REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Consultanţii fiscali au discutat, la Constanţa, despre relansarea economică

Consultanţii fiscali au discutat, la Constanţa, despre relansarea economică

Replica API 7 iunie 2013 | 00:00 128

Se caută soluţii

Se caută soluţii

Consultanţi fiscali şi afacerişti s-au întâlnit, joi, în cadrul Conferinţei anuale de taxe organizate de către PwC România 2013 pentru a căuta împreună cele mai bune modalităţi de a stimula economia prin intermediul politicii fiscale. S-a discutat, de asemenea, şi despre cele mai importante reglementări fiscale, care au fost recent publicate.

Organizatorii acestei acţiuni, PwC România, spun că trebuie să existe o altfel de relaţie între contribuabili şi autorităţi fiscale, aşa cum se întâmplă în ţările europene, iar pentru ca acest lucru să se concretizeze, este nevoie de modificarea altor legislative. "Pentru a-şi maximiza avantajele geografice competitive, România trebuie să implementeze câteva modificări legislative esenţiale, care ar transforma-o într-o destinaţie ideală pentru importurile europene. Mă refer la amânarea plăţii TVA la import pentru toate companiile, la implementarea sistemului reprezentării fiscale globale şi la simplificarea procedurilor de vămuire", a spus Daniel Anghel, partener consultanţă fiscală al PwC România. Acesta a mai vorbit şi despre oportunitatea introducerii legislaţiei de tip holding în România. Termenul de societate holding este folosit pentru a desemna o entitate, care deţine participaţii în alte entităţi şi al cărei principal obiect de activitate este administrarea şi controlul acestor participaţii. Ce-şi mai doreşte mediul de afaceri din România pentru relansarea economică? "Ne dorim introducerea legii holding, reducerea CAS cu 5 %, revenirea TVA-ului la 19 %, sistemul de plată al TVA- ului la încasarea facturilor să fie opţional, dar şi măsuri de reducere a evaziuni fiscale", a mai precizat Anghel.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272