REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Consultare publică privind PUD-ul unui imobil care urmează să fie construit în sit arheologic

Consultare publică privind PUD-ul unui imobil care urmează să fie construit în sit arheologic

Replica API 29 iunie 2018 | 03:18 517

Autoritățile municipale au demarat, marți, 26 iunie a.c., etapa de consultare publică privind Planul Urbanistic de Detaliu pentru un imobil care urmează să fie construit pe strada Mircea cel Bătrân, nr. 47A.

Situația terenului respectiv este mai deosebită, întrucât să află în sit arheologic, conform Listei monumentelor istorice 2015. Potrivit documentației depuse la dosar, terenul respectiv este liber de construcții, dar pe el se află vestigii arheologice cercetate, consolidate și valorificate muzeistic parțial, care datează din secolul III – VI p.Chr., Epoca romană. Lucrările de salvare, protejare și de punere în valoare a patrimoniului din zonele protejate sunt de utilitate publică, de interes național.

Drept pentru care, având în vedere că se dorește ridicarea unui imobil cu structura S+D+P+5E+6R cu regim (D+P) comercial, str. Mircea cel Bătrân nr. 47A, Direcția Urbanism îi invită pe constănțeni să consultate documentația de urbanism disponibilă în perioada (26.06.2018-10.07.2018) la Serviciul Strategii și Planificare Urbană, etajul 1, camera 121, sediul Primăriei Municipiului Constanța, bd. Tomis nr. 51 și să comunice eventualele obiecţiuni, până la data de 20.07.2018, prin poştă la adresa Primăriei Municipiului Constanţa, Bd. Tomis nr. 51, etaj 1, Serviciul Strategii și Planificare Urbană, pe e-mail la adresa primarie@primaria-constanta.ro sau prin intermediul Registraturii - Centrul de Informare Cetăţeni (C.I.C.) din clădirea City Park Mall, bd. Alexandru Lăpuşneanu nr. 116C, Constanţa.

Investiția este realizată, potrivit documentației, de Verginia Brezeanu, beneficiari fiind Verginia Brezeanu/ Black Waters Sa, iar imobilul urmează să fie construit având spații pentru activități comerciale la demisol și parter și apartamentele la etajele superioare.

Terenul este în sit arheologic, conform listei anexate la Ordinul ministrului Culturii și patrimoniului cultural nr. 2314/2004: situl arheologic „Oraşul antic Tomis“, Peninsula Constanţa, între Bd. Ferdinand, faleza de E a oraşului până la plaja Modern, Cazino, Poarta 1, port comercial, Bd. Termele Romane (fost Marinarilor), Str. Traian, Cod CT-I-s-A-02553, nr. crt. 1; situl urban „Zona peninsulară Constanţa", Faleza Cazino, Poarta 1, Faleza Port Tomis, Faleza plaja Modern, Bd. Ferdinand până la Str. Atelierelor, Str. Traian, Bd. Termele Romane (fost Marinarilor), Cod CT-II-s-B-02832, nr. crt. 486; În zona de protecţie a monumentului istoric Zidul de incintă al cetăţii Tomis, Cod CT-I-m-A-02553.08, nr. crt. 9, Intersecţia Str. Mircea cel Bătrân cu Str. Dragoş-Vodă, intersecţia Bd. Ferdinand cu Str. Răscoala 1907, de-a lungul Bd. Ferdinand până la Teatrul Fantasio, cu prelungirea până la intersecţia Bd. Ferdinand cu Str. St.Mihăileanu şi în continuare până la Poarta 3 Port, datare sec. III- VI p.Chr., Epoca romană.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frumos lucrat. Obligatia de a publica un anunt este indeplinita. Planul este unul de detaliu, al Orasului Constanta, iar in continutul anuntului nu se da locatia exacta a terenului ci niste coordinate spatiale mai vagi decat prezenta angajatilor in primarie. Frumos lucrat. Nu uitati ca HCL sau avizul Comisiei Urbanism nu bate legea, si amatorii vor avea de cat cateva declaratii pe ici , pe colo.
0
0
De ce "consultare publica", daca terenul se afla in sit arheologic? Nu sunt legi? Populatia necunoscatoare hotaraste soarta orasului? Cate persoane au cunostinte in domeniu? Daca specialistii nu sunt in stare, sa plece din functiile platite foarte bine.
2
0
Cunilingus cunilingus cunilingus. Kustenge nu este Stanbul
1
1
la stanbul este Solutia cu podea transparenta care proejeaza siteul
4
0
Am si eu o obiectiune: desi nu o cunosc, o invit pe individa asta sa se duca dracului si sa-si ia gandul si labele jegoase de pe teren. Daca e vorba de un teren aflat pe un site arheologic, cum a intrat in posesia lui, a fost cumva al ma-sii ? Toti oportunistii, in cardasie evidenta cu nemernici din cadrul primariei sau autoritatile locale au devenit dezvoltatori imobiliari dar pentru Constanta si constanteni nu se mai face nimic...doar constructii private
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218