REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Control în școlile din județul Constanța ordonat de prefect. Concluzia: Sunt pregătite pentru începerea anului școlar

Control în școlile din județul Constanța ordonat de prefect. Concluzia: Sunt pregătite pentru începerea anului școlar

Replica API 23 august 2019 | 01:31 238

Sunt și situații problematice

Sunt și situații problematice

În vederea pregătirii începutului de an școlar în condiții optime, printr-o dispoziție comună a miniștrilor afacerilor interne și educației naționale, s-a demarat activitatea de verificare în teren a școlilor din județ, sub coordonarea Instituției Prefectului.

Echipele comune de control, formate din reprezentanți ai Prefecturii Constanța, ISJ, ISU, DSP și DSVSA au inspectat fizic 125 de unități de învățământ din județul Constanța, dintre care 26 cunoscute cu neconcordanțe/probleme în ceea ce privește condiții/spații improprii, condiții de igienă, autorizări etc.

Concluzia generală este că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar, unele fiind chiar model de grijă și gospodărire.

Sunt însă și situații problematice la unele dintre aceste școli/ grădinițe pentru care nu au fost emise autorizațiile sanitare de funcționare. Precizăm că motivele neautorizării țin de: grup sanitar exterior neracordat la rețeaua de apa curentă - 6, lipsă rețea apa curentă/ potabilă - 5, 17 alte situații: schimbarea programului de funcționare din “normal” în “prelungit”, documentație pentru autorizare nedepusă sau în curs de depunere, învatamant primar în două schimburi, stare de degradare a imobilului , împrejmuirea improprie a locației, absența cabinetului medical/ contract cu medic de familie, funcționare provizorie în altă cladire, lipsă documente de proprietate asupra clădirii.

Autoritățile locale în cauză se străduiesc să găsească soluții pentru a îndeplini condițiile obligatorii.

Până la începerea anului școlar și ulterior, Instituția Prefectului, împreună cu celelalte instituții de profil vor continua monitorizarea și facilitarea unor soluții pentru problemele identificate, pentru a asigura siguranța si confortul copiilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ciorogarlare nici nu stii, cat de mic incepi sa fii...
2
0
Imi place concluzia comunista si aratati niste imagini dezolante ! Ce sa inteleg ca sunt scoli unde copiii vin cu apa in sticluta, cu servetele umede daca isi permit si eventual cu pampers.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108