REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Vin., 24 Mai 2024
Anul XX Nr. 6739
26.4° Constanța Vineri, 24 Mai 2024 Anul XX Nr. 6739
 

Constantinescu: În spatele campaniei agresive de la Realitatea TV este echipa lui Chițac. Video

Constantinescu: În spatele campaniei agresive de la Realitatea TV este echipa lui Chițac. Video

Mirela PASCAL 18 aprilie 2024 | 00:00 3537

Imediat după ce și-a anunțat candidatura la Primăria Constanța, Horia Constantinescu a devenit ținta unei campanii agresive pornită de postul de televiziune Realitatea Plus. Invitații emisiunii au venit cu dezvăluiri, unele din ele extrem de grave. Până în prezent, au fost deja două episoade la Culisele Statului Paralel, emisiunea realizată de Anca Alexandrescu. De exemplu, într-una din emisiuni, publicată pe 2 aprilie, a fost difuzat un episod din campania care îl vizează pe Constantinescu, în cadrul căruia două femei au venit cu acuzații referitoare la comportamentul politic. Este vorba despre Ema Gavrilă, candidat la Primăria Costinești din partea PSD în 2020 dar și anterior, dar și o fostă șefă a unei agenții de turism care-l acuză că ar fi cerut șpagă. Horia Constanța a declarat, pentru Replica, că are cunoștință cine se află în spatele campaniei de denigrare și a venit cu precizări.

Constantinescu: in spatele campaniei agresive de la Realitatea TV este echipa lui Chitac. Video

Realitatea TV a pornit seria campaniilor agresive împotriva lui Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța. Două femei care ar fi avut de suferit de pe urma șefului ANPC au vorbit, la Realitatea, despre cât de mult rău le-a făcut Horia Constantinescu. Una dintre ele, Emanuela Gavrilă, fost candidat PSD la Primăria Costinești, zice că a fost linșată politic, iar alta, patroana unei agenții de turism, îl acuză pe Constantinescu că cerea mii de euro șpagă ca să închidă ochii la controale. Mai mult, femeia susține că ancheta DNA s-a împotmolit la comandă și că Horia Constantinescu a încercat să o intimideze. 

Constantinescu: in spatele campaniei agresive de la Realitatea TV este echipa lui Chitac. VideoEma Gavrilă

Constantinescu, despre Ema Gavrilă: Mă întreb de ce abia acum, după 8 ani de zile, și-a adus aminte că la momentul acela cine știe ce i-aș fi făcut eu

Legat de aceste aspecte, Horia Constantinescu a făcut o serie de precizări, pentru Replica. „În primul rând, legat de afirmațiile pe care nu le-am auzit în detaliu ale Emanuelei Gavrilă, ca și în cazul altor persoane, acestea nu sunt susținute de nimic altceva decât de o teorie a conspirației. Emanuela Gavrilă și-a dorit să fie candidata partidului PSD pentru funcția de primar la nivelul organizației Costinești, lucru nesusținut decât la un moment dat de către Radu Mazăre, desemnând-o pe aceasta. Ulterior, tot conducerea partidului PSD de la nivelul județului Constanța m-a desemnat pe mine în 2016. N-am considerat nici atunci, nici astăzi că am avut vreo atitudine nepotrivită în raport cu Emanuela Gavrilă. Dacă ea, care mi-a fost de-a lungul timpului interlocutoare pe multe alte subiecte constructive, consideră acest lucru, de fapt nu face altceva decât să se alinieze și ea unei campanii de denigrare la adresa mea total nesusținută. Și eu mă întreb de ce abia acum, după 8 ani de zile, și-a adus aminte că la momentul acela cine știe ce i-aș fi făcut eu. Repet, nu cred că are nici o probă, nu numai că nu cred, nu are cum să aibă nici o probă în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, pentru Replica.

Video:

Constantinescu: Nu am avut nicio calitate în dosar

Cea de-a doua femeie care l-a atacat pe Constantinescu este Cristina Ene, patroana unei agenții de turism pe care OPC a închis-o. Ene îl acuza pe Constantinescu ca cerea mii de euro șpagă ca să închidă ochii la controale. Mai mult, femeia susține ca ancheta DNA s-a împotmolit la comanda și ca Horia Constantinescu a încercat să o intimideze. „Aceasta a fost sancționată de către autoritatea noastră, decizia de a-i fi suspendată activitatea companiei pe care o conducea la acel moment fiind validată de către instanțele de judecată. Este adevărat că, la un moment dat, două persoane ar fi venit și i-ar fi cerut o sumă importantă de bani. Nu de la OPC, două persoane pe care ulterior, în cadrul unui flagrant al Direcției Naționale Anticorupție, le-a și reținut. Au fost cercetate, au făcut acord de recunoaștere, s-a dovedit că nu a avut nici o legătură cu mine unul dintre aceștia. Cred că este de la sine înțeles că, dacă ar fi existat măcar o ipoteză în acest sens, probabil aș fi avut o calitate în cadrul dosarului penal, fie de suspect, fie de inculpat, lucru inexistent până la această dată. Mai mult decât atât, am primit informări cu privire la faptul că am fost supravegheat tehnic în perioada respectivă, situație ce nu a condus clar la nici un capăt de acuzare împotriva mea”, a declarat Horia Constantinescu.

Constantinescu: in spatele campaniei agresive de la Realitatea TV este echipa lui Chitac. Videomesajele dintre patroana agenției de turism și Horia Constantinescu

Acesta a subliniat faptul că „este o persoană ce nutrește față de mine o relație de dușmănie. Instanțele nu ar accepta-o, nici măcar ca martor în tot ceea ce susține, nu are absolut nici o probă. În schimb, cu referire la faptul că, la un moment dat, o întrebam ce vrea în schimbul tăcerii, vă voi arăta mesajele pe care le-am purtat cu aceasta. O întrebam ce vrea în schimbul tăcerii pentru că mă amenința în legătură cu o situație pe care mi-aș fi dorit să se transforme, eventual, într-o infracțiune de șantaj, că-mi tot spunea că va trebui să fac ceva și atunci ea nu va interveni într-o emisiune a unui cunoscut om de presă.

Constantinescu: in spatele campaniei agresive de la Realitatea TV este echipa lui Chitac. Videomesajele dintre patroana agenției de turism și Horia Constantinescu

În continuare, Horia Constantinescu a arătat mai multe conversații pe care le-a avut cu Cristina Nae, conversații care au avut loc anul trecut... „Nae: «Tăcerea este sfântă și să fac pe proasta»  Horia: «și tot nu am înțeles ce vrei în schimbul tăcerii tale», aceasta îmi tot spunea «Ești anchetat șapte luni» Horia: «Perfect!» Horia: «noi doi nu am avut nici o dată nici o discuție în afară de cea în care ai venit în audiență. Și tot nu am înțeles ce vrei în schimbul tăcerii tale», pentru că ea mă tot amenința și îmi doream să-mi spună că trebuia să fac ceva, lucru care fi consumat infracțiunea de șantaj.“

Constantinescu: Îmi aducea tot felul de acuzații și mă interesa ce ascunde

„Ca să înțelegeți de ce am blocat-o, numai în data de 3 august, uitați-vă cât mi-a scris. Îmi aducea tot felul de acuzații și mă interesa ce ascunde. Când o să vedeți că ajungem în data de 14 august mi-a trimis câteva romane la care i-am răspuns de când poate să vină în audiență. Nae: «Să ștergeți acel live»... Era live-ul la care eu avertizam consumatorii să nu mai apeleze la serviciile agenției pentru că aceasta îi înșela, lucru pe care noi l-am susținut în documentele de control și au fost validate, așa cum am mai spus, și de instanța. Îi spuneam că trebuie respectată legea și atât. Nae: «Ți-am zis, ai două variante, să îți zic tot și jur că o să vezi că devenim prieteni sau să vorbesc mai departe». Horia: «Abuz al cui?» Nae: «ANPC» , Horia: «Reclamă, te rog, acest aspect» Nae: «Au semnat contract, să-l citească» , Horia: «Cine, ANPC?», ANPC nu semnează contracte cu instituții. Nae: «Era clauză înainte cu 7 zile dacă ceri rambursarea, penalizarea 100% »”, a mai dezvăluit Constantinescu, arătând și o pagină de Facebook prin intermediul căreia se făceau cunoscute țepele date de firma Cristinei Nae.

Constantinescu: in spatele campaniei agresive de la Realitatea TV este echipa lui Chitac. Video

Cu referire la „Țeapă Bonjur”, care nu este o pagină a lui Horia Constantinescu, citim «Către toți păgubiții Bonjur Internațional Tour SRL. Am reușit să obținem o audiență la Ministerul Antreprenoriatului și turismului pentru săptămâna viitoare, 30 septembrie ora 10.00», «Prințesa Țepelor», Nae Adriana Cristina, pierde procese pe bandă rulantă așa cum s-a întâmplat cu ANPC și Ministerul Turismului, care i-au suspendat activitatea. Această pagină nu este realizată de Horia Constantinescu. Acesta este personajul care, repet, a pierdut absolut toate procesele cu instituția noastră, lucru care este confirmat de instanța portalurilor de judecată“, a mai precizat candidatul PSD la Primăria Constanța.

Constantinescu: in spatele campaniei agresive de la Realitatea TV este echipa lui Chitac. Video

Mai departe, Constantinescu a mai precizat faptul că Nae „a lansat în spațiul public ipoteza, gogomănia că eu aș fi avut vreo înțelegere inclusiv cu structura direcției Naționale Anticorupție referitoare la acest proces. Cred că ne dăm seama cu toții că această afirmație e absolut de bezna minții. Am fost informat că am fost supravegheat în acest dosar, nu am avut și nu am nici o calitate legată de nici una dintre ipoteze, nici măcar nu am fost audiat ca martor“, a concluzionat Constantinescu.

Chițac se află în spatele campaniei de denigrare a lui Constantinescu?!

Constantinescu: in spatele campaniei agresive de la Realitatea TV este echipa lui Chitac. VideoVergil Chițac

Legat de emisiunile realizate de Realitatea, Constantinescu a precizat că „ în ultima perioadă am transmis un drept la replică sub două dintre aspecte, urmează să mai transmit și pe celelalte articole, ceea ce mi-ați arătat îmi dau seama că trebuie să am un al treilea drept la replică. M-au invitat să particip la una dintre emisiunile săptămânilor viitoare, mi-au transmis că-și doresc drept la replică, așa cum v-am spus și mai devreme, cred că va fi foarte dificil să răspund fiecărei acuzații apărute în tot felul de fițuici ce se dirijează a fi cavalerii dreptății“. Întrebat cine crede că se află în spatele acestei campanii de denigrare, Constantinescu a răspuns: „Din informațiile mele, echipa primarului Vergil Chițac“.

Video:

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
122631242036
5/49
22232911525
joker
35381872920