Constantinescu, INTERNAT în spital! Medicii au intrat în vizorul DNA
Constantinescu, INTERNAT în spital! Medicii au intrat în vizorul DNA
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestUn nou termen la instanţă, un nou scandal!
Un nou termen la instanţă, un nou scandal!
Nicuşor Constantinescu
„Poveste fără sfârşit” în cazul fostului preşedinte al CJC, Nicuşor Constantinescu. Dacă înainte de a fi arestat nu se prezenta la şedinţele de judecată invocând probleme de sănătate, acum, când este adus cu ambulanţa direct de la Spitalul Penitenciar Poarta Albă, i se face rău şi cere să fie dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Aşa s-a întâmplat şi miercuri, 8 iunie, când şedinţa a fost anulată, iar Constantinescu a fost internat. Numai că procurorul de caz, respectiv Andrei Bodean, a demarat cercetările şi asupra medicilor care au decis că inculpatul trebuie să stea în Spitalul Judeţean, aceştia fiind suspectaţi de favorizarea făptuitorului. Potrivit informaţiilor noastre, ar fi vorba despre două cadre medicale, între care şi un şef de secţie!
Nicuşor Constantinescu a avut, miercuri, 8 iunie, la Curtea de Apel Constanţa, termen în dosarul Centrului Militar Zonal, dar şi la Tribunal, în dosarul în care a fost deferit justiţiei pentru efectuarea unor plăţi ilegale către mai multe asociaţii. În acest dosar este acuzat de abuz în serviciu (3 infracţiuni, din care 2 în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, conflict de interese (9 infracţiuni, din care 5 în formă continuată). Şi Bogdan Cristian Zgabercea deţine calitatea de inculpat, fiind cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu (2 infracţiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Aşa cum ne-a obişnuit în ultima perioadă, Constantinescu a fost adus la Curtea de Apel cu ambulanţa. Acesta a acuzat stări de rău, iar medicii au intervenit pentru a-i verifica tensiunea arterială, după care şedinţa de judecată a fost suspendată.
A fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a şi fost internat. Însă, procurorii DNA au demarat cercetările şi în ceea ce priveşte medicii care au dispus internarea inculpatului, pentru favorizarea făptuitorului, urmând a se lua măsurile ce se impun.
Menţionăm că la fel s-a întâmplat şi pe 6 iunie, când şedinţa de judecată a fost amânată întrucât lui Nicuşor Constantinescu i s-a făcut rău, în condiţiile în care procurorul DNA, Andrei Bodean, se pregătea să ceară pedeapsa maximă, de 9 ani şi 4 luni de închisoare. În acest dosar, fiind vorba de CMZ, pe fond, Constantinescu a fost condamnat la 3,6 ani de închisoare cu executare. Ulterior a fost formulat apelul, dar inculpatul nu s-a prezentat la termenele de judecată, invocând probleme de sănătate şi internându-se ba la Sanatoriul Balnear Techirghiol, ba la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. După ce procurorii DNA au descoperit că Nicuşor Constantinescu s-ar fi putut deplasa, surprinzându-l la un eveniment, în calitate de invitat, a cerut arestarea sa preventivă. Vineri, 20 mai a.c., acesta a fost ridicat din spital, cu jandarmii, şi de atunci a început scandalul. Inculpatul a spus că are tensiunea mare, şedinţa de judecată a fost întreruptă şi tot aşa. Curtea de Apel Constanţa i-a înlocuit măsura controlului judiciar cu arestul preventiv pentru 30 de zile, la acea dată, inculpatul fiind introdus în Penitenciarul Poarta Albă. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Penitenciarului Poarta Albă, de unde a susţinut, în continuare, că nu se simte bine, că nu se poate deplasa, motiv pentru care a intrat în greva foamei. Apoi, pe 2 iunie, a avut termen într-un alt dosar, la Curtea de Apel Bucureşti. De asemenea, a fost transportat cu o ambulanţă. Ajuns în sala de judecată, a început să ţipe la judecători, spunând că putea să moară pe câmp, întrucât a fost adus cu forţa. A fost amendat de către magistraţi, de 4 ori, cu suma de 1.000 de lei. În plus, nu a vrut să dea declaraţii. Totodată, Constantinescu a cerut intervenţia medicilor, care i-au găsit tensiune ridicată, cerând să fie dus de urgenţă la spital.
Liliana CHIRU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News