REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Construcţia unui bloc s-a lăsat cu acuzaţii de tulburare de posesie şi pietre aruncate în muncitori

Construcţia unui bloc s-a lăsat cu acuzaţii de tulburare de posesie şi pietre aruncate în muncitori

Replica API 11 iunie 2013 | 00:00 1856

Scandal cu fostul fotbalist Popa

Scandal cu fostul fotbalist Popa

Scandal pe Bulevardul Aurel Vlaicu, nr.313, motivul fiind... construcţia unui bloc. Aproape fiecare imobil de acest gen ridicat în ultima perioadă în municipiul Constanţa a iscat controverse şi certuri, întrucât multe dintre construcţiile de acest gen nu respectă distanţa obligatorie, însă de cele mai multe ori dreptatea se lasă aşteptată. Acest caz este mai aparte faţă de celelalte fiindcă s-a mers până în instanţă, poliţia a fost chemată în câteva rânduri, iar acuzaţiile sunt diverse: pe de-o parte tulburare de posesie, iar pe de altă parte vătămare corporală. Este vorba despre proprietarul unui teren de fotbal care îl acuză pe beneficiarul investiţiei, Eduard Denisov, că nu a respectat graniţa şi că a construit blocul cu zidul pe hotar, montând schela deasupra terenului acestuia.

"Vecinul meu, care a construit blocul cu zidul exact pe hotar, a montat schela deasupra terenului meu. Conform articolului 559 din Codul Civil, spaţiul aerian intră în proprietatea mea. În ianuarie i-am notificat să nu facă acest lucru, sâmbătă am chemat Poliţia la 112, mi-au trimis un echipaj de la secţia 2, poliţiştii nu au vrut să-i legitimeze pe cei care se aflau pe schelă şi o montau, cu toate că ceea ce făceau dumnealor ei reprezenta infracţiune, tulburarea de posesie şi ar fi trebuit să-i oprească. Au refuzat acest lucru, spunându-mi dacă am o sentinţă judecătorească care să-i oprească. Păi eu trebuie să mă justific cu o sentinţă judecătorească având în vedere că terenul este împrejmuit şi-mi aparţine? La solicitarea mea să vină un echipaj de cercetare la faţa locului, au trimis un echipaj care m-a luat la mişto, spunându-mi că-mi umbreşte terenul. Mai mult, la procesul verbal au vrut să pună martor pe unul din muncitorii care montau schela, deci infractorul era martor la infracţiune", a declarat, pentru "Replica", fostul fotbalist Marian Popa. După ce a văzut că poliţiştii nu-i dau dreptate, proprietarul terenului de fotbal a decis să solicite din nou sosirea la faţa locului a unui echipaj de poliţie care să rezolve în vreun fel problema. De altfel, acesta susţine că poate dovedi prin acte că zidul construcţiei se află chiar pe hotar. De precizat este că imobilul de 3 etaje cuprinde 18 unităţi locative, la parter spaţii comerciale şi deţine autorizaţie de construire eliberată de Primăria municipiului Constanţa. "Văzând că nu vor să ia măsuri să-i oprească, am dat telefon din nou la 112, le-am solicitat acelaşi lucru, într-un târziu au trimis un echipaj de poliţie, din nou de la secţia 2, au legitimat vreo 2 insi care au vrut dumnealor şi s-a făcut luni, iar schela coboară şi o finalizează. Mă simt neajutorat, aş putea să-mi fac singur dreptate dar tot aştept ca Poliţia care ar trebui să oprească această infracţiune de tulburare de posesie, să intervină. Pe rol mai am un proces cu dumnealor, pentru că în ianuarie îşi montaseră un gard la 1.60 m de clădire, practic pe proprietatea mea, fără a avea acordul meu. Pot să justific cu acte, unul din planurile lor în care apare clădirea pe hotar cu declaraţia de întâmpinare a proprietarului Denisov, în care în instanţă spune că într-adevăr zidul se află pe hotar, dar degeaba. Eu am teren de fotbal, dar nu am mai putut să continui, pentru că au săpat, este mizerie în acea zonă. Important este că a pus schela fără acordul meu, este împotriva legilor acestor ţări, sunt proprietar şi nu sunt protejat", a mai adăugat Marian Popa.

"Mi-a cerut 30.000 lei să pun schela pe terenul lui, asta e japcă, bătaie de joc"

Proprietarul construcţiei, Eduard Denisov, a explicat că în realitate lucrurile stau cu totul altfel, pentru că această construcţie respectă autorizaţia eliberată de primărie şi este făcută pe hotar pentru că aşa impune PUZ-ul zonei. De altfel, acesta a explicat că vecinul are o problemă cu el şi că i-a cerut 30.000 lei pentru a-l lăsa să monteze schela pe terenul lui. "Într-adevăr construcţia este făcută pe hotar pentru că aşa este autorizaţia de la primărie, conform PUZ-ului zonei, toate construcţiile care se fac acolo trebuie făcute din hotar în hotar. Totul este absolut legal, conform autorizaţiei trebuie făcută pe hotar. Mai mult decât atât, conform Codului Civil, articolul 621, alineat 1, prevede că vecinul are obligaţia să-mi permită accesul să pun schela pentru a termina construcţia. Este normal, pentru că nu poţi să laşi o construcţie neterminată, că nu vrea vecinul că i s-a pus lui pata. Toată divergenţa a plecat de la faptul că mi-a cerut o sumă enormă din punctul meu de vedere şi nejustificată, să mă lase să pun schela pe terenul lui, să pot să-mi finalizez lucrarea, mi-a cerut 30.000 lei. Terenul lui de fotbal nu este funcţional, l-a închiriat cu 500 euro pe lună pentru o firmă care vinde flori", a declarat, pentru "Replica", Eduard Denisov. Deşi Marian Popa a spus că a chemat poliţiştii Secţiei 2 şi nu au făcut nimic, Eduard Denisov susţine că aceeaşi poliţişti s-au sesizat după ce proprietarul terenului de fotbal ar fi aruncat cu pietre în muncitori şi pentru asta a fost şi amendat. "Nu m-am mai folosit de terenul lui, am ridicat schela în aer şi cu asta basta. Am să-l dau eu în judecată pentru a-mi acorda dreptul să pun schela la parter. A aruncat şi cu pietre în muncitori şi a fost amendat de poliţiştii Secţiei 2, cu dânsul nu se poate înţelege cineva. El m-a reclamat peste tot unde este posibil şi când a trebuit să ne înţelegem să pun schela, mi-a zis: "dacă îmi dai 30.000 de lei te las să pui schela la mine în curte". Asta e japcă, este bătaie de joc", a mai precizat Eduard Denisov.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614