REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Control în Spitalul Judeţean, după ce familia unui pacient a filmat gândacii dintr-un salon

Control în Spitalul Judeţean, după ce familia unui pacient a filmat gândacii dintr-un salon

Replica API 10 martie 2014 | 00:00 203

Acuzaţii: "Pe unele secţii sunt condiţii ca în grajd"

Acuzaţii: "Pe unele secţii sunt condiţii ca în grajd"

Direcţia de Sănătate Publică din judeţul Constanţa face verificări la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, după ce Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor ar fi făcut publice imagini cu saloane pline de gândaci. O comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică se va afla luni la cea mai mare unitate sanitară de la malul mării pentru a verifica modul în care se respectă normele de igienă, a declarat dr. Constantin Dina, reprezentantul Ministerului Sănătăţii în teritoriu. Pe de alta parte oamenii îi acuză pe angajaţii spitalului de neglijenţă în serviciu, pacienţii imobilizaţi la pat fiind trataţi cu indiferenţă.

"La nivelul asociaţiei, avem numeroase sesizări despre condiţiile precare din Spitalul Judeţean Constanţa. Pe unele secţii sunt condiţii ca în grajd. Noi nu putem ascunde adevărul. În spital sunt şi secţii moderne, dar în celelalte secţii sunt condiţii mizere, personal şi toalete insuficiente. Noi am monitorizat situaţia de acolo, însă nu am găsit înţelegere de la conducerea spitalului. Reprezentanţii de la Constanţa au fost daţi pe uşă afară. Poate dacă managerul nu l-ar cunoaşte pe preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, nu ar avea această atitudine arogantă. Situaţia din Constanţa se regăseşte şi la alte spitale din ţară", a declarat Vasile Barbu, preşedintele Asociaţia Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor. Sesizările pacienţilor au ajuns la Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor din Constanţa. Preşedintele filialei, Maria Constandache, spune că "în Secţia de Neurologie este o mizerie de nedescris". "Nu am avut înţelegere din partea conducerii spitalului. Domnul director Dănuţ Căpăţână nu a binevoit să ne primească. Noi am vrut să îi spunem ce am constat în spital. Nu li se acordă atenţie bolnavilor care sunt în stare de comă vegetativă. Un pacient are dreptul la viaţă până în ultima clipă. Angajaţii spitalului spun că îi îngrijesc. Un bolnav internat la Neurologie a făcut escare groaznice. A fost internat în urmă cu şase luni, iar escarele au apărut în timpul spitalizării din cauza neîngrijirii. Soţia a fost nevoită să cumpere medicamentele pentru tratament. În toată Neurologia sunt gândaci", a spus Constandache.

Directorul medical al Spitalului Judeţean spune că bolnavul poate fi îngrijit la domiciliu. "Vorbim de un pacient care stă de opt luni în spital. A suferit un stop cardiac. A fost resuscitat. De câte ori i se sugerează familiei să-l preia acasă, familia ne reclamă. A venit cu o filmare care nu e făcută în secţia în care este internat. Eu am primit-o pe doamna Constandache de două ori. Noi ştim bine situaţia pacientului. El poate fi îngrijit la domiciliu, dar familia refuză. Din iunie şi până în luna noiembrie 2013 a fost internat în Secţia de Neurologie, iar apoi a fost mutat în Secţia ORL. Poate mai sunt gândaci pe undeva, dar în nici un caz ce au filmat ei. Nu are nici o legătură cu secţia în care este internat pacientul. De opt luni este într-o stare vegetativă, nu mănâncă, nu recunoaşte pe nimeni. Au apărut şi escare. Pacienţii care sunt imobilizaţi la pat prin asta sfârşesc: escare. Este un miracol că trăieşte. Este îngrijit de personalul nostru, dar pacientul este într-o stare foarte gravă. Este ca o masă amorfă", a declarat dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Judeţean. Ca o coincidenţă, controlul în Spitalul Judeţean vine odată cu o nouă inaugurare a unei investiţii la nivelul instituţiei de sănătate.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108