REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Joi, 7 Dec. 2023
Anul XX Nr. 6570
1.4° Constanța Joi, 7 Decembrie 2023 Anul XX Nr. 6570

Constructorul Sălii Polivalente a cerut o nouă prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor! Video

Constructorul Sălii Polivalente a cerut o nouă prelungire a termenului de finalizare a lucrărilor! Video

Virgil STOIAN 26 ianuarie 2023 | 00:00 4651

Sala Polivalentă, un mega proiect pentru Constanța pe care-l așteptăm de când ne-au fost servite pe tavă și promisiunile, pare să nu se mai termine. Inițial, lucrările trebuiau terminate în iulie 2022, apoi s-a declarat, fiind stabilit pentru decembrie 2022, sau ianuarie 2023, nici nu se mai știe exact. Acum, urmează să se stabilească un nou termen, pentru... la Paștele Cailor. Asocierea  Euromateria - care este și lider, Aduro Impex, Conpat SCARL - Delta Con și Research Consorzio Stabile a solicitat CNI (Compania Națională de Investiții), o decalare a termenului de finalizare a lucrărilor, aceasta urmând să fie analizată. Momentan, lucrările au ajuns la 55%, după ce în aprilie 2022 erau la 43%, însă acestea sunt sistate din cauza vremii ”friguroase” încă din 15 decembrie. A, și încă un detaliu important: din decembrie, lucrările sunt suspendate, pentru că... este iarnă, deși a fost primăvară în toată regula.

Constructorul Salii Polivalente a cerut o noua prelungire a termenului de finalizare a lucrarilor! Video
Sala Polivalentă... o poveste fără sfârșit, care pare a fi blestemată, astfel nu se explică de ce lucrările nu se mai termină. Cu toate că ultimul termen de finalizare al lucrărilor era ianuarie 2023, iată că acesta nu va fi respectat, mai ales că stadiul lucrărilor este de doar 55 la sută. Mai mult decât atât, constructorii par să-și bată joc de constănțeni, astfel nu se explică de ce nu accelerează lucrările, ci le stagnează, invocând vremea friguroasă, în contextul în care luna decembrie a fost una deosebit de călduroasă.

Constructorul Salii Polivalente a cerut o noua prelungire a termenului de finalizare a lucrarilor! Video

În prezent, lucrările sunt sistate

Reprezentanții CNI au răspuns unei solicitări făcute de reporterii Replica, precizând că antreprenorul are o solicitare de decalare a termenului de finalizare în analizare la CNI, acesta urmând a fi stabilit în perioada următoare: ”La acest moment, stadiul fizic al lucrărilor pentru obiectivul de investiții "Sală Sport Polivalentă - 5000 locuri, municipiul Constanţa, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 254, zona Badea Cârţan, judeţul Constanţa" este de aproximativ 55%. Practic, până la acest moment s-au realizat lucrări de infrastructură (turnare fundații care a presupus lucrări de săpătură, nivelare, compactare, tunare beton) şi au început lucrările la suprastructură. Au fost demarate lucrările de execuţie la structura metalică. În prezent, lucrările de execuţie sunt sistate din data de 15.12.2022 conform normativului pe timp friguros iar antreprenorul are o solicitare de decalare a termenului de finalizare în analiza la CNI, astfel că un nou termen de finalizare urmează a fi stabilit.”, este răspunsul CNI.

Constructorul Salii Polivalente a cerut o noua prelungire a termenului de finalizare a lucrarilor! Video

Euromateria, secretomanie dusă la extrem

Contactați de reporterii Replica pentru un punct de vedere, reprezentanți Euromateria nu au vrut să dea nici un fel de declarație în privința stadiului lucrărilor, cu toate că Sala Polivalentă este un proiect de interes public.

Constructorul Salii Polivalente a cerut o noua prelungire a termenului de finalizare a lucrarilor! Video

Cum va arăta Sala Polivalentă, după finalizarea lucrărilor

Reamintim că sala de sport de 71,28 milioane de lei va ocupa, la sol, cca. 9.820 mp, fiind desfășurată pe 3 niveluri cu un total de 18.500 mp, având o capacitate de 5.000 de locuri. Din punct de vedere funcțional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncțional, zona gradenelor, care va asigura locurile pentru publicul spectator, locuri pentru spectatori VIP și reprezentanți ai presei, precum și locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

Constructorul Salii Polivalente a cerut o noua prelungire a termenului de finalizare a lucrarilor! Video
În plus, baza sportivă este prevăzută cu o sală de antrenamente, dimensionată, de asemenea, conform regulamentelor federațiilor de specialitate. Totodată, proiectul dispune de spații pentru publicul spectator, sportivi, spații administrative, spații destinate securității și organizatorilor de evenimente, etc.. Nu în ultimul rând, baza sportivă va beneficia de spații pentru dotări secundare de tip comercial (cafenele, magazine cu caracter sportiv) și de spații special amenajate pentru transmisiuni sportive, presă și VIP.

Video:

Acestea fiind spuse, vă lăsăm să trageți propriile concluzii!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa mi bag pIa in fagabou babu kițzac ru sulica gagiu cu porș din palazu, feliciu stelu garsoniera, cocargeanu, felix. Orașul asta din pacate nu mai are nici un viitor. Sens unic spre vest baieti: buc bv pl cj bh tm!
1
0
Oradea a construit o sala polivalenta ultramoderna, cu o capacitate maxima de 7.200 de locuri, cu 2.200 de locuri peste cea din PESEDISTA constanta, in 3 ani de zile si cu un cost total de 25 milioane euro. Ori, cea din PESEDISTA constanta, a fost proiectata pentru un cost de 14 milioane euro, care au ajuns la 23 milioane euro in toamna lui 2022, si va ajunge in final la un cost de 50-60 milioane euro !!!! Va fi gata abia in 2026, adica in 6 ani de zile in total !!!! Si nici nu va fi omologata pentru meciuri internationale !!!!
4
1
O alta si mai si... stadionul G.Hagi vor sa-l faca pe vechiul loc, fara parcari. O mai mare tampenie nu exista. Afara stadionele se fac in afara oraselor , cu parcari uriase.
8
0
credeti ca o sa arate asa ca-n ultima poza? prelungiri peste prelungiri , o sa fie gata peste multe alte prelungiri, si toate prelungirile astea costa, daca tot au apucat de ce sa nu manance inzecit bani de la stat, uite de aia nimic nu este rentabil in Romania, statul cu banii astia poate facea alte 7 sali, dar hotii astia incarca facturile de zeci de ori prin zeci de prelungiri
4
0
Soluti este simpla( daca cei care au contractat nu sunt corupti sau tampiti) REZILIEREA contractului.Mama, mama ce de pretendenti stau la panda...
9
0
daca se va continua asa , constanta va deveni doar o amintire de oras port si turistic . plaje noi innisipate se erodeaza cu rapiditate , sala polivalenta este in adormire , strazile si trotoarele in parasire , centrul nu mai exista e pustiu , etc ....
10
0
Unde gaseste primaria Constanta firmele astea? La Oradea, firma Erbasu a terminat cea mai mare sala polivalenta in 2 ani.
10
1
Euromizeria asta ani de zile a contestat licitatia pentru reabilitarea cazinoului
17
0
EU TREC DES PE LANGA RUINA SALII POLIVALENTE,ANUL ASTA NU AM VAZUT MISCARE DUPA LUNA MARTIE ,SE VEDE FOARTE BINE DIN BLOCURILE DE LANGA DACA LUCREAZA CINEVA IN INTERIOR, DAR NU CRED FARA NICI UN UTILAJ IN FUNCTIUNE SI INTR-O LINISTE DE BIBLIOTECA,ASTIA NU INTRA LA FALS IN DECLARATII ,LOGIC AR FI , IN NORVEGIA SI SUEDIA SA NU SE CONTRUIASCA DELOC, FIIND CA MEDIA TEMP ESTE DE 15 GRADE,CAM CAT A FOST IN IANUARIE PE LA NOI
12
1
la cat de repede se misca, 2050 ar fi un termen realist.
18
0
sunt cele zece locuri de parcare din proiect. Sa stiti ca nu e gluma. 10 ( zece ) locuri de parcare in proiectul aprobat !!! HUOOO !!!
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
35462936244
5/49
442464503-12-20234 0 9 1 3 5 7
joker
2719125302