REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Control de la IGPR la Poliția Constanța

Control de la IGPR la Poliția Constanța

Replica API 15 noiembrie 2017 | 17:56 380

O echipă de control de la Inspectoratul General al Poliției Române se află, începând de ieri, la Inspectoratul Județean de Poliție Constanța. Purtătorul de cuvânt al IGPR, Ramona Dabija, a declarat pentru „Replica de Constanța” că verificarea este realizată în urma unei sesizări și vizează modul în care a fost implementată o aplicație informatică pe unitățile de computer ale instituției.

Sindicaliștii, cei care au sesizat superiorii de la București despre acest soft informatic, susțin că acesta a fost implementat fără respectarea normelor legale.Sesizarea a fost semnată, conform reprezentanților IGPR, de Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

„Acest soft bănuim că a fost realizat în afara Poliției, nu a fost realizat de specialiștii de la Departamentul de IT al IPJ Constanța”, a afirmat Daniel Avasilcăi, de la Sindicatul Europol.

„Controlul a început ieri, vizează modul în care a fost instalată și este gestionată o aplicație informatică pe calculatoarele unității. În acest moment se fac verificări, la final urmează, dacă va fi cazul, să se dispună măsuri conform normelor legale, măsuri pe care le vom comunica și opiniei publice”, a afirmat purtătorul de cuvânt al IGPR.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce ca posturile sunt pe viata "adica odata ajuns acolo nu mai iesi decat la pensie" activitatea nu este controlata fiecare cu clica lui samd trebuie pusa ordine la cei care fac "ordine"
0
0
Nu stiu de ce faceti atata caz din asta. Este o aplicatie f buna si smechera.....
0
0
Tot mai sigura haria netu e un pericol pt omeniri
0
0
Politia Cta a disparut de pe strazi sau au devenit invizibili.Tocmai de aceea s-au inmultit mortii pe sosele,drogatii in parcuri si talharii la colturi.Vrem o politie ferma si nu o militie spagara si prost pregatita.
2
1
Alo, controlu'? Mai veti si cum fac mangle cei din gasca lui tov Dancu, ca si el si frasu au niste viloaie in Km 5, de-ti tot vine sa te angajezi la Rutiera...
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367