REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Continuă 'TELENOVELA' dintre USR-Plus și PNL, la Constanța

Continuă 'TELENOVELA' dintre USR-Plus și PNL, la Constanța

Replica API 20 iulie 2020 | 00:00 1618

Alianța USR-Plus a organizat o conferință de presă la finalul weekend-ului pentru a oferi clarificări despre relația cu Partidul Național Liberal Constanța. Începând de luni, 20 iulie, partidele trebuie să strângă semnături pentru susținerea candidaturilor, iar proiectul de unificare a dreptei, la Constanța, este în mare întârziere. Stelian Ion, candidat din partea USR-Plus la postul de primar al municipiului Constanța, afirmă că PNL Constanța a preferat să mimeze o apropiere în cadrul unei eventuale alianțe.

"Suntem în întârziere cu acest proiect, care ar fi trebuit finalizat și ar fi trebuit să avem liste comune cu mai multe partide din cadrul unei alianțe mai mari. Din păcate, conducerea PNL Constanța a mimat mai mult această apropiere pentru formarea unei alianțe. De fiecare dată noi am sunat, de fiecare dată noi am fost cei care au încercat să stabilească întâlniri. Deja se discută că soluția aleasă de PNL este parașutată de la nivel central și nu este agreată nici măcar de liberalii constănțeni. Faptul că există această reticență din partea unor liberali la candidatura propusă de PNL, este însăși o mare problemă și este problema noastră, a tuturor.", a explicat Stelian Ion, deputat de Constanța.

"Este o abordare greșită"

În plus, spune candidatul la funcția de primar al Constanței, liberalii au înțeles să atace chiar formațiunea care le-a întins o mână pentru a face posibilă o puternică alianță a Dreptei, cu ajutorul căreia să detroneze PSD în urma alegerilor.

"Nu vedem din partea PNL Constanța dorință de a câștiga alegerile. De la cei care pretind că doresc să înlăture PSD de la conducerea Constanței nu vedem decât liniște. Câte o postare când și când, dar și aceea reprezintă un atac către cei care au venit cu propunerea de alianță. Este o abordare greșită pentru că eu cred că s-au săturat constănțenii de genul acesta de păcăleală a electoratului. Ar fi trebuit să se apropie colegii liberali de noi, dar în schimb vedem atacuri permanente.", a mai adăugat Ion Stelian.

La conferința de presă au mai participat Remus Negoi, președinte filiala județeană USR Constanța și candidat din partea Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Constanța, dar și Lucian Muflic, candidat din partea Alianței USR-PLUS la Consiliul Județean Constanța.

"Observ multă vorbărie și puține fapte"

Bugdan Huțucă, președintele PNL Constanța, a avut o reacție ca urmare a coferinței de presă susținută de alianța USR-Plus, pe care o consideră o tactică prin care să atace voalat PNL, deși săgețile au fost cât se poate de directe.

"Ca lider al celui mai mare partid de opoziție din municipiul și județul Constanța, invit, în continuare, la rațiune, astfel încât să putem veni în întâmpinarea doleanțelor electoratului constănțean de dreapta. Observ multă vorbărie, și mai puțin fapte. Observ multă critică și mai puțin încercarea unei construcții a unui parteneriat de forță. Atrag atenția că alegerile locale nu se câștigă prin conferințe de presă, nici prin declarații, ci ca urmare a unui plan prin care să putem arăta că știm ce facem, cum facem și de ce facem.", a afirmat Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța.

Stelian Ion și Vergil Chițac, invitați la discuții

În continuare, Bogdan Huțucă invită USR să înceteze "comunicarea absurdă, prin intermediul mass-media sau a rețelelor de socializare". În consecință, liderul liberalilor constănțeni îi invită la o discuție, la mijlocul săptămânii, pe candidații la Primăria Constanța, Vergil Chițac și Stelian Ion, dar și pe liderul USR, Remus Negoi.

"Propun ca miercuri 22.07.2020 să avem această discuție, în centrul căreia să se afle proiectul de câștigare a alegerilor locale de către PNL și USR. În loc să săpăm tranșee pentru electoratul nostru, este timpul să punem bazele unei construcții puternice pentru Constanța. Considerați acest mesaj ca o deschidere la prietenie, colaborare și parteneriat pentru Constanța și constănțeni.", a mai adăugat Huțucă.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mos Teaca contaminatorul....mda a manageriat multe ...ce kpi a avut ?
0
0
psdeii sunt corupti pana in maduva, pnlistii au fost si sunt niste vanzatori de tara iar usirtii sunt o adunatura de boschetari fomisti. Concluzia, NU AVEM CU CINE SA VOTAM.
0
0
Apara-ne Doamne de Stelica!
0
0
are in spate nume precum Cusu, Dusu, Caragheorghe, asa cum Chitac are in spate pe Comanescu. Sa nu va faceti iluzii mari cu unul din ei. Stelica nu a confirmat profesional, s a bagat repde in politica, pe cand chitac are experienta managementului unei institutii cu cateva mii de angajati, are experienta formarii profesionale, are viziune, are dorinta. Stelian a condus maxim masina si un grup de lupi flamanzi la usri care sunt ahtiati dupa functii. S au batut intre ei pe la alegerile interne 2017, multi au plecat, demisionat. Fiica fostului primar Neagoe acolo este. Oameni noi cica...
1
0
chitac e depasit, obosit si miroase urat!
0
1
voi va certati si fagadau isi vede de treaba,are iepurii de serviciu dobre constantinescu si corina martin iar voi dormiti in tenesi. nici stelian ion nici chitac nu sunt vreo varianta dar cu toate astea psd ul trebuie dat jos sub orice forma. nu se mai poate ca acest oras sa se zbata in continuare in anonimat din cauza unei adminstratii incompetente si plina de personaje abjecte ca mirela matichescu babu samd.... puneti va la masa si luati cea mai buna decizie pt orasul asta distrusilor. faceti sondaje si vedeti cine sta cel mai bine in sondaje.si mergeti cu ala. alegerile bat la usa melcilor
2
1
Stelica asta va trage in jos orice partid cu care intra in alianta. Deci atentie....
3
2
cine e stelian asta ? face micul rotterdam in port ? scapa de bucurestenii care fac legea in constanta ? are putere financiara si echipa vestica ? stie sa umble cu alde pisi care semneaza contracte in zona ? iubeste plaja ? stie sa fie monaco men ? stie cu nisipul pus de van ord , jan de null si deme pe plajele din oras ? daca da . il votam . noi cei cateva sute de profesionisti care stiim shipbuilding , eploatare portuara si turism international plus femei libere la mare .
4
4
Eu consider asa Fagadau sa continuie ce a inceput.Neicanimeni se vor mai gasi mereu gen doritori de functi.Nu mai vb aici de Vergilius.
4
5
Pe Stelian Ion daca-l lasi juma de ora singur in Constanta se pierde. Dupa aceea trebuie sa-l sune pe prietenul Mazare sa-l intrebe ce face. Chiar n-a gasit USR un candidat curat pt Constanta? Sau mimeaza opozitia si au mai scos un iepure din joben pt Fagadau
10
4
Vergil Chitac primar
7
8
Aroganta este la ea acasa la PNL Constanta!
6
5
Singura speranta pentru Constanta este Stelian Ion.Treziti-va constanteni !!!
8
12
Cu Stelian Ion exista sanse reale, cu Vergil Chitac nici sa nu viseze liberalii la dcaunul de primar.
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212