REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Contract uriaş pentru GSP-ul lui Comănescu. Austriecii îl salvează încă o dată pe miliardarul constănţean

Contract uriaş pentru GSP-ul lui Comănescu. Austriecii îl salvează încă o dată pe miliardarul constănţean

Replica API 24 august 2017 | 11:26 1232

Cu Upetrom în insolvenţă

Cu Upetrom în insolvenţă

Una din firmele holdingului Grup Servicii Petroliere (GSP), patronat de miliardarul constănţean Gabriel Comănescu, a primit un contract uriaş de la colosul OMV Petrom. Societatea înfiinţată în septembrie 2016 va încasa chiar mult mai mult decât era dispus iniţial să investească austriecii, astfel încât grupul GSP, care se confruntă cu probleme financiare grave, pe o piaţă în cădere liberă, primeşte o gură de oxigen zdravănă. Pe de altă parte, nu trebuie omis faptul că Upetrom 1 Mai SA, din care face parte şi GSP, a intrat în insolvenţă, cu datorii de aproape 55 milioane de euro.

OMV Petrom SA a atribuit pe 08.08.2017 un contract pentru „servicii de foraj marin cu platforma autoridicatoare (jack-up) pentru zăcămintele de hidrocarburi operate de către OMV Petrom SA in Marea Neagra”, în urma unei licitaţii în care principalul criteriu a fost cel mai bun raport calitate-preţ. Câştigătoare a fost declarată singura firmă înscrisă în licitaţie, GSP Offshore SRL Constanţa, iar durata acordului-cadru încheiat între cele două părţi este de 60 de luni. Interesant este faptul că valoarea estimată iniţial a contractului era de 63.100.000 de dolari, fără TVA, dar GSP Offshore SRL a primit lucrările cu o ofertă de 70.691.700 dolari. Firma înfiinţată în septembrie 2016 are ca domeniu de activitate servicii anexe extracţiei petrolului brut şi gazelor naturale şi a raportat pentru ultimele trei luni ale anului trecut o cifră de afaceri de 11.387.634 lei şi pierderi de 2.026.265 lei, cu doar 9 angajati, dar şi datorii de 3.036.161 lei.

O sută de milioane de euro într-un singur an de la OMV Petrom. Nu-i rîu deloc

Nu este primul contract încheiat anul acesta între OMV Petrom şi GSP-ul lui Gabriel Comănescu. În februarie 2017, Grup Servicii Petroliere SA, alături de Rheinmetall International Engineering GmbH Germania şi austriecii de la JCR Christof Consulting SRL,a primit un contract privind „proiectare, achiziţie, construcţie şi punere în funcţiune unitate centrală de condensare hidrocarburi pe principiul refrigerării mecanice la Hurezani, judeţul Gorj”. OMV Petrom a oferit atunci 25.000.000 de euro, fără TVA. Dacă punem acum si cele peste 70.000.000 de dolari din contractul recent încheiat, rezultă că GSP a reusit performanşa de a fi prins într-un singur an contracte de aproape 100.000.000 de euro de la OMV.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia de la GSP nu sunt in stare sa isi plateasca facturile si angajatii la timp... Luminita Militaru e cea mai slaba directoare financiara pe care puteau sa o gaseasca...
2
0
unde plm e DNA ? chiar asa nu mai exista dreptate in Constanta lui Comanescu? face ce vrea el aici cu sute de oameni. DNA!!! nu dormi! fa un gest pentru juma' de amarata asta de Constanta.nu mai tolerati analfabetii si mafia!
0
0
GSP-ul Curu-lui..sarmanii oameni nu si-au vazut salarile de mai bine de 1 an de zile si mafiotul asta o da in vrajeli cu afaceri de sute de milioane de dolari,fix o laie... Gsp-ul a fost doar un paravan imens de spalat banii asta toata lumea o stie.
6
0
..reclama de prost gust pt GSP Daca imparti sumele din contracte la durata acestora constati ca ladatorii de peste 3 mil euro pe luna el incaseaza doar 1,5 mil...falimentul bate la usa ..cioc,cioc
4
0
OMV Petrom ar trebui sa-si schimbe numele,macar din bun simt. Sau poate ca partea asta ,,ROM'' din Rompetrol se refera la ,,afacerea'' de tip tiganesc in care au fost smenuite resursele nationale? Cand pierde Rompetrol,inseamna pierderi pentru niste straini,adica adevaratii proprietari, complet indiferenti fata de soarta romanilor,fie ei si angajati de firma acilea,in Romania,sa stiti asta! Hai sa ne facem grii si pentru ,,Hofferii'' aia care iau ce pot din padurile noastre,ca la ei nu e voie! Mi-e scarba de tradatorii tarii dar si de idiotii care-i aplauda.
9
0
la aceasta firma sunt lucruri foarte dubioase. isi bat joc de angajati care nu sunt platiti cu lunile ori sunt concediati dar cheltuie sume imense pe lucruri inutile. DNA DICOT ANAF ce faceti?
20
0
Un mincinos care nu si-a platit angajatii de anul trecut.
21
2
firma curului....degeaba are contracte,daca nu are forta de munca ,fug angajatii pe capete ..
23
2
Ar trebui anafu sa fie atent la afacerile acestui asa zis om de afaceri,spala bani cu sacii,salariile la oameni nu le da la timp dar investeste in sute de masini de epoca si ferarii sau lamborghini.oameni nau ce manca si eu se lafaie in bani
22
3
Doar si a pus omul la Agentia Offshore care controleaza forajele marine.... este secretar de stat fostul director al GSP
18
1
Miliardar de carton ! Daca ii vinzi afacerea ramane si cu datorii ! Unul care nu isi plateste angajatii cu care se poatra execrabil este milionar ?
29
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218