REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.5° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
24.5° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Controale la Petromidia! Iată ce spun reprezentanţii companiei!

Controale la Petromidia! Iată ce spun reprezentanţii companiei!

Replica API 30 iunie 2016 | 00:41 256

Condiţii de muncă

Condiţii de muncă

În contextul acţiunilor de control asupra condiţiilor de muncă efectuate de autorităţile abilitate, Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, a precizat că rafinăria Petromidia este operată în condiţii de siguranţă, fiind asigurat un climat sănătos de lucru pentru angajaţi, platforma industrială fiind aliniată standardelor naţionale şi europene de siguranţă şi securitate a muncii.

„Grupul KMG International, în calitate de proprietar al rafinăriilor Petromidia şi Vega respectă toate obligaţiile stabilite în sarcina sa ca şi angajator, de legislatia în vigoare privind securitatea şi sănătatea în muncă a angajaţilor, acordând o atenţie deosebită pentru asigurarea siguranţei operaţionale şi a sănătaţii acestora. În acest scop, începând cu anul 2010, compania a investit peste 120 de milioane USD pentru construirea de instalaţii noi şi modernizarea, retehnologizarea, automatizarea celor existente, respectiv a celor care au un risc operaţional ridicat (Cocsare şi Desulfurare Gaze).

Investiţiile realizate au determinat creşterea nivelului de siguranţă în exploatare şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru angajaţi”, se arată într-un comunicat remis de Rompetrol. În urma acestor investiţii şi în contextul actualei legislaţii în domeniul acordării condiţiilor speciale de muncă, pe platforma Petromidia nu se regăsesc locuri de muncă în condiţii speciale, mai spun reprezentanţii companiei. „Luând în considerare analiza internă a companiei şi feedback-ul angajaţilor, în 2017, compania intenţionează să iniţieze procedura de evaluare a locurilor de muncă din punctul de vedere al încadrării în condiţii speciale, pentru angajaţii din instalaţiile de Cocsare şi Desulfurare.

De asemenea, rafinăria Petromidia monitorizează în permanenţă parametrii de operare a instalaţiilor de pe platforma industrială, astfel încât respectă normele naţionale şi europene de mediu, fiind şi prima rafinărie care a obţinut Autorizaţia Integrată de Mediu, în 2013, fără plan de acţiuni, pentru o perioadă de 10 ani. Autorizaţia stabileşte şi condiţiile de funcţionare a activităţilor, respectiv nivelul emisiilor în aer, apa şi sol, măsurile de gestionare a deşeurilor etc.”, se mai arată în comunicat. Compania va pune la dispoziţia autorităţilor de control documentele pe care acestea le vor solicta în eventualitatea realizării unor controale punctuale la rafinăria Petromidia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018