REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

CONTRE între RĂSĂUȚEANU și PNL, în ȘEDINȚA de consiliu, pe tema subvenției la căldură

CONTRE între RĂSĂUȚEANU și PNL, în ȘEDINȚA de consiliu, pe tema subvenției la căldură

Replica API 11 noiembrie 2020 | 14:39 4610

Primarul Vergil Chițac a convocat Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă extraordinară, miercuri, 11 noiembrie 2020, ora 1300, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa.

Update:

Toate proiectele de hotărâre au fost aprobate de aleșii locali municipali.

Inclusiv proiectul hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată în S.A.C.E.T. de către R.A.D.E.T. Constanța și a subvenției unitare acordate consumatorilor casnici racordați la rețeaua de transport sau la rețeaua de distribuție, pentru perioada 01.11.2020–31.12.2020 în municipiul Constanța.

Astfel, prețul gigacaloriei va rămâne 250 de lei. Valoarea totală a subvenției 8,67 milioane pe luna noiembrie, 11, 773 pe luna decembrie. Total, pe ambele luni, 20. 450.000 lei

Contre în Răsăuțeanu și PNL

De precizat faptul că grupul consilierilor locali ai PSD, prin Costin Răsăuțeanu, au venit cu un amendament ca prețul gigacalorie să scadă la 200 de lei, pentru ”binele constănțenilor”. Subit, PSD-iștii și-au adus aminte de constănțeni, așa cum nu au făcut-o patru ani în Consiliu Local. Amendamentul a fost respins cu 19 voturi.

Consilier PNL, Mihaela Andrei, i-a răspuns: ”Dacă administrația PSD pănă-n 2016 ar fi avut un program de dezvoltare sau schimbare a infrastructurii de termoficare, nu am fi ajuns la situația de a avea prețul atât de mare”.

”În momentul de față, dacă adunăm subvenția de la CT BUS, subvenția pentru gigacalorie, tichetele respect, subvenția la gunoi… Sunt de 500 mil de lei, banii produși de Constanța, din aceștia180 sunt subvențiile. Gândiți va dacă mai putem merge, economic, în direcția asta. Și cu asta basta! Dacă vom identifica surse de finanțare, fiți sigur că luăm în calcul acest lucru”, a răspuns Chițac.

Răsăuțeanu a avut obiecții și la execuția bugetului local.

”Înțeleg că sunt anumite probleme. Ne așteaptă vremuri grele. Dar trebuie să venim în sprijinul oamenilor. Nu trebuie să ne gândim, domnule primar, să majoram taxele și impozitele anul viitor. Sunt lucruri pe care trebuie să le analizam împreună și daca Guvernul se poate apleca prin a sprijini constănțenii și, de ce nu, sa accesăm bani europenei”.

Bani mai mulți la Confort Urban

Referitor la proiectul de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul III pe anul 2020, Chițac și-a arătat îngrijorarea în ceea ce privește excedentul la secțiunea Dezvoltare. ”Mă ingrijorează excedentul, paradoxal, la sectiunea dezvoltare, investitii , pentru ca nu știu dacă-l vom face. Sigur ca trebuie să avem grija de oameni, dar oameni buni, trebuie sa avem grijă de oameni dezvoltând orașul. Ideea de a duce bani preponderent spre secțiunea sociala, în loc să rezolve problema, o adâncește mai mult. Cand văd 13 815 921 lei la dezvoltare mă ingrijorez”,a spus primarul Vergil Chițac.

Totodată, în cadrul ședinței de consiliu s-a majorat capitalul Confort Urban pentru achiziția unei stații de asfaltare. ”E o cerere mai veche a lor, am identificat bani”, a explicat Chițac.

Ordinea de zi!

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2020;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul III pe anul 2020;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5

3. Proiect de hotărâre privind majorarea capitalului social al SCIL Confort Urban SRL Constanța;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 3

4. Proiect de hotărâre privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice furnizată în S.A.C.E.T. de către R.A.D.E.T. Constanța și a subvenției unitare acordate consumatorilor casnici racordați la rețeaua de transport sau la rețeaua de distribuție, pentru perioada 01.11.2020–31.12.2020 în municipiul Constanța;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3 și nr. 5

5. Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului ”Creșterea eficienței energetice a imobilului Liceul Teoretic Decebal” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

6. Proiect de hotărâre pentru aprobarea modificării art. 3 și art. 6 din HCL nr. 443/2019 privind aprobarea proiectului ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit ”Mugurel”, Constanța” și a cheltuielilor aferente;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

7. Proiect de hotărâre pentru aprobarea modificării art. 1 din HCL nr. 130/2019 privind aprobarea actualizării documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța – etapa II”;

iniţiator: primar Vergil Chițac

-avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 4

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e prea smeker Rasauteanu si eu cad am fost in Audienta a fost trup si suflet sa ma ajute Mai rar oameni ca el ma postacilor de la usr PNL!!! E baiat de catcter si bine pregatit
0
0
Un mare martzafoi Costin asta. Cand era viceprimar facea numai pe interesantul. Asa de bleg e ca nici n a stiut sa fure. Un coclit pe care parintii au incercat sa l faca om cu stare, dar daca nu e de unde materie cenusie ce sa i faci. La lopata Costinele ca e criza de forta de munca si mai lasa impresiile.
0
0
Draga Elena Costin al tau trebuia sa aiba aceasta initiativa in timpul mandatului sau. In rest, despre el, si altii ca el, vor vorbi procurorii
0
0
Initiativa de a scade pretul gigacaloriei este laudabil in contextul actual cand tot mai multi oameni raman fara locuri de munca si au cheltuieli care le depasesc bugetele Bravo Costin mereu pentru oameni
2
2
Impertinenta PSD este de neegalat. Au avut guvern, parlament, prefecturi, consilii, primarii...putere absoluta. Nu au fost nicicand aproape de cetateni. Aaaa...da, aproape de interese meschine, aproape de infractori, aproape de spagi, hotie, jaf. Au aruncat ciosvarte la asistati si au impus teroare. Au condus precum clanurile mafiote, esti cu noi sau impotriva. Nesimtire, tupeu, aroganta, asta este PSD. Dc nu ai fost vocal Rasautene la ticalosiile Fagadaului si Babuinului!? Acum esti vocal!? Esti un nimeni, un zero absolut.
4
4
In mod special pentru PSD. Niste ticalosi!!! Acum solicita 200 de lei per gigacalorie, dar cand erau pe cai mari ii durea burta de constanteni.
7
1
rasauteanule eu am fost la tine, in 2018, pentru rezolvarea legala a unor probleme si nu ai rezolvat nimic. Uiti cum ne tratai in sedinte stand cu curu pe masa, iar i spatele tau erau doamne carora le era rusine sa ti atraga atentia, ca le erai sef ?????
8
1
Ref la dezbaterile pe subventia ptr incalzire : NO COMMENT Costine Rasauteanu. Ati mintit constantenii ca faceti firma noua de termoficare cu surle si trambite si cand colo ati taraganit toata treaba pana a expirat timpul ptr care era rezervat numele noii firme. Baietele du te la munca si lasa politichia si fasoanele de om destept si important, nu e de tine ... nu e de tine politica! La munca Costine dc ai vreo meserie, dc nu fa te manichiurist ca e locul liber.
13
1
Ati inchis comentariile la GOSPODINA VALVOLINA! Bagamiash PULA IN REPLICA! ARE O MEKLA DE CENTURISTA!!!
8
1
Unde era Rasauteanu cand Fagadau a marit pretul gigacaloriei acum doi-trei ani la sfarsitul lunii ianuarie,dar cu incepere de la 1 ianuarie ?Practic pe 30-31 ale lunii,nu era cumva retroactiv,nu trebuia ca hotararea respectiva sa intre in vigoare la inceputul lunii si nu la sfarsit? Zi Rasauteanule!
14
3
Domnul Rasauteanu are dreptate. In aceasta perioada dificila este normal sa fim aproape de oameni. O crestere a subventiei la energie, inseamna foarte mult pentru cei cu venituri mici si foarte mici. In ultimii patru ani nu consider ca am fost uitati de administratia locala. De ex subventiile la caldura au fost acordate in fiecare iarna
5
10
O pizdulice!
5
6
ai inceput bine Chitac... ai respins un ajutor pentru constanteni in vremurile astea grele... te-am votat degeaba...
12
11
cat a fost vice primar prostul nu a scos o vorba si acum moare de grija constantenilor
24
6
Rasautianu este marioneta Fagaboului.
24
6
anca paruschi de la rajdp dat io afara
12
1
Ce sa contreze ca e prost nu leaga doua cuvinte
20
5
asa e, il trimitea la piata, iar acum ce sa intamplat?
13
0
de ce nu ati rezolvat ma voi psd problema radet in atatia ani? Costi ai trait in umbralui babu, te trimitea dupa tigari. Acum esti cocosh
39
6
de cipanezii din PNL Constanta si continua afacerile gruparii cipanilor Mazare-Constantinescu si evreul Strutinschi.Chitac este maimuta lor.
16
17

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272