REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Control la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu: De materialele de protecţie beneficiază superiorii şi apropiaţii lor

Control la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu: De materialele de protecţie beneficiază superiorii şi apropiaţii lor

Replica API 8 aprilie 2020 | 18:42 6407

În plină pandemie, ies la iveală problemele din sistemul de siguranță națională. Nu doar medicii sunt cei care au lipsuri, ci și militarii.

Cel puţin, aşa susţin cei de la Baza aeriană 57 Mihail Kogălniceanu. Unii angajaţi acuză faptul că, deşi beneficiază de materiale de protecție împotriva virusului COVID19, acestea stau în birourile superiorilor, de care beneficiază apropiații acestora sau ei înșiși. Reprezentanţii MapN au demarat un control la Mihail Koglniceanu pentru a verifica sesizările.

Militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, sau cel puţin unii dintre ei, susţin că superiorii ţin materialele de protecţi în birouri, materiale de care beneficiază apropiații acestora sau ei înșiși. „Un militar care interacționează cu o singură persoană, și anume cu comandantul unității, are echipament complet, de la mănuși și mască până la combinezon, însă alt militar de la punctul control care, deși interacționează cu sute de oameni, printre care militari americani, români, contractori civili și mulți alții, este echipat necorespunzător, riscând să-și pericliteze sănătatea, atât lui cât și a celor din jur”, acuză un angajat.

Colonel Constantin Spînu

Situația este tensionată și în privința orelor de muncă, întrucât lunar aceștia depășesc cu până la 80 de ore (care conform Codului Muncii, înseamnă 10 zile în plus/luna), fără recuperări sau remunerație, mai spune angajatul. „În ultimii 2 ani, peste 20 de militari au demisionat, alegând cariere precum șoferi de tir, agenți de vânzări sau curieri. După starea de urgență, mai mulți militari ai Bazei 57 aeriene Mihail Kogălniceanu sunt deciși să-și pună bocancii în cui, care deși obișnuiți cu ore suplimentare, și cu lipsa de uniforme, nu pot trece peste faptul că se expun riscului de a se infecta pe ei înșiși, pe familiile lor și pe cei apropiați”, a conchis militarul.

Control la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

Situaţia de la Mihail Kogălniceanu a ajuns şi la urechile superiorilor, care ua demarat, zilele trecute, un control. Colonel Constantin Spînu Şeful Direcţiei informare şi relaţii publice a declarat, pentru Replica de Constanţa, faptul că ceea ce susţine angajatul nu se confirmă. „N-am avut posibilitatea să verific ăn persoană. Cei care răspund de zona aceasta au verificat, iar sesizarea nu se confirmă”, a declarat Spînu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect Corb la corb... Armata mereu a fost doar pt gusati cu rang fi functii Punct
0
1
toti analfabetii angajati la aeroport
4
0
Dna Mirela Pascal, va rog frumos sa incetati crearea articolelor dupa vorbe. In unitate, absolut toata lumea poarta masca si manusi. Nu doar ca au primit, ci le si poarta. Aici nu e "daca vrei bine, daca nu, nu", aici avem ordine ce se executa, caci de aceea suntem militari. Referitor la acel militar care interactioneaza cu Dl. Comandant si care este dat ca exemplu ca umbla in combinezon de protectie, este persoana responsabila cu distribuirea hranei, popota functionand conform ordonantei militare.
6
6
spinule mananci kkat
9
3
Ce armata. Sunt praf din orice punct de vedere.
10
8
Ai dreptate ma,cum chiar si superiori militarilor pentru care cinstea si onoarea sunt sfinte sa incalce sitarea de urgenta care este decretata in tara!!!?,pai pentru asa ceva daca se dovedeste ca este adevarat inainte erau executati, acum scapa mai ieftin;degradare militara,confiscarea totala a averi si munca silnica pe viata.
4
0
Ksjjsisiwiw99o
5
1
Nu se platesc contributile la stat, va garantez.
10
2
Ce se intampla daca acel control va demonstra ca sutuatia nu este deloc asa ? Cine va fi tras la raspundere pentru aceasta reclama proasta ?
2
12
Poate verifica si de ce unitatile marinei refuza sa acorde zile libere conform legii 19 din 2020. Sau macar sa se sesizeze parchetul militar
9
4
pt ddd: esti dezinformat si dezinformezi. Se platesc toate contributiile si impozitele, ca pentru oricare angajat din Romania.
4
6
Peste tot este la fel. Acolo unde nu ajung materialele, acestea se impart pe principii dubioase.
11
1
Pe cand control in baza asupra faptului ca angajatii civili nu platesc contributiile CAAS si CAS.E munca la negru?
11
2
Aceeasi situatie ca la Spitalul judetean , negrii sunt de vina pentru tot pilosiii sunt pilosi mai departe , sabotaj pe toate fronturile,
18
0
In statia de autobuz se complica lucrurile, ceea ce era de asteptat. Pilosii raman, restul f.t.all. De fapt asta este situatia Romaniei de azi.
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108