REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Control OPC la o clinică de înfrumusețare: de la „măgar” la „cârnat steroidizat”

Control OPC la o clinică de înfrumusețare: de la „măgar” la „cârnat steroidizat”

Replica API 2 martie 2018 | 01:12 1696

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța a mers, în urma unei sesizări la Clinica Estetică Queen din Constanța, care își desfășoara activitatea pe strada Ion Rațiu. Comisarii, ajunși la fața locului, au observat că activitatea prestată de clinică nu coincide cu ceea ce este menționat în codul CAEN al firmei pe care funcționează. Reprezentantul firmei, pe de altă parte, neagă acuzațiile și face precizări cu privire la clienta nemulțumită.

Firma EURO INSIGHT ADVISER SRL are următoarele activități încadrate prin coduri CAEN: comerț cu ridicata al produselor cosmetice și de parfumerie, alte activități referitoare la sănătatea umană, coafură și alte activități de înfrumusețare, activități de întreținere corporală. Medicul care se ocupă de cliente este Laura Dorobanțu, iar ruda acesteia a fost destul de recalcitrant la apariția comisarilor de la Protecția Consumatorului, cum precizează conducerea.

Sesizarea făcută la CJPC făcea referire și la faptul că un client a beneficiat de servicii pe care le-a plătit, suma fiind de 9.200 de lei, pentru care nu a primit nici o chitanță.

Reprezentanții CJPC au precizat că până la răspunsurile oficiale, le-au dat avertisment cu obligația obținerii avizelor, dar au și informat ANAF Antifraudă, Sănătatea Publică și Colegiul Medicilor cu privire la acest caz.

Pe de altă parte, femeia a primit bon pentru intervenția pe care a reclamat-o, precizează clinica!

Reprezentantul clinicii NEAGĂ acuzațiile

Pe de altă parte, reprezentanții clinicii se apără precizând că a fost semnat un contract cu femeia care a depus sesizarea, iar nemulțumirea femeii făcea referire doar la intervenție, care ar fi costat puțin peste 4.000 de lei, suma de 9.200 fiind un pachet complex pe care și l-a achiziționat.

„Este o afacere de familie. A fost o pacientă printre sutele de paciente care vin la noi. Și-a făcut o intervenție, după care a venit să încerce să mai scoată niște bani pentru că i s-a părut prețul mare. Ulterior, ea a venit să ne amenințe că își vrea toți banii, dacă nu merge la OPC. La OPC este rudă cu Horia Constantinescu. Este un măgar, i-am și spus și în față, iar când am oprit camera mi-a spus că sunt un cârnat steroidizat și că coeficientul lui de inteligență este mult peste al meu”, a precizat Alexandru Dorobanțu, soțul medicului care se ocupă de clinică.

Acesta a precizat că intervenția are efecte vizibile în timp, iar clienta a fost informată în prealabil de toate aceste informații, semnând un contract și un protocol prin care i s-a explicat clar toată procedura și durata.

„Acum mă întorc cu niște acte la el. Noi i-am dus toate actele doveditoare. OPC nu are voie să dea amendă. Ei sunt competenți să dea mai departe altor organe. Nicidecum să își dea el cu părerea că procedura medicală nu a fost bine făcută. Nu a fost nici o comisie medicală să spună așa ceva. El nu are cunoștințe medicale. El putea doar să constate dacă s-a dat bon, dacă toate lucrurile au fost legale. Și au fost. Au fost eliberate chitanțe, bonuri. Intervenția a fost mai puțin, cea pe care o contestă că nu a fost favorabilă a fost 4.000 de lei. A semnat și un contract prin care spune clar: pentru că această procedură nu este 100% sigură, există un procent de x% oameni în urma căreia procedura nu se va aplica ca celorlalte paciente și nu o să fie chiar atât de vizibilă. Rezultatul este! Dacă își face o expertiză medicală, se poate dovedi că procedura a fost ca la carte. Ea a semnat un protocol prin care este înștiințată procedura în sine, în care scrie clar că efectele vor fi în funcție de pacienți, iar prin ăla își dă acordul. Efectiv nu poate să vină să ceară să îi fie scoase firele din față, căci ele se retrag singure în țesut. Dânsa și-a făcut procedura în urmă cu câteva luni, iar firele își produc colagenul și modifică structura țesutului în timp, nu de pe o zi pe alta. Se lucrează la un totul alt nivel”, a explicat Alexandru Dorobanțu.

La acuzația că nu sunt prestate servicii conform codurilor CAEN, Alexandru Dorobanțu neagă aceste aspecte. „Este stipulată activitatea, dar nu este pe activitate principală, toate activitățile efectuate în clinică sunt pe activități secundare”, a precizat reprezentantul clinicii.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hm, Dorobantu si Constantinescu sunt aromani ? Ti ai dreaq de koorve si fomisti mokanei Cum e ceva , dau vina pe altii . Popor de hotzi si koorve . Huoo
1
0
Multi make sunt in posturi caldute de bugetari- inspectori ANAF, OPC, Sanepid, ITM, etc etc, adica posturi de spaga! In toata Dobrogea sunt o populatie de max 7 procente, iar in institutiile de control sunt in proportie de 50 la suta! E o tema de gandire!
5
2
pentru .... Horia, tu esti mah ca prea pari informat...? O jigodie de om si el si penabila de proclamanta. Se pun de comun acord pe cine sa atace in continuare. Atentie. Pot veni dupa afacerile voastre... Individa umbla creanga prin oras cu inca o pupaza dupa ea si cauta nod in papura ca sa ii serveasca pe oameni idiotului autointitulat 'spaima de la opc'. Daca am ajuns in tara asta ca oamenii de nimic sa faca legea e nasol.
5
4
Domnule Horia, apreciem efortul dumneavoastra de a face pe legistul, dar nu cumva ati inceput campania electorala si ardeti tot ce prindeti 'indiferent daca oameni isi fac treaba cum trebuie' sa aratati lumii cat de tare sunteti. Ce putem sa ne asteptam de la rudele lui Nastase 'cine se aseamana se aduna' niste ordinari. In legatura cu salonul, pot sa precizez ca am fost acolo si mi-a fost inmanat bon fiscal pe suma platita. Iar pentru cei ce nu au loc de machidoni, ii rog sa ii mulga dar cu gura si succes cu bagatul unghiei in gat.
10
8
Acest episod miroase a invidie din partea concurentei. Client fals. "Organe" care desi din punct de vedere legal au competente de verificare, in concret sunt lipsite de spiritul corectitudinii si al limitelor de competenta. Ca o are ... ca nu o are ... ca a prins ... ca n-a prins ... astea se clarifica, dar mizeria umana aia cum se ...?
6
4
Machodnii si navigatorii tin Constanta in spate si voi aveti tupeul sa comentati " sigur sunt machidoni" ...angaati pe salariul minim part time si frustrati ce sunteti !
7
4
Mai oameni buni individa aia sta pe aceeasi strada cu acest "comisar", si sunt prieteni foarte buni de ani de zile. Asta e un obraznic si un tupeist iar individa aia pe oriunde se duce numai cu scandaluri si cu amenintari trateaza lumea. De unde stiu toate astea? Pentru ca locuiesc in aceeasi zona cu ei si toata lumea ii cunoaste.
7
4
De ce rwcalcitrant si tupeist? Ca a avut curaj sa il demaste pe viermele ala? Crede ca daca are un nume sonor care il sprijina poate sa faca ce vrea el? Se vede ca tineti partea mafiei bugetare. Se vede bonul in articol, va luati aiurea doar sa ii tineti spatele jigodiei!
9
4
Sa ne pi..m pe Horia ! Si a facut din OPC mosie proprie!
7
13
Are dreptate femeia, eu am facut masaje acolo mult timp si nu am primit niciodata bon fiscal!
10
5
Recalcitrant , tupeist si nesimtit acest Dorobantu care se da purtatorul de cuvint al sotiei ! Frate ! Te- a prins facind evaziune , obiectul de activitate era altul si de vina e dl Horia ! Putina coloana vertebrala , jignind nu rezolvati situatia si nu deveniti mai putin vinovati asumati- va greselile si cautati sa le indreptati !
19
11
Daca fac evaziune fiscala ... siguri sunt mache !
18
8
nu dau bon fiscal acesti banditzi, nu dau ca sunt ei mari smecheri...
17
8
Aberatii inutile . Am postat pe fb si o sa pun si pe Youtube atitudinea dezolanta a comisarului care ne a dat afara din biroul sau pentru ca il filmam, birou in care sta si este platit din banii publici , birou in care FUMEAZA , desi LEGAL sunt alte prevederi si birou din care prin prisma relatiilor lui de prietenie sau inrudire, dl comisarul aduce injurii repetate si ne goneste fara a invoca vre un motiv plauzibil.
16
10
Wow! 9200 lei?
16
5
pe bune, asta e activitatea opc-ului ?!
14
10
Marele comisar, finul lui Nastase, este interlopul nr 1 al Constantei...un cretin!
21
12
poate vroia marele comisar sa isi faca o marire de penis, ca dupa fata lui se vede ca nu e prea dotat
23
15

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102