REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CONSULUL onorific al Ungariei la Constanța a dat FALIMENT!

CONSULUL onorific al Ungariei la Constanța a dat FALIMENT!

Replica API 1 martie 2021 | 00:15 4096

Firma de construcții a liderului UDMR Constanța Jakab Ughy Istvan, care este și consul onorific al Ungariei la malul mării, a capitulat în fața problemelor aduse de pandemie și a intrat în insolvență la cerere, cu datorii de milioane de lei la stat și partenerii de afaceri. Societatea era destul de cunoscută mai ales în sudul județului, unde a obținut contracte de peste 25 de milioane de lei.

Jakab Ughy Istvan

Structor Invest SRL Mangalia a înregistrat pe 11 februarie 2021 un dosar la Secția a II-a civilă a Tribunalului Constanța, cu materie faliment, prin care a solicitat, în calitate de debitor, intrarea în insolvență. Pe 22 februarie, instanța a admis cererea debitoarei și a dispus deschiderea procedurii insolvenței, desemnând ca administrator judiciar provizoriu pe Dăscălescu & Co SPRL. Următorul termen al procesului de faliment a fost fixat pentru data de 24 mai 2021.

Structor Invest SRL este controlată de Jakab Ughy Istvan, președinte al organizației UDMR din Constața, dar și consul onorific al Ungariei la malul mării. Jakab trăiește de aproape 20 de ani în Constanța, ținut în care trăiesc, oficial, circa 1.000 de maghiari, deși numărul lor real ar fi de trei ori mai mare. Sub conducerea sa, UDMR a reușit una din cele mai mari surprize la alegerile parlamentare din 2016, când a obținut un loc de deputat la Constanța. Ar fi trebuit să-i revină chiar lui Jakab Ughy Istvan, ca președinte al organizației, dar acesta nici măcar nu s-a mai trecut pe lisa de candidați, măcar ca formalitate, atât de sigur fiind că UDMR nu are cum să obțină vreun mandat de parlamentar la Constanța.

Botond Zakonyi și Jakab Ughy Istvan

Partener de afaceri cu liderul UNPR Mangalia

Jakab Ughy Istvan nu a fost singurul politician din această firmă. La un moment dat, liderul UDMR era asociat în Structor Invest SRL cu Ciprian Juncu, președinte UNPR Mangalia și candidat al acestei formațiuni la Consiliul Județean Constanța.

Activitatea lui Jakab la malul mării a fost apreciată și de statul maghiar, motiv pentru care, în septembrie 2019, ambasadorul Ungariei în România, Botond Zakonyi, a fost prezent alături de Jakab Ughy Istvan la inaugurarea biroului consulatului onorific al Budapestei la malul mării. Consulatul condus de Jakab acoperă județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița, Galați și Călărași.

Contracte de peste 25 de milioane de lei cu statul. Principalul client- Primăria Mangalia

Structor Invest SRL a fost înființată în 2005, are ca domeniu de activitate construcțiile și a raportat pentru 2019 afaceri de 1,3 milioane de lei și pierderi de 686.000 lei, cu 25 de angajați. Firma avea la data ultimei raportări datorii de aproape 2,2 milioane de lei, din care peste 700.000 de lei la bugetul de stat. Afacerile Structor Invest SRL au scăzut, de altfel, la jumătate față de 2018 și au înregistrat în 2019 cea mai mică valoare din 2006.

Firma președintelui UDMR și consul al Ungariei la Constanța nu a fost străină de contractele cu statul, cel puțin în perioada 2009- 2019. Structor Invest SRL a primit cel puțin 10 contracte din bani publici, în valoare totală de peste 25 de milioane de lei. Astfel, în august 2011 a primit de la Primăria Mangalia un contract de 18,6 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare a fațadelor blocurilor din oraș, iar Primăria Independența îi atribuia în aceeași perioadă un contract de aproape 2,2 milioane lei pentru construcția unei grădinițe. O altă înțelegere importantă a fost cea parafată în august 2019 cu Primăria Albești, tot pentru construirea unei grădinițe, în valoare de 2,4 milioane de lei. Alte contracte cu statul au fost cele încheiate cu Primăria Techirghiol, Poșta Română și Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public si Privat Mangalia.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru 10.03....am impresia ca in fsn au fost implicati multi machidoni.... mai mult ca sigur condamnatul necondamnat,din pacate,ion iliescu presedintele de atunci ,avea multi consilieri mache....de aia a ajuns tara asta pe chituci.....lasand gluma la o parte sau nu,jale cu machidonii astia...
1
1
alt tepar care profita de legislatia unui stat care nu si cunoaste interesul
0
0
asa ,si noi ce trebuie sa facem ?
1
0
Totusi, este un om bun!
3
3
Inventia aia nu este a machedonilor.Ei doar o aplica.Inventia este a FSN-ului.
4
3
domnule cosul onorific ar trebui sa restitui banii pe fatadele din Mangalia deoarece a fost o bataie de joc Lucrari de o calitate mizerabil;a care dealtfel s au degradat la primele ploi Rusine chiar ma gandeam cine a putuyt sa faca asa lucrari de proasta calitate si sa nu fie controlat de nimeni Rusine Rusine Rusine .Banii inapoi
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367