REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

CONTROL al Curţii de Conturi la Consiliul Judeţean: cine trebuie să returneze banii pe trei evenimente organizate la Constanţa!

CONTROL al Curţii de Conturi la Consiliul Judeţean: cine trebuie să returneze banii pe trei evenimente organizate la Constanţa!

Replica API 29 iunie 2018 | 01:07 542

Prăpăd pentru fundaţiile care au primit fonduri prin OUG 350

Prăpăd pentru fundaţiile care au primit fonduri prin OUG 350

Curtea de Conturi a verificat activitatea Consiliului Judeţean Constanţa, iar informaţia publicată de “Replica” încă din decembrie 2017 se adevereşte. Proiectele admise la finanţare cu fonduri prin OUG 350, privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, au fost sub lupa reprezentanţilor Curţii de Conturi, iar unele fundaţii riscă să înapoieze banii primiţi! Amintim că, în 2017, CJC a alocat un buget de 8.000.000 de lei pentru astfel de proiecte (5 milioane de lei pentru cultură şi 3 milioane lei pentru sport).

Vestea este una neagră pentru fundaţiile cu pricina, în condiţiile în care anumite plăţi pentru evenimente organizate de aceasta fuseseră deja sistate, după ce o angajată a Consiliului Judeţean a reclamat că ea nu semnează documentele pentru următoarea tranşă de bani, întrucât nu îi sunt puse la dispoziţie suficiente documente justificative.

Fundaţia care în mod clar are probleme din pricina controlului este Clopot (a organizat evenimentul “Teatrul de Stradă”), dar se pare că probleme au şi fundaţiile Eurocult (cu evenimentul “Hangout”), respectiv Teatrelia, cu „Dram Drum. Autobuzul Veseliei”. Cert este că aceste evenimente au avut loc şi au fost făcute deja plăţi în sumă totală de 200 de mii de lei. Însă, ultimele tranşe de bani nu au mai fost achitate de către Consiliul Judeţean, în contextul relatat mai sus (angajata CJC care a protestat – n.r.), iar verificarea efectuată de Curtea de Conturi „pune capac”! Mai exact, susţin sursele noastre, Curtea de Conturi a trasat ca sarcină recuperarea banilor – cei 200 de mii de lei pe care CJC apucase să îi achite, considerând că au fost efectuate „plăţi neeligibile”.

Situaţia este una extrem de delicată. Adică, pe de o parte, evenimentele chiar au avut loc, însă întocmirea documentaţiilor puse la dispoziţia CJC pentru decontarea cheltuielilor nu au fost profesionist întocmite, prin urmare, pe viitor, posibil ca tot mai puţini doritori să se înscrie la concursurile de proiecte organizate de Consiliul Judeţean. Nu de alta, dar cu cei de la Curtea de Conturi nu e de glumă!

Cu siguranţă, vestea îi va determina pe cei de la Fundaţia Clopot să se adreseze instanţelor, la fel cum anunţau că vor face şi atunci când CJC a sistat achitarea integrală a evenimentelor pe care le-au organizat.

Revenind la controlul Curţii de Conturi, aceasta este singura abatere „majoră”, să îi spunem aşa, depistată în activitatea derulată de instituţie în intervalul 2016-2018. În rest, raportul Curţii de Conturi ar cuprinde, susţin sursele noastre, doar îndrumări, fără măsuri excepţionale precum cele dispuse în cazul fundaţiilor care au organizat evenimente culturale.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Curtea de conturi Constanta nu gaseste nereguli, pentru ca sunt facute verificari de mantuiala si pe pile si relatii. Deci, totul este in ordine la Constanta. Se traieste foarte bine din bani publici.
3
0
vrabia de pestera aciuiata la medgidia este un mascarici analfabet care a distrus orasul prin tot ce face,circ ieftin,scandal, mahala,chermeze cu mult alcool si multe curve in fiecare seara la stadion si toate astea pe banii medgidiotilor care inca mai cred in vrajeala lui obosita.Un taranoi care a trait prin cavernele de la pestera si vrea sa fie si el baiat de oras acum numai ca lumea nu este fraiera asa cum crede el si i-a dovedit asta atunci cand a incercat sa-i manipuleze si nu i-a iesit deloc..
1
0
Curtea de conturi sa vina si la Medgidia ca e dezastru peste tot de cand e Vrabie primar.Foloseste bugetul primariei dupa bunul plac,plati ilegale,licitatii trucate,atribuiri de contracte fara licitatie acolitilor,lucrari facute prin 2016 si 2017 la care abia acum in 2018 le face acte ca logic,nu aveau,toate masinile institutiei folosite in scop personal,angajati care fac naveta zilnic Constanta-Medgidia si retur cu masinile primariei,licitatii trucate,sute de milioane lunar aruncate presei care sa-l pupe in dos asa cum chiar primarul spune si multe altele.Se vor convinge imediat...
6
0
Dar la primarie?Membrii comisiei au si ei proiecte si-si dau banii intre ei.Vez banii dati pentru actiunile Ovidiu,bani fara numar...
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108