REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Consumatorii de cafea sunt mai puțin expuși riscului de a muri devreme, potrivit unui nou studiu

Consumatorii de cafea sunt mai puțin expuși riscului de a muri devreme, potrivit unui nou studiu

Replica API 7 iunie 2022 | 23:13 604

Persoanele care consumă cafea zilnic, cu sau fără zahăr, par să fie expuse unui risc mai mic de a muri devreme decât cei care nu beau deloc, potrivit unui nou studiu publicat în Analele Medicinii Interne, informează The Guardian.

Cercetătorii de la Universitatea Medicală de Sud din Guangzhou, China, au descoperit că este mai puțin probabil ca persoanele care consumă cantități moderate de cafea în fiecare zi, indiferent dacă pun zahăr sau nu, să moară într-o perioadă de șapte ani decât în cazul celor care nu au acest obicei.

Rezultatele studiului se bazează pe date obținute de la peste 171.000 de participanți ai BioBank din Marea Britanie, unde au fost înregistrate informații generale, de sănătate și despre stilul de viață a peste 500.000 de persoane care includ și detalii despre obieciurile participanților cu privire la consumul de cafea.

Pe o perioadă de șapte ani, începând cu 2009, 3.177 de persoane dintre cele monitorizate au murit, potrivit informațiilor obținute din certificatele lor de deces.

După ce au fost luați în calcul factori precum vârsta, sexul, etnicitatea, nivelul educației, statutul de fumător, activitate fizică, indexul masei corporale și dieta, cercetătorii au descoperit că, în comparație cu cei care nu beau cafea, consumatorii de cafea neîndulcită au un risc mai mic de deces.

Cea mai mare diferență s-a înregistrat în rândul celor care consumă între 2,5 și 4,5 cești de cafea pe zi, pentru care riscul de deces era cu 29% mai mic.

Un risc de deces mai mic a fost înregistrat și de cei care își îndulcesc cafeaua cu zahăr, în special pentru persoanele care consumă între 1,5 și 3,5 cești de cafea pe zi. Trendul este mai puțin clar pentru persoanele care folosesc îndulcitori artificiali.

Studii precedente au arătat că o ceașcă de cafea poate aduce beneficii de sănătate întrucât în rândul consumatorilor de cafea s-a înregistrat un risc mai mic de a dezvolta boli hepatice, anumite tipuri de cancer și chiar demență, potrivit The Guardian, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212