REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Contestaţii şi concurs cu repetiţie pentru postul de administrator public al oraşului Eforie

Contestaţii şi concurs cu repetiţie pentru postul de administrator public al oraşului Eforie

Replica API 4 iunie 2018 | 00:22 514

După Sălăvăstru… potopul!

După Sălăvăstru… potopul!

Valerian Sălăvăstru

Eforie pare să nu-şi mai găsească, după alegerile din 2016, un administrator public al oraşului potrivit şi calificat pentru această funcţie. Până în 2016, administrator public a fost Valerian Sălăvăstru, plecat “cu cântec” din acest post: i-au fost imputate mai multe cheltuieli. Un raport al Curţii de Conturi, pentru perioada 2013-2016, arăta, printre altele, că au fost alocaţi bani pe diverse deplasări (132.389 lei) fără justificare.

„Din verificarea cheltuielilor de deplasare, efectuate în perioada 2013-2016 (...), s-a constatat că entitatea a angajat şi plătit cheltuieli cu deplasarea domnilor Valerian Sălăvăstru, Dumitru Munteanu şi Virgil Negru la Bruxelles sau Rigia pentru a participa la diverse reuniuni (…), „participarea acestora nefiind legată de activitatea primăriei”, se menţionează în raportul Curţii de Conturi.

Sălăvăstru a recţionat însă, chemând Primăria şi Consiliul Local Eforie în instanţă. Revenind însă la funcţia de administrator public, lucrurile sunt departe de a se fi calmat, iar asta pentru că primul concurs organizat în vederea ocupării postului vacant (în februarie 2017) a fost puternic contestat. Cornelia C. a contestat concursul, după ce a fost respinsă, ulterior acestor “şicane” candidatul admis prezentându-şi demisia!

Cornelia Corsate a precizat că a depus sesizarea pentru suspendarea concursului invocând “lipsa capacităţii de evaluare a comisiilor, conform HG 286/2011, aceştia trebuind să deţină studii şi funcţie cel puţin egală cu cea a postului vacantat”. Concursul va fi reluat, însă şi de această dată anunţă că va depune o contestaţie: „se repetă scenariul, anunţul este publicat greşit, iar membrii comisiilor nu îndeplinesc cerinţele HG 286/2011”, susţine C.

În replică, primarul oraşului Eforie, Robert Şerban, consideră că cea care contestă cu repetiţie este “supărată pentru că a pierdut în instanţă”.

Vom reveni.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/salavastru-in-instanta-cu-primaria-eforie-si-consilierii-locali-351661/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un kkt de primat! La puscarieee!
1
0
O sleata de hoti,incepand cu Greceanca si Cicatrice care conduc orimaria.Robert si Chiparu se drogheaza in primarie.Eforieni de cacat care au votat 2 drogati
2
0
Zazi primar
7
1
Cum se intimpla,in primaria asta CA,sint numai betivi ,drogati,Hoti,Pai,fratilor,cum Mai vreti sa infloreasca Eforia,niciodata,cu unul CA Chipara,UN betiv pisat,UN Serban,drogat,bininteles CA si Chipara e la fel,si ceilalti interlopii,Fara creier,cu osinza PE ei,pacat,a ajuns Eforia numai cu betivi,puturosi,asistati sociali,nu munceste,nimeni,toti sint smecheri,dar de fapt ,iau alimente PE caiet,...dar sint smecheri,putori
21
1
Nu ma mira ca domn primar,nu a auzit de recurs si ca solutia de ramanere fara obiect a actiunii inseamna ca paratul si-a recunoscut in tot sau in parte ceea ce reclamantul a solicitat,insemnand recunoasterea pretentiilor reclamantului.Poate se trezeste cu 2 admini!
15
3
Coja dir. La furat? Crusoveanu cu Robert la furat? Toto condamnat si urmesza Grlmambet. Toti fura. RUSINE PTR PRIMAR UN DROGAT.
22
2
fochist ca enghin biciclistul de la eforie sud imputitul ala paros
19
1
Pt cochilie nu va tras socru inca
16
2
Un drogat care se intreaba cum a ajuns primar!Face ce-i spune cicatrice!
21
3
Intrebarea care se pune este:LA CE PULA MEA II TREBUIE EFORIEI POSTUL DE ADMINISTRATOR PUBLIC?...mai bine decat sa platiti capuse incapabile ca astia mai angajati cativa care sa dea cu sapa pe la spatii verzi...ps PRIMARE TRAGE IN PLM ILUMINAT PUBLIC IN PROIECT 12
21
1
Incredibil cum un asa individ incoerent si neputincios a ajuns primar. Probabil ca nici el nu intelege ce cauta pe acolo. Serban putea sa fie maximum fochist la primaria Eforie
25
3
Articolul ar trebui sa inceapa de fapt asa: Eforie pare sa nu-si mai gaseasca, dupa alegerile din 2016, un primar al orasului potrivit si calificat pentru aceasta functie. Oare nu ne ajunge in frunte cu GAGAUTA
26
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272