REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONTRACT de la PORTUL CONSTANȚA pentru firma unui CONTROVERSAT POLITICIAN

CONTRACT de la PORTUL CONSTANȚA pentru firma unui CONTROVERSAT POLITICIAN

Replica API 18 ianuarie 2020 | 00:00 595

Expertize tehnice

Expertize tehnice

Portul Constanța a angajat pentru realizarea unei expertize tehnice o firmă deținută de familia unui controversat politician, care a venit cu o ofertă de preț de aproape două ori mai mică decât valoarea estimată. Interesant este că societatea are sedii sociale atât în Argeș, cât și în București, cu nume și patroni identici, dar activități și afaceri separate.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a atribuit pe 7 ianuarie 2020 un contract privind achiziția de „Expertiză tehnică Pasaj superior intrare nr. 5” 2. „Expertiză tehnică prelungire Pasaj superior la curba mare” 3. „Expertiză tehnică Pasaj superior rădăcina mol 3,4,5” 4. „Expertiză tehnică Pasaj Baza Tehnică” 5. „Expertiză tehnică Pasaj rutier denivelat Vasile Pistolea”.

Înțelegerea a fost semnată unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 2 septembrie 2019, cu o valoare maximă estimată inițial de 419.000 lei, fără TVA. Câștigătoare a fost desemnată o firmă din București care s-a oferit să realizeze expertizele pentru aproape jumătate de preț, respectiv 235.000 lei.

Afacere de familie

Este vorba despre Donprest Com SRL din București, o firmă de consultanță reprezentată de Oltița Olteanu, cu o cifră de afaceri de 1,2 milioane lei și un profit net de 685.000 lei, cu 3 angajați. Donprest Com SRL este controlată de familia fostului deputat PSD Bogdan Diaconu, devenit ulterior președinte al Partidului România Unită (PRU). Firma a fost înființată de Nicolae Diaconu, unchiul lui Bogdan Olteanu și fost primar al orașului Curtea de Argeș și funcționează cu același nume și patroni atât în localitatea argeșeană, cât și în București.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vina controale la primaria Eforie. Sa se ocupe si DNA-ul bucurestean. Nu lasati totul pe seama DNA Constanta. De ce sa dispara spatiile verzi din EForie. IN parcul central din Eforie, o vila se tot extinde in parc la fiecare 3 ani. Gardul vilei se tot muta. Mai are putin si ajunge si la locul de joaca pentru copii. La amenajarea Lacului Belona cu fonduri UE, se tot dau terenuri catre privati. ALO, DNA Bucuresti, trimite oameni sub acoperire sa cerceteze afacerile de la Lacul Belona si la administrator. Daca sunt ilegalitati, o sa mareasca taxele locale ca sa plateasca eforienii pagubele.
4
0
Asa este care. Io iubesc psdul ca stie sa ciordeasca si ne invata si pe noi. Pnlu e clone fraiere. Plusu si minusu astia e mici copii mai are de invatat pana ajunge la ciolan, acu roade oase.
2
6
sunt suspiciunile. A luat contractul pe bani putini pentru ca sunt doar trei oameni de platit. Daca astia stiu sa munceasca cat pentru 30 care i problema? Ca sunt pesedisti? Ce prostie! Articol probabil comandat de panaramele usere plus penele.
6
12
De 30ani asa se fura bani pe pile pe cunostinte
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218