REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Contractul pentru construirea blocului ANL din Cumpăna, oferit unui politician din Vrancea

Contractul pentru construirea blocului ANL din Cumpăna, oferit unui politician din Vrancea

Replica API 23 martie 2019 | 00:00 1033

Lucrări de peste două milioane de euro

Lucrări de peste două milioane de euro

Un politician UNPR din Vrancea, fost consilier județean și apropiat de PSD, va veni până în Cumpăna să construiască blocul ANL de aici. Și va veni însoțit de tatăl său, întrucât contractul a fost câștigat în familie. Blocul ANL va avea 64 de apartamente și va costa peste două milioane de euro.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) a atribuit pe 15 martie 2019 contractul privind ”proiectare și execuție lucrări aferent obiectivului de investiţie „Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, judeţul Constanța, comuna Cumpăna, str.Vasile Pârvan nr.1E””. Lucrările au fost oferite fără licitație, în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 14 decembrie 2018. Valoarea estimată inițial a contractului era de 10.720.334 lei, dar în cele din urmă a fost oferit firmei care s-a angajat să ridice blocul pentru 9.586.818,45 lei, fără TVA. Potrivit documentației de atribuire, blocul va avea 64 de unități locative, patru tronsoane, cu regim de înălțime Ct+P+3E+M, cu central termică pe gaze în fiecare apartament.

Apropiații Robertei Anastase, scoși din cursă

Câștigătoare a fost desemnată Blue Konnyk SRL din localitatea vrânceană Golești, dar sunt interesante și numele celor care au pierdut contractul. Astfel, ANL a respins oferta depusă de italienii de la La Rocca Filiala București SRL (reprezentată de Giandomenico Benedetti), care erau susținuți de ISO Proiect SRL (reprezentată de Mihai Emanuel Boboia) și Research Consorzio Stabile Societate Consortile ARL (reprezentată de Dario Bifulco). De asemenea, a fost respinsă și oferta depusă de Colen Impex SRL (lider de asociere, reprezentată de Costin George Enescu), cu subcontractori în proporție de 50% din lucrări pe Mamaia Nord Construct SRL (reprezentată de Zoltan Simion), respectiv 15% din lucrări pe Klass Construct Engineering SRL (reprezentată de Dumitru Pop Panțîru) și susținută de terțul Struct Quality and Building SRL (reprezentată de Ionuț Tudoroiu). Colen Impex SRL, firma care voia să subcontracteze aproape tot contractual de la Cumpăna, este deținută de Alexandru Claudiu Coleșiu, un bun prieten al Robertei Anastase, fosta președintă PDL a Camerei Deputaților.

Milioane de euro de la stat pentru politicianul vrâncean

Revenind la firma câștigătoare a contractului de la Cumpăna, Blue Konnyk SRL s-a asociat pentru lucrările de la malul mării cu Structuri SRL și Lefter Construct SRL (reprezentată de Sorinel Radu Lefter), ambele din Focșani. Interesant este că Blue Konnyk și Structuri sunt, practic, în familie: prima este deținută de Răzvan Călin Nica, iar cea de-a doua de fiul acestuia, Ionuț Bogdan Nica. Acesta din urmă este fost consilier județean UNPR în Vrancea și considerat un apropiat al PSD-ului condus autoritar aici de celebrul baron Marian Oprișan. Firmele politicianului Ionuț Bogdan Nica au primit contracte de milioane de euro de la stat, pe lângă lucrările de la blocul ANL din Cumpăna putând adăuga lucrări la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea, Primăria Focșani etc.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O manglitoare cu gura mare
2
1
Primarita i-a 25 la suta de-aia e asa scump, adica baga mana-n buzunar 500000 euro din banii tarii
1
1
Pentru Gelu, ori esti naiv, ori subdezvoltat, ori psdist!
2
0
Bai esti nebun... Cum dracu 2 mil de euro? Doar atat??? Pai si spaga pentru Dragnea??? Ca dna primar nu mai are loc..
6
0
@ e bine.....sa vezi cum arata o comuna din Ardeal , de zici ca esti in Austria . Sunt Dobrogean , aici sunt nascut , dar asta-i adevaru .
4
0
Traiasca partidul unic! Uraaa,uraaa,uraaa Futuva-n gura cu PSDul vostru cu tot.
20
1
Cum o fi, f. important e ca se face. Cumpana cu primarita asta e cea mai dezvoltata comuna din judet.
1
15
Tu crezi ca la ce se intampla in Cumpana primarita este doar un spectator.Nu ma primarita de la Cumpana este un Radu Mazare de la tara.Oricum este o intelegere intre oamini lui Oprea cu PSDisti lui Dragnea
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272