DUS de URGENŢĂ la spital! I-a crescut tensiunea când a auzit pedeapsa

Constantinescu, DUS de URGENŢĂ la spital! I-a crescut tensiunea când a auzit pedeapsa

Replica API 7 iunie 2016 | 00:16 171

Cu ambulanţa la Curtea de Apel

Cu ambulanţa la Curtea de Apel

Nicuşor Constantinescu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa susţine, în continuare, că starea de sănătate nu-i permite să se prezinte la şedinţele de judecată. Aşa s-a întâmplat şi luni, 6 iunie anul curent, când Nicuşor Constantinescu a fost adus cu o ambulanţă la Curtea de Apel Constanţa, fiind vorba despre un termen în dosarul CMZ. El a spus că este deja o tentativă de omor. Însă, şi de data aceasta i s-a făcut rău, fiind transportat de urgenţă la spital întrucât i-a crescut tensiunea. Asta în condiţiile în care procurorul DNA, Andrei Bodean, se pregătea să ceară pedeapsa maximă, de 9 ani şi 4 luni de închisoare. Şedinţa a fost amânată.

În acest dosar, pe fond, Constantinescu a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare. Ulterior a fost formulat apelul, dar inculpatul nu s-a prezentat la termenele de judecată, invocând probleme de sănătate şi internându-se ba la Sanatoriul Balnear Techirghiol, ba la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. După ce procurorul DNA, Andrei Bodean, a descoperit că Nicuşor Constantinescu s-ar fi putut deplasa, surprinzându-l la un eveniment, în calitate de invitat, a cerut arestarea sa preventivă. Vineri, 20 mai a.c., acesta a fost ridicat din spital, cu jandarmii, şi de atunci a început scandalul. Inculpatul a spus că are tensiunea mare, şedinţa de judecată a fost întreruptă şi tot aşa. Curtea de Apel Constanţa i-a înlocuit măsura controlului judiciar cu arestul preventiv pentru 30 de zile, la acea dată, inculpatul fiind introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, de unde a susţinut, în continuare, că nu se simte bine, că nu se poate deplasa, motiv pentru care a intrat în greva foamei. Apoi, pe 2 iunie, a avut termen într-un alt dosar, la Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, a fost transportat cu o ambulanţă. Ajuns în sala de judecată, a început să ţipe la judecători, spunând că putea să moară pe câmp, întrucât a fost adus cu forţa. El a fost amendat de către magistraţi, de 4 ori, cu suma de 1.000 de lei. În plus, nu a vrut să dea declaraţii. Totodată, Constantinescu a cerut intervenţia medicilor, care i-au găsit tensiune ridicată, cerând să fie dus de urgenţă la spital.

Liliana CHIRU, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272