REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Contract de un milion de euro de la Ceronavul lui Cupșa. Ce firmă va încasa banii

Contract de un milion de euro de la Ceronavul lui Cupșa. Ce firmă va încasa banii

Replica API 11 februarie 2020 | 20:15 1558

Succes în afaceri cu statul

Succes în afaceri cu statul

Ceronav, al cărui director este Ovidiu Sorin Cupșa încă din anul 2012, a acordat în decembrie 2019 un contract de un milion de euro pentru construirea unei baze de instruire la Galați. Beneficiară este una din firmele cunoscute pentru numeroasele sale contracte cu statul. Ultimul este și cel mai spectaculos: 35 de milioane de lei de la Administrația Fluvială a Dunării de Jos pentru două remorchere, contract pe care respectiva firmă l-a subcontractat în proporție de 89%.

Sorin Cupșa

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (Ceronav) a atribuit pe 11 decembrie 2019 un contract pentru ”proiectare și execuție de lucrări pentru obiectivul de investiții “Bază de instruirea practică Galați””.

Cine ia milionul de euro

Contractul a fost încredințat în urma unei proceduri simplificate de achiziții inițiat pe 16 octombrie 2019, în cadrul căreia au depus oferte două asocieri de firme. Câștigătoare a fost desemnată asocierea Tehnorex International SA (lider, reprezentată de Cristian Antohi)- Euroton SRL (reprezentată de Corneliu Tudose), care va încasa pentru serviciile sale 4.036.703,27 lei, echivalentul a un milion de euro, cu TVA inclus.

Contract câștigat și pasat turcilor

Tehnorex Internațional SA a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 2.312.710 lei și un profit net de 158.420 lei, cu 8 angajați, precum și datorii de 1.875.504 lei. Mica societate controlată de Cristian Antohi a primit mai multe contracte de la stat în ultimii ani, iar cel mai important a fost tot la Galați. În septembrie 2019, Tehnorex International a primit un contract de 35.144.000 lei, fără TVA, de la Administrația Fluvială a Dunării de Jos RA Galați, pentru construirea și livrarea a două remorchere. Interesant este faptul că firma câștigătoare nu va realiza mai nimic din acest contract, în condițiile în care a subcontractat 89% din lucrări către un șantier din Turcia.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai Lingica Cupsa, suge pula mai repede
5
0
la cat ai scumpit jegosule cursurile imo fii sigur nenorocitule ca toti navigatorii se vor pisha pe votul tau si pe tine animalule. tu jegule stii cat de greu se castiga banii pe mare? nu stii boule ca noi stam departe de familiile noastre. ca sa te puna pnl candidat la primarie i-ai recomandat in scris ministrului transportului ca sa mareasca preturile cu 60% ca sa le aduci bani la buget
9
0
Cupsa, alt escroc pesedist si asta.Acum cica linge clantza pe la peleu, pardon, la peneleu.
8
0
Si voi il vreti primar pe cupsa Vai mama voastra!!! Constanta Va murii....daca nu e moarta deja Dupa ani de....mazare si psd.. Am ajuns sa ne comparam cu Lehliu gara!!!
13
3
Pai Ceronav nu are nave... Stil jurnalistic de cacao. Amesteca stirile ca sa aiba ce publica... Rusine!
6
8
Art de rahat! Mai sunt si unii care muncesc. Ce legatura are una cu alta. Ca are la Afdj si ca a castigat si la ceronav. Participati la proceduri si castigati. Acum totul e pe Seap, se vede. Bravo lor ca s buni si mai sunt si romani care creeaza plus valoare
6
9
Tehnorexul este o societate tzepara cu doi angajati,intr-un apt din camin poarta 2.El ia spaga si da mai departe lucrarea.Nu-i prost cine cere,... Mare firma,mare om.Cine-l cunoaste,fuge..
12
5
Daca faci treaba nu i bine, daca nu faci iar nu i bine! Mancatori de cacat!
6
8
Cupsa-i oielea pulii mele
11
5
Doamna Popa, cu toata consideratia, CERONAVUL lui Cupsa este o institutie publica, a guvernului Romaniei Vreti sa specificati mai clar daca e vreo problema cu atribuirea contractului? Sau de ce prezentati asta in context cu alte acte care nu ne apartin? Sau sa devoalati care e motivul pentru care o licitatie publica transparenta, pe SICAP, conform legii 98 din 2016 este prezentata sa para o malversatiune? Pentru informarea corecta cititorilor. Multumesc mult. O zi frumoasa!
11
8
Jeguri tradatoare de tara... parca noi nu avem santiere navale...De cand e Cupsa la Ceronav, institutia nu mai are nici un ban... a papat tot asta !
31
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212